Χαμογελά ξανά μετά τον θάνατο της συζύγου του ο Λάκης Λαζόπουλος

Ευχάριστα νέα για τον αγαπημένο Έλληνα κωμικό

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Χαμογελά ξανά μετά τον θάνατο της συζύγου του ο Λάκης Λαζόπουλος

Ο θάνατος της συζύγου του, Τασούλας, τον γονάτισε και όπως είχε πει και ο ίδιος βρήκε παρηγοριά σε ένα μόνο πράγμα, την ζωγραφική. Ο Λάκης Λαζόπουλος στο παρελθόν είχε δηλώσει:

«Προσπαθώ να βρω ένα σημείο προς το οποίο να κατευθυνθώ και το μόνο που βρίσκω να μ’ ενδιαφέρει πραγματικά είναι η ζωγραφική… έχω την ανάγκη να αποσυρθώ, να πάω στην Πάρο, να ηρεμήσω και να ζωγραφίζω». Η επιθυμία του αυτή παίρνει πλέον σάρκα και οστά καθώς ο γνωστός καλλιτέχνης θα παρουσιάσει για πρώτη φορά τα ζωγραφικά του έργα, κατά την διάρκεια έκθεσης που θα φιλοξενηθεί στη στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Νάουσα της Πάρου , από τις 4 έως τις 16 Αυγούστου.

«Μια τυχαία συνάντηση» είναι ο τίτλος της έκθεσης αυτής η οποία θα περιλαμβάνει έργα του Λάκη Λαζόπουλου και του Απόστολου Χαντζαρά, δύο καλλιτέχνες με διαφορετική πορεία αλλά κοινή επιθυμία την ανάγκη τους να εκφραστούν μέσα από τη ζωγραφική.

Οι δυο τους θα βρίσκονται στον χώρο της γκαλερί την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης από τις 20.30 το βράδυ. Θα συνομιλήσουν μέσα από τα έργα τους για πράγματα διαφορετικά, και ίσως αντιθετικά, που όμως συνδέονται με έναν διαλεκτικό τρόπο, που διαμορφώνει την ζωή όλων μας: από την μια μεριά, η απώλεια, η οδύνη, το κενό και η υπέρβασή τους. Υπέρβαση που γίνεται δυνατή μέσα από τη μνήμη, που μετουσιώνεται σε εικόνα. Από την άλλη, η καταφυγή σε ήρωες μυθικούς που μάχονται και νικούν, η αναζήτηση της ομορφιάς και της αθανασίας. Η διαρκής αναζήτηση, η χαρά της δημιουργίας σε έναν όλο και πιο σκοτεινό κόσμο, βρίσκει τον δρόμο προς το φως, την ευφορία και την ομορφιά που προσφέρει απλόχερα το ελληνικό καλοκαίρι.

Αυτά είναι μερικά από τα στοιχεία που αποτελούν τον συνεκτικό ιστό της συνομιλίας αυτών των τόσο διαφορετικών καλλιτεχνών, που όμως έχουν τον ίδιο στόχο: τη συμφιλίωση με το πεπερασμένο της ανθρώπινης φύσης με την ανάγκη της να υπερβεί τον εαυτό της.

Τα έργα τέχνης του Λάκη Λαζόπουλου

Λάκης Λαζόπουλος
Λάκης Λαζόπουλος έργα τέχνης

Λάκης Λαζόπουλος: Διαγνώστηκε με θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό του

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» για την περιπέτεια της υγείας του είπε: «Το Σάββατο σηκώθηκα με ένα βάρος στο πόδι, μια δυσκολία στην κίνηση. Πήρα τηλέφωνο τον φίλο μου, γιατρό Γιώργο Παπαθέου και του είπα να έρθει να με δει. Εκείνος έκρινε ότι πρέπει να πάω στο Υγεία. Πήγα, έκανα εξετάσεις και προέκυψε ότι είχα ένα εμβολικό επεισόδιο. Ήταν ένας μικρός θρόμβος, που όμως διαλύθηκε εν τη γενέσει του». Μάλιστα, θα χρειαστεί να υποβληθεί σε ενδελεχή έλεγχο, ώστε να βρεθεί η αιτία της θρόμβωσης.

«Μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer στις 4 Ιουνίου ένιωσα μια πραγματική διάλυση του οργανισμού μου, που ήταν φυσιολογική και αναμενόμενη. Ακόμα δεν μπορούμε να πούμε ότι αυτή η σπάνια παρενέργεια με κυνηγάει εμένα προσωπικά, αλλά εκτιμώ ότι μπορεί να είναι στις παρενέργειες του εμβολίου. Σίγουρα εγώ είχα το υπόβαθρο και όχι κάποιο υποκείμενο νόσημα ή παθολογία γιατί δε βρέθηκε τίποτα από αυτά. Πιθανόν το εμβόλιο να ενεργοποίησε κάποιον μηχανισμό για να πυροδοτηθεί η θρόμβωση» τόνισε.