Στέφανος Τσιτσιπάς: Η πρώτη ανάρτηση μετά από τον αποκλεισμό του

Όλα όσα ανέφερε

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Στέφανος Τσιτσιπάς: Η πρώτη ανάρτηση μετά από τον αποκλεισμό του

Το ταξίδι για του Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο έφτασε στο τέλος του για τον Στέφανο Τσιτσιπά αλλά και την Μαρία Σάκκαρη καθώς ηττήθηκαν 2-1 από τους 2 Αυστραλούς Μπάτρι και Πιρς.

Πιο συγκεκριμένα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπορεί να τελείωσε πρόωρα με την συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά όπως έγραψε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram απόλαυσε όλη την εμπειρία.

Ο Έλληνας τενίστας έγραψε χαρακτηριστικά: «Κερδίζεις ή χάνεις, αυτές οι στιγμές ως αθλητής μένουν μαζί σου όσο μεγαλώνεις. Η εκπροσώπηση της πατρίδας μου της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν μια απίστευτη εμπειρία».

Δείτε παρακάτω την ανάρτηση του Στέφανου Τσιτσιπά

Η ανάρτηση του γυμναστή του Στέφανου Τσιτσιπά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Σε απίστευτες καταγγελίες προχώρησε ο γυμναστής του Στέφανου Τσιτσιπά, Χρήστος Φιωτάκης για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο. Ο ίδιος μέσα σε όλα την χαρακτήρισε ως τη χειρότερη όλων των εποχών!

«Η διαμονή είναι άθλια και όχι δίκαιη για όλες τις χώρες. Μέναμε τρία άτομα σε 20 τ.μ. σε κρεβάτια φτιαγμένα από χαρτόνι. Δεν είχαμε καν τηλεόραση για να δούμε τους Αγώνες. Την ίδια ώρα ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο και κάνα δυο χώρες ακόμα είχαν PlayStation και μεγάλα διαμερίσματα με μεγάλα παράθυρα, με ιδιωτικά γυμναστήρια, με ηλεκτρικά ποδήλατα και χώρους για καφέ. Το 90% των υπαλλήλων της διοργάνωσης δεν μιλούσαν αγγλικά. Τόσο χάος για να τακτοποιηθούν τα πράγματα. Το φαγητό δεν είναι για Ολυμπιονίκες.

Το πλυντήριο είναι άθλιο, χάνονται ρούχα, και ξοδεύουμε ώρες στην ουρά για να ξεχωρίσουμε τα ρούχα. Δεν έχουμε είδη πρώτης ανάγκης, όπως σαπούνι για τα χέρια, σαμπουάν, οδοντόκρεμα κτλ. και το κατάστημα στο Χωριό ήταν άχρηστο. Στο γυμναστήριο οι άνθρωποι περπατάνε δίπλα σου και σου σπάνε τα νεύρα να κρατήσεις τη μάσκα φορεμένη την ώρα που κάνεις την άσκηση.

Και τώρα θα σας δείξω τι συνέβη τη μέρα που θα παίζαμε στον τρίτο γύρο κόντρα στον Ουμπέρ. Στις 02:00 επικοινώνησαν μαζί μου πως ήμουν στενή επαφή στην πτήση μου από τη Φρανκφούρτη στις 19 Ιουλίου. Υ.Γ.: Στην ίδια πτήση υπήρχαν μέλη της Ιταλίας και της Γερμανίας συν πολύ περισσότεροι αθλητές. Οπότε μου ζητήθηκε να απομονωθώ, αφού βρισκόμουν στην Ιαπωνία εννιά μέρες και είχα 9 αρνητικά τεστ.

Εξαναγκάστηκα να κάνω PCR τεστ ώστε να μπορώ να πάω να δω το παιχνίδι του Στέφανου και μου είπαν να του κάνω προθέρμανση μέσω βίντεο κλήσης. Οπότε το PCR μου πήρε πολύ χρόνο και ήταν αρνητικό και τελικά στις 13:00 μου είπαν ότι είμαι εντάξει ώστε να πάω στο στάδιο, αλλά με αυτοκίνητο με συνοδεία και όχι με λεωφορείο.

Οπότε δεν ήμουν να προπονήσω τον Στέφανο και να ακολουθήσουμε τη ρουτίνα και να μιλήσω μαζί του πριν τον αγώνα. Έφτασα στις 14:00, μια ώρα μετά την έναρξη του αγώνα και συνοδεύτηκα από έξι υγειονομικούς λες και ήμουν εγκληματίας και καθόμουν μόνος κάτω από τον καυτό ήλιο. Επιπρόσθετα δεν είχα φάει γιατί ήμουν σε καραντίνα από τις 07:00. Οπότε δεν με άφησαν να έχω οποιαδήποτε επαφή με την υπόλοιπη ομάδα. Όταν τελείωσε το ματς έπρεπε να περιμένω το διπλό». Να υπενθυμίσουμε ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Χοντρό» πρόστιμο για τον Στέφανο Τσιτσιπά

Από τον πρώτο γύρο του φετινού Γουίμπλεντον αποκλείστηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ωστόσο φαίνεται πως έχει να αντιμετωπίσει και άλλη μια ατυχία, ενώ πριν μερικές μέρες έχασε και την αγαπημένη του γιαγιά.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας βρίσκεται μεταξύ των ονομάτων που καλούνται να πληρώσουν πρόστιμα για την παρουσία τους στο βρετανικό Γκραν Σλαμ και συγκεκριμένα το ποσό των 3.000 δολαρίων για την επικοινωνία με τον πατέρα του και προπονητή του, την ώρα του αγώνα με τον Τιαφό, καθώς θεωρήθηκε coaching, το οποίο και απαγορεύεται στα μεγάλα τουρνουά.

Και ο Νικ Κύργιος στο μεταξύ θα χρειαστεί να πληρώσει το πρόστιμο των 5.500 δολαρίων καθώς τιμωρήθηκε και για τη γλώσσα του κατά τη διάρκεια του Γουίμπλεντον. Ο Ελληνοαυστραλός τενίστας έχει τιμωρηθεί ήδη πολλές φορές για την αθυροστομία του στα κορτ.

 «Χοντρό» πρόστιμο για τον Στέφανο Τσιτσιπά