Συγκινεί η Άννα Ανδριανού για τον χαμό του αδερφού της

«Δύσκολη περίοδος. Ήταν μικρότερός μου...»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Συγκινεί η Άννα Ανδριανού για τον χαμό του αδερφού της

Η Άννα Ανδριανού παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό «ΕΓΩ» και μέσα σε όλα μίλησε για τον χαμό του αδερφού της ο οποίος έφυγε από την ζωή σε τροχαίο δυστύχημα καθώς της κόστισε αρκετά. Δείτε εδώ τι είχε πει όταν είχε χάσει και τον πατέρα της.

Δείτε παρακάτω την συνέντευξη της Άννας Ανδριανού

Πώς βιώσατε το χαμό του αδερφού σας;

Δύσκολη περίοδος. Ήταν μικρότερός μου, ήταν από την οικογένεια του πατέρα μου, με την οποία είχα και έχω εξαιρετική σχέση. Ήταν 18 ετών, σκοτώθηκε με τη μηχανή στην τελευταία τάξη του λυκείου. Ο Μάριος αρχικά δεν πρόλαβε να μου λείψει, αυτό έγινε εκ των υστέρων, γιατί αυτό που πραγματικά με συγκλόνισε ήταν η στεναχώρια του πατέρα μου και της μητέρας του Μάριου, την οποία αγαπώ πολύ.

Για να καταλάβετε πόσο σπουδαίος ήταν ο πατέρας μου, δεν ήθελε να μου φορτώσει ούτε αυτό τον πόνο. Θυμάμαι την ημέρα της κηδείας του Μάριου μου είπε «είμαι τυχερός άνθρωπος, γιατί αν έπρεπε να χάσω ένα παιδί, έχασα τον Μάριο, που είναι πιο μικρός και ζήσαμε λιγότερα μαζί, ενώ με σένα έχω ζήσει περισσότερα».

Αποτελούν τα βιώματά σας πηγή έμπνευσης για τα έργα σας;

Τα δικά μου βιώματα με έχουν βοηθήσει περισσότερο στην υποκριτική, όχι τόσο στη συγγραφή. Γιατί σε ένα δραματικό ρόλο, για παράδειγμα, αν δεν έχεις ζήσει τον πόνο, πώς θα τον παίξεις; Πώς θα τον προσεγγίσεις; Εκεί, ανασύρεις από μέσα σου βιώματα. Βγάζεις από μέσα σου αυτό που ένιωσες. Μετά θέλει λίγη ώρα να επανέλθεις. Δεν είναι εύκολη διαδικασία.

Έπαιζα στο «Το μπουφάν της Χάρλεϊ» αυτόν τον συγκλονιστικό μονόλογο, στον οποίο μια μάνα έχει χάσει το παιδί της από ατύχημα. Όλο αυτό το λέει, το ανασύρει και το βλέπει μπροστά στα μάτια της. Εγώ δεν το είχα καταλάβει, αλλά ο άντρας μου μού έλεγε ότι εγώ ήμουν σε κατάθλιψη. Δεν ήμουν πολύ καλά.

Ο ρόλος αυτός σας δημιούργησε κατάθλιψη;

Ο ρόλος και το ίδιο το κείμενο. Όταν το βιώνεις, το μυαλό σου καταλαβαίνει ότι αυτό είναι ένα ψέμα, ένας ρόλος. Όμως, το σώμα σου δεν το ξέρει. Το σώμα σου το έχει βιώσει. Είναι ένας είδος ανθυποβολής. Το σώμα σου δεν το ξεγελάς. Όταν ερμηνεύεις ένα ρόλο, τον ερμηνεύσεις στ’ αλήθεια.

Μετά από αυτό το ρόλο, χρειαστήκατε καιρό για να επανέλθετε;

Ναι. Με γέμισε μεν πάρα πολύ, γιατί μέσα από αυτόν μπόρεσα να θρηνήσω για τον θάνατο του αδερφού μου. Με ανακούφισε σε ένα κομμάτι, αλλά ήταν ένα σοκ. Εκείνη την περίοδο σκεφτόμουν πολύ τον αδερφό μου.

Οι δηλώσεις της 'Άννας Ανδριανού

Η Άννα Ανδριανού μίλησε στην κάμερα της εκπομπής Love It και στην Κατερίνα Νινιού και μέσα σε όλα αναφέρθηκε στο παιδί που έχασε, ενώ πριν λίγο καιρό συγκλόνισε με τις δηλώσεις της αναφορικά με την απώλεια του πατέρα της.

«Είμαι ακόμα ερωτευμένη με τον σύζυγό μου. Με τον άντρα μου δεν υπήρχε ποτέ θέμα αν είμαστε μαζί ή αν λέμε αλήθεια ο ένας στον άλλον. Ο έρωτάς μου με τον σύζυγό μου είναι παράφορος, με αγαπάει περισσότερο κι από τους γονείς μου. Δεν ήθελα ποτέ παιδί, κάποια στιγμή είχα μείνει έγκυος, αλλά το έχασα. Δεν ήθελα παιδί, οικογένεια για μένα είναι δύο άτομα.

Δεν έχουν επηρεάσει τον κόσμο οι καταγγελίες στο θέατρο. Ο πατέρας μου έλεγε ότι δεν πρέπει να πηγαίνω γυρεύοντας. Θα μπορούσα να αρνηθώ μια πρόταση που θα πήγαινε την καριέρα μου ψηλά αν καταλάβαινα πως ο επικεφαλής είναι διαταραγμένος» είπε χαρακτηριστικά.

Όλα όσα δεν γνωρίζατε για την Άννα Ανδριανού

Γεννήθηκε το 1953 στην Αθήνα όπου και μεγάλωσε. Τελειώνοντας το σχολείο αποφάσισε να ασχοληθεί με την υποκριτική, όπως και ο πατέρας της Νίκος Βασταρδής, και έτσι έδωσε εξετάσεις στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου όπου και πέρασε ξεκινώντας τις σπουδές της.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1970 ξεκίνησε την καριέρα της ως ηθοποιός σε τηλεόραση, κινηματογράφο και θέατρο. Στην τηλεόραση η πρώτη της εμφάνιση έγινε στη σειρά Ανήσυχα νιάτα το 1973 όπου υποδυόταν την Λουΐζα ενώ την ίδια χρονιά εμφανίστηκε και στο κινηματογράφο στην ταινία Ο αστερισμός της Παρθένου. Ακολούθησαν διάφορες τηλεοπτικές εμφανίσεις με πιο γνωστές αυτές στις σειρές Σκοτεινές δυνάμεις, Ο δρόμος και Το ημερολόγιο ενός θυρωρού.

Τη δεκαετία του 1980 εργάστηκε και στο ραδιόφωνο όπου παρουσίασε διάφορες εκπομπές έλαβε μέρος σε τέσσερις βιντεοταινίες. Το 1989 παρουσίασε την τηλεοπτική εκπομπή Οι 5 θαυμαστοί συνεργάτες μου στην ΕΤ2. Το 1990 άρχισε να ασχολείται με τη συγγραφή σεναρίων στην τηλεόραση. Συγκεκριμένη εκείνη τη χρονιά συμμετείχε στη συγγραφική ομάδα της τηλεταινίας Η νύχτα των μάγων την οποία σκηνοθέτησε ο Νίκος Φώσκολος ενώ πρωταγωνίστησε η Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Το 1992 παρουσίασε την ενημερωτική εκπομπή Ζην: Η τέχνη της ζωής στον τηλεοπτικό σταθμό Seven X. Τη σεζόν 1992-1993 έγραψε το σενάριο της κοινωνικής σειράς Οι φιλενάδες που προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό ANT1. Το 1995 έγραψε το σενάριο της δραματικής ταινίας Τράνζιτο στην οποία είχε και πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η σειρά η οποία την καθιέρωσε ως σεναριογράφο στο ευρύ κοινό χάρης την μεγάλη της επιτυχία από πλευρά τηλεθέασης ήταν οι Επιθυμίες. Η σειρά προβλήθηκε τις σεζόν 1998-2000 από τον ANT1 σε σενάριο της ίδιας σε συνεργασία με τον Γιάννη Μπότση ενώ κρατούσε και έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Μετά την επιτυχία της σειράς συνέχισε την συνεργασία της με τον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 για τα επόμενα πέντε χρόνια τόσο ως σεναριογράφος όσο και ως ηθοποιός.

Τη σεζόν 2001-2002 δημιούργησε τη σειρά, σε συνεργασία πάντα με τον Γιάννη Μπότση, Όσο υπάρχει αγάπη ακολούθησαν τα Ζευγάρια τη σεζόν 2002-2003 και τέλος οι Ευτυχισμένες μέρες τη σεζόν 2004-2005. Τη σεζόν 2005-2006 έγραψε και πρωταγωνίστησε στην κοινωνική σειρά Επαφή που αυτή τη φορά προβλήθηκε από το Mega Channel. Τη σεζόν 2007-2008 έκανε μία έκτακτη εμφάνιση στην κωμική σειρά Singles 2 ½ ενώ την επόμενη σεζόν είχε έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στην καθημερινή κωμική σειρά Λόλα. Από το 2011 μέχρι το 2015 είχε την επιμέλεια του σεναρίου της καθημερινής σειράς του Mega Channel Κλεμμένα Όνειρα στην όποια είχε και πρωταγωνιστικό ρόλο από το 2011 μέχρι και το 2013. Το 2015 δημιούργησε τη δραματική τηλεοπτική σειρά 9 Μήνες η οποία προβλήθηκε από το Star Channel και το MEGA Κύπρου τις σεζόν 2015-2017.