"Κατάλαβα ότι το μωρό μέσα μου δεν ζούσε" - Συγκλονίζει η Ηρώ Μουκίου για την αποβολή που βίωσε

"Όταν μια γυναίκα έχει 30 αποβολές και..."

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα

Μετά την συγκλονιστική συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό ΕΓΩ μιλώντας για την επαφή της με τον καρκίνο, η Ηρώ Μουκίου εξομολογήθηκε και την αποβολή που βίωσε μετά την γέννηση της πρώτης της κόρης.

Απόσπασμα από την συνέντευξη της Ηρώ Μουκίου

Μετανιώσατε που δεν αποκτήσατε δεύτερο παιδί;

Βέβαια, μετάνιωσα πάρα πολύ. Νιώθω τύψεις, γιατί δεν το πάλεψα. Με μια αποβολή που είχα μετά την κόρη μου, δεν θέλησα ξανά από φόβο μην το χάσω πάλι.

Ήταν σοκαριστικό φαντάζομαι.

Ήμουν στον τρίτο μήνα και το κατάλαβα. Δεν είχα ούτε αιμορραγία ούτε τίποτα. Ξύπνησα ένα πρωί και είπα «δεν πρέπει να ζει το μωρό». Δεν είχα κάποια δείγματα, απλά κάτι κατάλαβα μέσα μου.

Θα ήταν δύσκολο, παρότι είχατε ένα παιδί.

Όταν μια γυναίκα έχει 30 αποβολές και δεν έχει έστω ένα παιδί, ο πόνος και η οδύνη σαφώς δεν είναι τα ίδια. Είναι πολύ χειρότερα. Δεν μπορώ να μπω σε αυτή τη θέση. Φυσικά, όμως, ήταν ένας μικρός θάνατος.

Να σημειωθεί πως μια τέτοια άτυχη στιγμή είχε βιώσει και η Κατερίνα Καραβάτου...

"Όταν δεν ακούς πια την καρδούλα που χτυπούσε μέσα σου..."

αποβολή

«Η μία εγκυμοσύνη μάλιστα ήταν προχωρημένη. Όταν έχεις ακούσει την καρδιά του μωρού που κυοφορείς και σε μία από τις επόμενες εξετάσεις δεν ακούς πια την καρδούλα που χτυπούσε μέσα σου, είναι πολύ ισχυρό το σοκ. Ήταν πολύ επώδυνη και η επέμβαση που έπρεπε να κάνω μετά. Γενικά ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος, γιατί είχα μπει στη διαδικασία της σκέψης, ότι θα γεννηθεί το παιδάκι μου, Δεν είχα προηγούμενη εμπειρία, αυτή ήταν η πρώτη μου εγκυμοσύνη. Σ΄αυτήν την περίπτωση, πάντα σκέφτεσαι «και αν δεν τα καταφέρω»;» είχε πει σε συνέντευξή της η Κατερίνα Καραβάτου.