Λευτέρης Πετρούνιας: Χάλκινος Ολυμπιονίκης ο άρχοντας των δαχτυλιδιών

Η εξαιρετική εμφάνιση στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Λευτέρης Πετρούνιας: Χάλκινος Ολυμπιονίκης ο άρχοντας των δαχτυλιδιών

Στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων που πραγματοποιείται στο Τόκιο ο Λευτέρης Πετρούνιας τα έδωσε όλα για όλα καθώς έγραψε για άλλη μια φορά ιστορία με την επίδοσή του.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ολυμπιονίκης αν και ήταν εξαιρετικός, το μόνο βήμα το οποίο του στέρησε την πρωτιά ήταν εκείνο στην έξοδό του. Έτσι ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό των κρίκων στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μάλιστα, αυτό είναι και το τρίτο μετάλλιο για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η κατάταξη του τελικού των κρίκων

  • Γιανγκ Λιου (Κίνα) 15.500
  • Χάο Γιόου (Κίνα) 15.300
  • Λευτέρης Πετρούνιας 15.200
  • Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ (Γαλλία) 14.900
  • Ιμπραΐμ Τσολάκ (Τουρκία) 14.866
  • Ντενίς Αμπλιαζίν (Ρωσία) 14.833
  • Αντέμ Ασίλ (Τουρκία) 14.600
  • Αρτούρ Ζανέτι (Βραζιλία) 14.133

Έτσι αντέδρασε ο Ολυμπιονίκης όταν έμαθε πως δεν προβλήθηκε η εμφάνιση του στην ΕΡΤ για την πρόκριση

Η Βασιλική Μιλλούση που έγινε έξαλλη με το εν λόγω γεγονός, επικοινώνησε με τον Ολυμπιονίκη αμέσως μετά την πρόκριση του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι πολύ χαρούμενος, έκανε πολύ καλό πρόγραμμα, πήρε μία βαθμολογία μεγάλη, πέρασε πρώτος στον τελικό. Είναι ικανοποιημένος από την προσπάθεια του».

Αναφορικά με το αν είδε την προσπάθεια του , απάντησε: «Δυστυχώς δεν την είδα. Την είδα αργότερα από άλλο κανάλι και έμαθα ότι την ανέβασαν στην ΕΡΤ στις 2» ενώ για το αν ο Λευτέρης Πετρούνιας έμαθε πως η ΕΡΤ δεν μετέδωσε την προσπάθεια του ζωντάνα αποκάλυψε: «Δυστυχώς ήταν το πρώτο πράγμα που του είπα γιατί στενοχωρήθηκα. Όταν το έμαθε… ξαφνιάστηκε».

Ο ίδιος μιλώντας στην ΕΡΤ είπε: «Σίγουρα το πρόγραμμα που έκανα ήταν πολύ καλό, αλλά μπορεί να πάει ακόμα παραπάνω ο βαθμός. Πλέον μπήκαμε στον τελικό οι οκτώ, οι οποίοι είναι όλοι πολύ καλοί, εκεί θα ανταγωνιστούμε και οι κριτές θα δουν ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ των αθλητών για να νικήσει ο καλύτερος. Πάντως θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερη η διαφορά που είχα στους βαθμούς με τους άλλους.»

Για τον τελικό του ερχόμενου Σαββάτου ο Πετρούνιας τόνισε: «Πιστεύω ότι μπορεί να φτάσω ακόμα πιο ψηλά σε επίπεδο βαθμών. Σκοπεύω να παρουσιάσω ακόμα καλύτερο πρόγραμμα για να φτάσω στην κατάκτηση του μεταλλίου. Περιμένετε και θα δείτε…»

«Νιώθω απογοητευμένος και με θλίβει ιδιαίτερα το γεγονός ότι κάποιοι Ελληνες, λίγοι ή πολλοί δεν ξέρω, ξύπνησαν πρωϊ για να δουν στην τηλεόραση Πετρούνια και δεν είδαν Πετρούνια. Δεν είμαι ποδοσφαιριστής, δεν είμαι μπασκετμπολίστας, δεν είμαι σε άθλημα που κάθε Σαββατοκύριακο με βλέπουν στις τηλεοράσεις τους και θεωρώ ότι είναι ατόπημα και άδικο.»