Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός ημιτελικών Μαρία Σάκκαρη και Στέφανος Τσιτσιπάς

Ολοκληρώθηκε άδοξα η παρουσία τους στο Τόκιο

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός ημιτελικών Μαρία Σάκκαρη και Στέφανος Τσιτσιπάς

Άδοξα ολοκληρώθηκε τελικά η παρουσία του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Οι δύο σπουδαίοι αθλητές αποχαιρέτησαν για φέτος το όνειρο τους, καθώς ηττήθηκαν και στο μεικτό διπλό, με τον Στέφανο να επιστρέφει στην Αθήνα έχοντας κιόλας τραυματιστεί.

Παρόλο που είχαν τις ευκαιρίες τους να καθαρίσουν το ματς κόντρα στην Αυστραλία πριν οδηγηθεί στη ρουλέτα του τάι μπρέικ (το τρίτο σετ στο μεικτό διπλό είναι τάι μπρέικ 10 πόντων) δεν τις εκμεταλλεύτηκαν και έτσι δύο από τις μεγάλες μας ελπίδες έστω για ένα μετάλλιο επιστρέφουν με άδεια χέρια.

Στο πρώτο σετ το ελληνικό δίδυμο έκανε πολύ νωρίς το μπρέικ (2-1), αλλά έχασε αμέσως το πλεονέκτημα (2-2) και στο 4-5 με νέο μπρέικ οι Πιρς, Μπάρτι πήραν το πρώτο σετ.

Η πρώτη αντίδραση Στέφανου και Μαρίας ήταν άμεση και αφού έσπασαν το σερβίς των αντιπάλων τους στο πρώτο γκέιμ του 2ου σετ, κατάφεραν αυτή τη φορά να το κρατήσουν μέχρι το τέλος (έστω και δύσκολα) για να οδηγηθεί το ματς στο τάι μπρέικ.

Εκεί το 3-3 έγινε 3-6 και 4-9, με την ελληνική ομάδα να μειώνει σε 6-9 και το σερβίς τους Πιρς να δίνει οριστικό τέλος στον αγώνα.

Από την άλλη, η Άννα Κορακάκη βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στον τελικό

Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης έκανε άλλη μια καλή εμφάνιση καθώς η επίδοσή της ήταν 294/300 στις βολές ακριβείας. Μάλιστα κατέλαβε τη 2η θέση. Η Άννα Κορακάκη φαίνεται να είναι στα καλύτερα της αλλά και σε πολύ καλή κατάσταση εφόσον θέλει όσο τίποτα άλλο να αποκτήσει το χρυσό μετάλλιο όπως είχε γίνει στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2016 στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Πάντως, η Άννα Κορακάκη είναι ένα βήμα πιο κοντά για την πρόκριση στον τελικό όπου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή μετά τον προκριματικό γύρο rapid.

Δείτε επίσης τις πρώτες δηλώσεις της Άννας Κορακάκη αλλά και του Λευτέρη Πετρούνια πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.