Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

ΕΡΤ: Η επίσημη απάντησή της για τη μη προβολή των αγώνων Πετρούνια και Γκιώνη

«Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να δείχνουμε όλους τους αθλητές μας»

ΕΡΤ: Η επίσημη απάντησή της για τη μη προβολή των αγώνων Πετρούνια και Γκιώνη
News 25.07.2021 18:14
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Χαμός έχει γίνει από χθες με το γεγονός ότι η ΕΡΤ δεν έδειξε ζωντανά την προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο αλλά και του Παναγιώτη Γκιώνη.

Για αυτόν τον λόγο, το μεσημέρι της Κυριακής, η ΕΡΤ και ο Γιώργος Λυκουρόπουλος, Διευθυντής του Αθλητικού Τμήματος της κρατικής τηλεόρασης εξέδωσαν μια επίσημη ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ

«Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να δείχνουμε όλους τους αθλητές μας.

Η ΕΡΤ, όπως όλα τα εθνικά δίκτυα που καλύπτουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μεταδώσει ζωντανά όλες -ει δυνατόν- τις προκριματικές προσπάθειες των αθλητών της χώρας μας. Έτσι συνέβη και με τον πρωταθλητή μας στο Πινγκ Πονγκ Παναγιώτη Γκιώνη, που αγωνίστηκε σε δεύτερο προκριματικό αγώνα σήμερα το πρωί.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό πότε αγωνίζεται -μετά την πρώτη πρόκρισή του που η ΕΡΤ μετέδωσε live- υπήρξε γραπτό αίτημα της ΕΡΤ προς την καθ’ ύλην αρμόδια εταιρεία παραγωγής Olympics Broadcasting Services (ΟΒS), με την οποία έχει συμβληθεί η Δημόσια Τηλεόραση, για να μεταδοθεί και ο δεύτερος αγώνας του. Ωστόσο, όπως φαίνεται και από την επισυναπτόμενη αλληλογραφία, αυτό απερρίφθη χθες βράδυ ελλείψει διαθέσιμων δορυφορικών πόρων.

Η εξέλιξη αυτή έγινε αμέσως γνωστή από το αθλητικό τμήμα της ΕΡΤ και στην αρμόδια Ομοσπονδία του Πινγκ Πονγκ, αλλά και στην Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Ως εκ τούτου, είναι απορίας άξιον ότι στις επικρίσεις που δέχεται και σήμερα η ΕΡΤ μετέχουν ακόμη και θεσμικοί παράγοντες του αθλητισμού, που γνωρίζουν βέβαια πολύ καλά ότι ανάλογα προβλήματα είναι συνήθη στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ότι προκύπτουν διαχρονικά σε όλα τα εθνικά κανάλια, όταν, για αντικειμενικούς τεχνικούς λόγους, αδυνατούν να καλύψουν όλους τους προκριματικούς αγώνες των αθλητών τους.Πλέον πρόσφατο παράδειγμα η σημερινή κριτική που δέχεται ακόμη και το BBC από βρετανικές εφημερίδες για τη μη μετάδοση, xθες, της προκριματικής προσπάθειας του Βρετανού Oλυμπιονίκη Adam Peaty.

Γιώργος Λυκουρόπουλος, Διευθυντής Αθλητικού Τμήματος ΕΡΤ».

ΕΡΤ επίσημη απάντησή της για τη μη προβολή των αγώνων Πετρούνια και Γκιώνη

Η δημόσια συγγνώμη της ΕΡΤ στον Λευτέρη Πετρούνια

Λίγες ώρες αργότερα, ο διευθυντής του Αθλητικού Τμήματος της ΕΡΤ, Γιώργος Λυκουρόπουλος ζήτησε δημόσια συγγνώμη κατά την διάρκεια της εκπομπής “Τόκιο 2020”.

“Ζητήσαμε συγγνώμη στον Λευτέρη Πετρούνια, θέλοντας να τον κάνουμε να καταλάβει ότι δεν υπήρχε πρόθεση από την πλευρά της ΕΡΤ να μην μεταδοθεί ζωντανά η προσπάθειά του, η οποία είναι και αλάνθαστη – μια φανταστική προσπάθεια.

Τη δείξαμε αργότερα, διορθώνοντας ένα τεχνικό λάθος. Ζητήσαμε από το περιβάλλον του Λευτέρη Πετρούνια και την ίδια τη Βασιλική Μιλλούση να κατανοήσουν τη θέση μας γιατί δεν υπήρχε πρόθεση”

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Επίθεση της ΕΟΕ στην ΕΡΤ: «Και για τον Γκιώνη ο Ιάπωνας σκηνοθέτης φταίει;»

Λευτέρης Πετρούνιας: Η ανάρτηση «καρφί» για την ΕΡΤ μετά την εμφάνιση τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Share