Γιώργος Πατούλης - Πύρρος Δήμας: «Προσκυνούν» τον Θοδωρή Ιακωβίδη

"Βροχή" τα μηνύματα στήριξης στο Twitter

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Γιώργος Πατούλης - Πύρρος Δήμας: «Προσκυνούν» τον Θοδωρή Ιακωβίδη

Ο Θοδωρής Ιακωβίδης συγκίνησε το πανελλήνιο με τις δηλώσεις του μετά από την εμφάνισή του στου Ολυμπιακού Αγώνες του Τόκιο. Ο ίδιος μάλιστα αποκάλυψε πως πρόκειται να αποχωρήσει από την Εθνική Ομάδα άρσης βαρών. Ο Έλληνας αθλητής τόνισε ότι έχει αποφασίσει να αποσυρθεί από τα 27 του και ότι έκανε μια μεγάλη προσπάθεια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο κόσμος όμως ήταν αρκετός που αντέδρασε και θέλησε να συμπαρασταθεί στον Έλληνα πρωταθλητή. Κάποιοι από αυτούς ήταν ο Πύρρος Δήμας, ο Γιώργος Πατούλης, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο οι οποίοι θέλησαν να δείξουν και με το παραπάνω την στήριξη στον 30χρονο αθλητή.

Η δήλωση του Πύρρου Δήμα

Ο κορυφαίος Έλληνας αρσιβαρίστας κι ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες Ολυμπιονίκες, διετέλεσε πρόεδρος της ομοσπονδίας άρσης βαρών, ενώ σήμερα, κατέχει τη θέση του γενικού γραμματέα.

Και με αυτήν την ιδιότητα, αλλά και ως ο άνθρωπος που γνωρίζει άριστα το άθλημα, ο εκ των προπονητών στην Ολυμπιακή ομάδα άρσης βαρών των ΗΠΑ, τοποθετήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την εξής ανάρτηση:

«Είμαι μέρος του ελληνικού αθλητισμού και αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν για τα δάκρυα του Θοδωρή Ιακωβίδη στο Τόκυο. Μπορώ να σας αναλύσω την κατάσταση στην ΕΟΑΒ από το 2004 και μετά για να βγάλετε οι ίδιοι τα συμπεράσματά σας.

Από τα Ολυμπιακά Ακίνητα που έμειναν αναξιοποίητα στην ντροπή του 2008, από την οικονομική κρίση στην πολιτική στοχοποίηση του 2015. Πιστεύω πως η ιστορία του Θοδωρή είναι με έναν τρόπο αυτή η ιστορία των δυσκολιών που περάσαμε τα 10 τελευταία χρόνια. Τα λάθη μου αρκετά, αλλά όποιος προσπαθεί κάνει και λάθη. Οι ευθύνες μου μεγάλες. Τώρα ακόμα μεγαλύτερες. Με συγχωρείς Θοδωρή. Πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο. Για τον Ιακωβίδη και κάθε Ιακωβίδη»...

Η ανάρτηση του Γιώργου Πατούλη

«Ως Περιφερειάρχης Αττικής και ως Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών αναλαμβάνω πρωτοβουλία προκειμένου ο Θοδωρής Ιακωβίδης να μπορεί να συνεχίσει να αγωνίζεται για την ανάδειξη του Ελληνικού Αθλητισμού.

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών μας θα είναι τόσο η ιατροφαρμακευτική κάλυψη του αθλητή, όσο και η κάλυψη όποιων άλλων πιθανών αναγκών υπάρχουν.

Οφείλουμε όλοι μαζί να στείλουμε ένα μήνυμα, ότι για να πάμε μπροστά χρειάζεται να στηρίζουμε τους νέους μας και να τους ενθαρρύνουμε να συνεχίσουν να αγωνίζονται για την Ελλάδα και για ένα καλύτερο μέλλον σε αυτόν το τόπο».

Πάντως, το κύμα συμπαράστασης στο Twitter προς το πρόσωπο του 30χρονου αθλητή δεν είχε προηγούμενο. Χιλιάδες fans μιλούσαν με τα πιο υποστηρικτικά λόγια για τον αρσιβαρίστα που ξέσπασε για όλα όσα βιώνει τα τελευταία χρόνια. Το hashtag #Ιακωβιδης ήταν όλη νύχτα #1 trend στο Twitter και συνεχίζει ακόμα και τώρα να είναι στην κορυφή!

Οι δηλώσεις τους έγιναν μέσα σε λίγες ώρες θέμα συζήτησης καθώς προκλήθηκε ένα ντόμινο αντιδράσεων από τους χρήστες του διαδικτύου.

Ο πρωταθλητής ύστερα από το βίντεο που έχει κάνει πλέον τον γύρο του κόσμου έλαβε ένα τεράστιο κύμα στήριξης. Έτσι, με αυτόν τον τρόπο ο ίδιος θέλησε να δημοσιεύσει μέσα από το προσωπικό του λογαριασμό και να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Ο Θοδωρής Ιακωβίδης έγραψε χαρακτηριστικά:

«Έκανα ό,τι μπορούσα και πέρναγε από το χέρι μου.... 11ος, όπως και στο Ρίο... Αυτό που συμβαίνει αυτήν την στιγμή με έχει συγκινήσει αφάνταστα... Είναι πάρα πολλά τα μηνύματα στήριξης και αγάπης που λαμβάνω και δυστυχώς δεν μπορώ να απαντήσω άμεσα, γι αυτό και σας ζητώ μια μικρή πίστωση χρόνου ώστε να απαντήσω σε έναν έναν ξεχωριστά...Μακάρι να μπορούσα να σας γνωρίσω έναν έναν προσωπικά, να σας κοιτάξω στα μάτια και να σας πω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ... Δεν έχω λόγια...»

Τo Twitter στο πλευρό του Ιακωβίδη

Δείτε παρακάτω την ανάρτηση του Θοδωρή Ιακωβίδη