Αθηναΐς Νέγκα για την προφυλάκιση του Φιλιππίδη: «Πολλοί γνώριζαν πως ήταν ένας αγενέστατος»

Η ανάρτηση "καρφί" της

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Αθηναΐς Νέγκα για την προφυλάκιση του Φιλιππίδη: «Πολλοί γνώριζαν πως ήταν ένας αγενέστατος»

Το κατώφλι της φυλακής πέρασε το απόγευμα της Τετάρτης ο Πέτρος Φιλιππίδης. Τις κρίσιμες αυτές εξελίξεις θέλησε να σχολιάσει ανάμεσα σε πολλούς και η Αθηναϊς Νέγκα.

Σύσσωμος ο καλλιτεχνικός κόσμος τοποθετήθηκε για την προφυλάκιση του γνωστού κωμικού, με όλους τους ηθοποιούς να νιώθουν δικαίωση, ενώ μέχρι και η Βάνα Μπάρμπα τα γύρισε και... «πήρε πίσω» ότι υποστηρικτικό είχε πει για τον ίδιο.

Η Αθηναΐς Νέγκα θέλησε να εκφράσει δημόσια την άποψη της, προχωρώντας σε μια ανάρτηση στο προσωπικό προφίλ της στο Twitter.

Η ανάρτηση της Αθηναΐς Νέγκα για την προφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη

«Πολλοί γνώριζαν πως ο Φιλιππίδης ήταν ένας αγενέστατος -σαφώς δεν ήξεραν τα υπόλοιπα. Θα μας βοηθήσει ωστόσο στο μέλλον ως κοινωνία να αποκτήσουμε αντανακλαστικά πιο ευαίσθητα στην αγένεια και μηχανισμούς αποκλεισμού κάτι απαράδεκτων τύπων» έγραψε χαρακτηριστικά η ραδιοφωνική παραγωγός.

Η σιωπηλή εκδίκηση του Πέτρου Μπουσουλόπουλου για τον Πέτρο Φιλιππίδη, 9 χρόνια μετά την κόντρα τους

Στην φυλακή κρατείται ο Πέτρος Φιλιππίδης, μετά την χθεσινή απόφαση, με τον Πέτρο Μπουσουλόπουλο να παίρνει σιωπηλά την εκδίκησή του.

Λίγοι θυμούνται πως πριν 9 χρόνια, είχε δημιουργηθεί μια παρεξήγηση ανάμεσα στον Πέτρο Φιλιππίδη και τον Πέτρο Μπουσουλόπουλο, με αφορμή τις δηλώσεις του δεύτερου κατά την διάρκεια του Πρωινού με τον Γιώργο Λιάγκα.

Ο παρουσιαστής είχε ρωτήσει τον νεαρό ηθοποιό ποιους θεωρεί τους 3 καλύτερους Έλληνες ηθοποιούς. Στην αρχή απέφυγε να απαντήσει, ωστόσο μετά από επιμονή της εκπομπής, είπε τα ονόματα τριών νέων ηθοποιών κοντά στην ηλικία του, με αποτέλεσμα να αφήσει έξω τόσο τον Πέτρο Φιλιππίδη όσο και τον Γιάννη Μπέζο, παρόλο που ήταν αυτοί που τον είχαν βοηθήσει στην αρχή της καριέρας του.

Την επόμενη ημέρα, ο Πέτρος Φιλιππίδης μίλησε στην συγκεκριμένη εκπομπή και εξέφρασε δημόσια την οργή του, με αφορμή φυσικά την απάντηση του Πέτρου Μπουσουλόπουλου. Ο ηθοποιός μέσα σε όλα είχε αναφέρει: «Το θέατρο δεν έχει ηλικίες. Ο Μπουσουλόπουλος έχει παίξει με δύο από τους μεγαλύτερους Έλληνες ηθοποιούς, τον Γιάννη Μπέζο και τον Πέτρο Φιλιππίδη».

Από εκείνη τη στιγμή, οι περισσότερες πόρτες έκλεισαν για τον Πέτρο Μπουσουλόπουλο και αναγκάστηκε να μετακομίσει μόνιμα στην Ρόδο, όπου και άνοιξε ένα εργαστήρι υποκριτικής.

Λίγα χρόνια μετά, ο ίδιος είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δεν είχα καμία πρόταση. Από εκεί και πέρα διάλεξα ένα δρόμο να πάρω και χάθηκα. Έφυγα για Ρόδο. Μετά ξαναήρθα, ξαναέφυγα και άμα δεν είσαι στην πιάτσα λένε “δεν είναι εδώ’”»΄.

Πέτρος Μπουσουλόπουλος για φυλακή Πέτρου Φιλιππίδη