Μεγάλος θρήνος στον καλλιτεχνικό χώρο - Πέθανε ο Τζέι Πίκετ

Έχασε την ζωή στα γυρίσματα της νέας του ταινίας

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Μεγάλος θρήνος στον καλλιτεχνικό χώρο - Πέθανε ο Τζέι Πίκετ

Από ανακοπή καρδιάς φέρεται να έφυγε από την ζωή ο ηθοποιός Τζέι Πίκετ, ο οποίος είχε μεγάλα σχέδια στο νου του καθώς ετοιμαζόταν να γυρίσει την ταινία «Treasure Valley». Άλλος ένας σπουδαίος καλλιτέχνης έχασε την ζωή του από ανακοπής καρδιάς.

Το Χόλιγουντ φαίνεται να έχει σοκαριστεί από τον άδικο χαμό του ηθοποιού ο οποίος έχει συμμετάσχει σε πολύ γνωστές ταινίες και σειρές όπως «General Hospital» και «Days of our lives».

Πέθανε ο Τζέι Πίκετ

Ο γνωστός ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή στο Αϊντάχο των ΗΠΑ σε ηλικία μόλις 60 χρόνων. Μάλιστα, η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή μέσα από μια ανάρτηση στο Facebook από τον Τράβις Μιλς.

Ο ίδιος έγραψε χαρακτηριστικά

«Πολλοί από εσάς θα έχετε ήδη ακούσει για την τραγωδία που συνέβη πριν δυο μέρες. Ο πρωταγωνιστής, σεναριογράφος και παραγωγός μας, πέθανε ξαφνικά ενώ ετοιμαζόμασταν να γυρίσουμε μια σκηνή. Δεν υπάρχει επίσημο πόρισμα για τα αίτια του θανάτου του αλλά όπως φαίνεται έπαθε ανακοπή καρδιάς. Όλοι όσοι ήταν παρών έκαναν ό,τι μπορούσαν να τον κρατήσουν ζωντανό».

Ποιος ήταν ο Τζέι Πίκετ;

  • Ο Πίκετ γεννήθηκε στο Spokane της Washington και μεγάλωσε στο Caldwell του Idaho. Έλαβε το πτυχίο του στην υποκριτική στο Boise State University και το MFA του στην υποκριτική από το UCLA και εμφανίστηκε σε πολλές θεατρικές παραγωγές και στα δύο σχολεία.
  • Οι τηλεοπτικές εμφανίσεις του Pickett περιλαμβάνουν στη μίνι σειρά Rags to Riches και ρόλους σε σειρές όπως China Beach, Mr. Belvedere, Dragnet, Jake and The Fatman, Days of Our Lives, Perry Mason και Matlock.
  • Το 1997, ο Pickett ξεκίνησε το ρόλο του Frank Scanlon, ενός αφοσιωμένου νοσοκόμου και αναπληρωτή δασκάλου και του περίπλοκου μεγαλύτερου αδελφού του Joe Scanlon, στο δράμα ABC Daytime Port Charles. Το 2006, ο Pickett αντικατέστησε τον ηθοποιό Ted King στο ρόλο του Lorenzo Alcazar στη σαπουνόπερα, General Hospital, τη γονική σειρά του Port Charles. Το 2007, ο Pickett επανήλθε στο καστ του General Hospital στον επαναλαμβανόμενο ρόλο του ντετέκτιβ David Harper.
  • Απολάμβανε τα περισσότερα αθλήματα, συμπεριλαμβανομένου του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ, του μπέιζμπολ και του σκι. Alsoταν επίσης έμπειρος πεζοπόρος και δυτικός ιππέας. Ο Πίκετ και η σύζυγός του, Έλενα, διέμεναν στην Καλιφόρνια και έχουν δύο κόρες, τη Μάιγκαν και τη Μιχαέλα και έναν γιο, τον Τάιλερ.
  • Ήταν καλύτερος φίλος με τον πρώην συμπρωταγωνιστή του Port Charles Michael Dietz και ήταν νονός της κόρης του, Madison. Ο Pickett πέθανε απροσδόκητα ενώ ετοιμαζόταν να γυρίσει μια σκηνή για την ταινία Treasure Valley στις 30 Ιουλίου 2021, σε ηλικία 60 ετών.