Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Πέτρος Φιλιππίδης: Κατέρρευσε η σύζυγος του στο δικαστήριο

Πάρα πολύ δύσκολες ώρες

Πέτρος Φιλιππίδης: Κατέρρευσε η σύζυγος του στο δικαστήριο
News 29.07.2021 16:27
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Στις φυλακές της Τρίπολης βρίσκεται εδώ και μερικά 24ωρα ο Πέτρος Φιλιππίδης. Η σύζυγός του, Ελπίδα Νίνου, όπως είναι αναμενόμενο, είναι καταρρακωμένη.

Τραγικές φιγούρες σε όλες αυτές τις εξελίξεις είναι η ίδια αλλά και ο γιος του Δημήτρης, που βρίσκονται στο πλευρό του ηθοποιού και μάλιστα κατά την απολογία του, περίμεναν υπομονετικά μέχρι να ολοκληρωθεί.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά πληροφορίες της On Time, η Ελπίδα Νίνου κατέρρευσε όταν άκουσε την απόφαση για προφυλάκιση και φώναζε κλαίγοντας: «Μέχρι τέλους μαζί. Θα πεθάνουμε μαζί!».

Πέτρος Φιλιππίδης με την γυναίκα του Ελπίδα Νίνου

Η απολογία του Πέτρου Φιλιππίδη

Η απολογία του Πέτρου Φιλιππίδη ξεκίνησε λίγο μετά τις 7.30 το πρωί. Συνοδευόμενος από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του, Θέμη Σοφό, κατέθεσε έγγραφο υπόμνημα (στο οποίο σύμφωνα με πληροφορίες αρνούνταν τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει), ενώ στη συνέχεια απάντησε και σε προφορικές ερωτήσεις της δικαστικής λειτουργού.

Κατά τη διάρκεια της εξέτασής του, λοιπόν, ο προφυλακισμένος ηθοποιός αρνήθηκε όλα όσα (φρικιαστικά) του προσάπτουν οι τρεις γυναίκες, υποστηρίζοντας ότι οι κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας τους! Ωστόσο, εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε, ότι δεν κατάφερε να πείσει. Η απολογία του ενώπιον της κυρίας ανακρίτριας ολοκληρώθηκε περί τις 13.30 το μεσημέρι.

Στη συνέχεια, με αρκετή καθυστέρηση, λόγω φόρτου εργασίας της εισαγγελέως γνωμοδοτήσεων (κυρίας Χριστιάνας Φραγκιά) λίγο μετά τις 17.00 εισήλθε στο γραφείο της εισαγγελικής λειτουργού.

Ακολούθησε, διάσκεψη (διήρκησε γύρω στη μία ώρα) μεταξύ της κυρίας ανακρίτριας και της κυρίας εισαγγελέως, οι οποίες αποφάσισαν, ομόφωνα, ότι ο Φιλιππίδης είναι αφενός ύποπτος φυγής και αφετέρου διάπραξης νέων παρόμοιων αδικημάτων, καθώς από το υλικό της δικογραφίας, τις μαρτυρίες αλλά και υποθέσεις οι οποίες έχουν πλέον παραγραφεί, προέκυψε ότι χρησιμοποιούσε το “όνομά” του στον καλλιτεχνικό χώρο προκειμένου να ικανοποιεί τις σεξοαυλικές του ορέξεις, ενώ σε περιπτώσεις που τα φερόμενα θύματά του αρνούνταν να τον ικανοποιήσουν, ακολουθούσε εκδικητική πολιτική αποκλείοντάς τις από δουλειές.

Πέτρος Φιλιππίδης πρώτες ώρες στην φυλακή

Κλάματα και οδυρμοί

Η απόφαση της προφυλάκισης, λίγο μετά τις 19.10 το απόγευμα, που στέλνει πλέον τον ηθοποιό στις φυλακές της Τρίπολης, έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία.

Αυτόπτες μάρτυρες, περιγράφουν στο dikastikoreportaz.gr, ότι στο άκουσμα της είδησης ο Φιλιππίδης κατέρρευσε. Ξέσπασε σε λυγμούς φωνάζοντας “γιατί μου το κάνετε αυτό; Τι έφταιξα; Τι σας έχω κάνει;”.

Η αντίδρασή του αποδεικνύει ότι ο κατηγορούμενος καλλιτέχνης ήλπιζε σε μια ευμενέστερη μεταχείριση. Θεωρούσε ότι το πλέον πιθανόν σενάριο ήταν να του επιβληθεί εγγύηση, περιοριστικοί όροι και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Έπεσε έξω!

Οι σκηνές ροκ που ακολούθησαν στον πρώτο όροφο του κτηρίου 9 ήθελαν τη σύζυγό του Ελπίδα (η οποία μάλιστα κατέθεσε και ως μάρτυρας υπεράσπισης του συζύγου της!) να ξεσπάει και εκείνη σε λυγμούς και να φωνάζει: “Μέχρι τέλους μαζί. Θα πεθάνουμε μαζί!”. Από κοντά και ο γιος του ζεύγους, Δημήτρης, ο οποίος αδυνατούσε να πιστέψει τα νέα.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Εφιαλτική η πρώτη νύχτα του Πέτρου Φιλιππίδη στη ΓΑΔΑ

Αλέξανδρος Μπουρδούμης: Η δήλωση "καρφί" μετά την προφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη

Share