Που είναι και τι κάνει σήμερα ο Γιώργος Κιμούλης - Η κρυφή δουλειά του

Η ζωή του μετά την καταγγελία της Ζέτας Δούκα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Που είναι και τι κάνει σήμερα ο Γιώργος Κιμούλης - Η κρυφή δουλειά του

Λίγοι μήνες έχουν περάσει από τότε που η Ζέτα Δούκα κατήγγειλε δημόσια τον Γιώργο Κιμούλη για άσκηση ψυχολογικής αλλά και σωματικής βίας. Από τότε η ζωή του άλλαξε ολοκληρωτικά.

Μετά την Ζέτα Δούκα, τραυματική εμπειρία συνεργασίας, εργασιακής και ψυχολογικής βίας, όσον αφορά στην συνεργασία τους με τον Γιώργο Κιμούλη έχουν επικαλεστεί δημοσίως η Κατερίνα Γερονικολού, η Ευδοκία Ρουμελιώτη, η Αλεξάνδρα Ταβουλάρη, η Κατερίνα Λέχου, η Κατερίνα Παπουτσάκη, η Αιμιλία Υψηλάντη, η Τζένη Ιωακειμίδου, ο Κώστας Αρζόγλου

Η ζωή του Γιώργου Κιμούλη σήμερα

Σύμφωνα με όσα γράφει ο Κωνσταντίνος Ταχτσίδης στο 2020mag.gr, σήμερα ο Γιώργος Κιμούλης εμπλέκεται στη σκηνοθεσία μεγάλης θεατρικής παραγωγής, χωρίς να αναφέρεται πουθενά το όνομά του. Όπως γράφει η ιστοσελίδα, ο αρχικός σκηνοθέτης της παράστασης «Κάντω Τζαβέλλα – Δραγώι στα χρόνια της επανάστασης», Μενέλαος Τζαβέλλας, απομακρύνθηκε από τη θέση του και η παραγωγή προσέγγισε τον Γιώργο Κιμούλη ώστε να αναλάβει την σκηνοθεσία της παράστασης, κάτι το οποίο φέρεται να αποδέχθηκε.

Η Υπεύθυνη Επικοινωνίας της θεατρικής παραγωγής, κ. Νταίζη Λεμπέση, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι ο σκηνοθέτης Μενέλαος Τζαβέλλας έχει απομακρυνθεί από τη θέση του σκηνοθέτη και ότι έχει αντικατασταθεί από τον Γιώργο Κιμούλη, για τον οποίο είπε πως «έχει καλεστεί από εμένα και τη μητέρα μου και από κανέναν άλλον, για να μας δώσει τα φώτα του».

«Δεν είναι ψέματα, αλλά ο κύριος Κιμούλης δεν σκηνοθετεί. Τον έχουμε φέρει για να μας δώσει ιδέες για την παράσταση. Δεν σκηνοθετεί. Υπογράφει ο κ. Τζαβέλλας» λέει η κ. Λεμπέση και συνεχίζει: «Μιλάμε για τον Γιώργο Κιμούλη. Ο Γιώργος Κιμούλης είναι η ιστορία του θεάτρου».

Να υπενθυμίσουμε πως ο Γιώργος Κιμούλης, δεν έχει διαγραφεί από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών καθώς η υπόθεσή του έχει μεταφερθεί προς εξέταση για τον Σεπτέμβριο.

«Πιστεύω πως ο Γιώργος Κιμούλης θα έχει δεύτερη ευκαιρία»

Συνέντευξη εφ'όλης της ύλης παραχώρησε ο Γιάννης Στάνκογλου στο ΒΗΜΑgazino και την δημοσιογράφο Μυρτώ Λοβέρδου. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις καταγγελίες που έγιναν στο χώρο του θεάτρου, αλλά και στην σχέση που έχει με τον Γιώργο Κιμούλη που πρώτη τον κατήγγειλε η Ζέτα Δούκα.

Ποια ήταν η αντίδραση σας στις καταγγελίες;

Κάποια από αυτά με εξέπληξαν – δεν το περίμενα. Γιατί εγώ έχω δουλέψει και με τον Φιλιππίδη και με τον Λιγνάδη. Όσο για τον Κιμούλη, ήταν ο δάσκαλος μου στη δραματική, έχουμε παίξει μαζί. Αλλά δεν μπαίνουν όλα στο ίδιο τσουβάλι. Υπάρχουν πολλές ιστορίες – με κάποιες έπαθα σοκ. Στην αρχή ακούς κάτι και σκέφτεσαι ότι μπορεί να μην ισχύει. Αλλά όταν γίνεται κατ’ εξακολούθηση, σοκάρεσαι.

Στάνκογλου για Γιώργο Κιμούλη

Ο Κιμούλης δάσκαλος. Η εμπειρία σας;

Δεν ήταν τόσο σκληρός. Είναι ένας δύσκολος άνθρωπος. Εγώ πήρα πολλά από την σχολή και από τον τρόπο που δίδασκε ο ίδιος. Μου έχει δώσει μια τεράστια βάση, θεωρητική, σοβαρή. Ένα μεγάλο μέρος του τρόπου με τον οποίο δουλεύω από εκεί προέρχεται. Και στα πρώτα μου βήματα με βοήθησε να υπερασπίζομαι τον εαυτό μου απέναντι στο σύνολο. Κάτι εξαιρετικά σημαντικό στη δουλειά μας. Εγώ τον Γιώργο τον πήρα τηλέφωνο, μιλήσαμε. Δεν πιστεύω ότι είναι στο ίδιο τσουβάλι. Είναι δύσκολος όταν δουλεύει – το θέμα είναι αν το δέχεσαι. Το δέχεσαι; Αλλιώς φεύγεις. Πιστεύω πως θα έχει δεύτερη ευκαιρία.