Θοδωρής Ιακωβίδης: Συγκινεί η πρώτη ανάρτηση στο Instagram

«Αυτό που συμβαίνει αυτήν την στιγμή με έχει συγκινήσει...»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Θοδωρής Ιακωβίδης: Συγκινεί η πρώτη ανάρτηση στο Instagram

Mετά από την τελευταία του εμφάνιση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ο Θοδωρής Ιακωβίδης μίλησε για όλα καθώς «άνοιξε» για τα καλά την καρδιά του, αφού ανακοίνωσε την οριστική αποχώρησή του από την άρση βαρών.

Οι δηλώσεις τους έγιναν μέσα σε λίγες ώρες θέμα συζήτησης καθώς προκλήθηκε ένα ντόμινο αντιδράσεων από τους χρήστες του διαδικτύου.

Ο πρωταθλητής ύστερα από το βίντεο που έχει κάνει πλέον τον γύρο του κόσμου έλαβε ένα τεράστιο κύμα στήριξης. Έτσι, με αυτόν τον τρόπο ο ίδιος θέλησε να δημοσιεύσει μέσα από το προσωπικό του λογαριασμό και να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Ο Θοδωρής Ιακωβίδης έγραψε χαρακτηριστικά:


«Έκανα ό,τι μπορούσα και πέρναγε από το χέρι μου.... 11ος, όπως και στο Ρίο... Αυτό που συμβαίνει αυτήν την στιγμή με έχει συγκινήσει αφάνταστα... Είναι πάρα πολλά τα μηνύματα στήριξης και αγάπης που λαμβάνω και δυστυχώς δεν μπορώ να απαντήσω άμεσα, γι αυτό και σας ζητώ μια μικρή πίστωση χρόνου ώστε να απαντήσω σε έναν έναν ξεχωριστά...Μακάρι να μπορούσα να σας γνωρίσω έναν έναν προσωπικά, να σας κοιτάξω στα μάτια και να σας πω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ... Δεν έχω λόγια...»

Δείτε παρακάτω την ανάρτηση του Θοδωρή Ιακωβίδη

Οι νέες δηλώσεις του Θοδωρή Ιακωβίδη

Αν κάτι μείνει στην ιστορία φέτος από τους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι ο Θοδωρής Ιακωβίδης. Ο Έλληνας αρσιβαρίστας που με την κατάθεση ψυχής του κατάφερε να συγκλονίσει το πανελλήνιο το πρωί της Κυριακής συνδέθηκε μέσω skype στην εκπομπή Τώρα ότι συμβαίνει και άφησε άφωνους τους πάντες για ακόμα μια φορά με τις δηλώσεις του.

Αναφέρθηκε στην αγάπη που έχει πάρει από τον κόσμο τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ έκανε έκκληση να μην θυμόμαστε τους αθλητές μας μόνο κάθε τέσσερα χρόνια που είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

«Δέχτηκα πολύ αγάπη και ευχαριστώ όλους αυτούς που δε με ήξεραν και μου έστειλαν ένα μήνυμα. Το πρόβλημα δεν είναι να “μπαλώσουμε” τον Θοδωρή, υπάρχουν στην Ελλάδα άλλοι τόσοι Θοδωρήδες. Υπάρχουν άλλοι τόσοι αθλητές που παλεύουν κάτω από τις ίδιες συνθήκες. Βλέπω συναθλητές μου που έχουν τα πάντα από τις χώρες τους κι εγώ δεν μπορώ να το έχω για να είμαι στο 100%. Ότι μπορώ να συνεχίσω, μπορώ, αλλά να είμαι στο ίδιο επίπεδο, δεν μπορώ. Θέλω να πάω λίγο παραπάνω. Βλέπω ότι έχω δυνατότητες και μπορώ, αλλά δεν μου το επιτρέπει η ζωή.

Μακάρι να είναι η αρχή. Εγώ θέλω να συνεχίσω. Ο αθλητής μέσα μου ζει, υπάρχει και θέλει να αγωνιστεί ξανά. Αν αλλάξουν οι συνθήκες, να συνεχίσω. Αλλά δεν το βρίσκω ηθικό απέναντι στους υπόλοιπους συναθλητές μου να έρθει ένας χορηγός και να φτιάξω εγώ την αθλητική μου καριέρα επειδή έκανα τη συναισθηματική έκρηξη. Θέλω αυτή να είναι η αρχή για να ξεκινήσει ο κρατικός μηχανισμός να βοηθάει όλους τους αθλητές, να είναι δίπλα μας έμπρακτα.

Τίποτα δεν ήταν ρόδινο στην καριέρα μου. Υπήρχαν στιγμές, όπως έχω πει, που δεν ήθελα να πάω στον φυσιοθεραπευτή γιατί ήξερα ότι δεν θα μου πάρει χρήματα, επειδή ήξερε ότι είμαι δύσκολα. Και με την περηφάνια μου δεν ήθελα να πάω. Υπήρξαν στιγμές που δεν είχα βενζίνη και πήγαινα με τα πόδια. Υπήρξαν πολλές τέτοιες μαύρες στιγμές. Αύριο επιστρέφω στην Ελλάδα. Οι εικόνες που μάζεψα είναι όμορφες. Δεν προέβλεψα την αγάπη του κόσμου. Είχα ετοιμαστεί για το τέλος. Εγώ δεν ξέρω αν θα συνεχίσω αλλά τους αθλητές που θα μείνουν μην τους θυμάστε κάθε τέσσερα χρόνια», είπε ο Θοδωρής Ιακωβίδης.