Θοδωρής Ιακωβίδης: Χαμός με το πλήθος κόσμου κατά την άφιξη του - Δείτε καρέ καρέ τις τρυφερές αγκαλιές

Επέστρεψε από το Τόκιο ο αρσιβαρίστας

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Θοδωρής Ιακωβίδης: Χαμός με το πλήθος κόσμου κατά την άφιξη του - Δείτε καρέ καρέ τις τρυφερές αγκαλιές

Ο Θοδωρής Ιακωβίδης έχει επιστρέψει από το Τόκιο το βράδυ της Δευτέρας 2/8 ενώ όπως ήταν λογικό στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τον υποδέχθηκαν όλα τα αγαπημένα του πρόσωπα αλλά και πλήθος κόσμου.

Μετά από μια αρκετά καλή εμφάνιση στου Ολυμπιακούς Αγώνες ο ίδιος με τις δηλώσεις του συγκίνησε το πανελλήνιο καθώς έβαλε τα κλάματα μπροστά στην κάμερα, αφού είχε δηλώσει πως θα αποχωρίσει από την Εθνική ομάδα.

Μαζί με το πλήθος κόσμου που περίμενε για να του δείξει την στήριξή του ήταν και ο υπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης ο οποίος λίγη ώρα μετά από την άφιξή του έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter: «Καλωσόρισμα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες σε αρσιβαρίστα Θοδωρή Ιακωβίδη & προπονητή Χρήστο Τριφύλλη. Κι όπως συζητήσαμε με Θοδωρή, ξεκινάμε άμεσα διαβούλευση με τους αθλητές για περαιτέρω μεταρρυθμίσεις ερασιτεχνικού αθλητισμού & διασφάλιση συνθηκών εν όψει Παρισιού 2024».

Δείτε παρακάτω την άφιξη του Θοδωρή Ιακωβίδη

Οι νέες δηλώσεις του Θοδωρή Ιακωβίδη

«Δέχτηκα πολύ αγάπη και ευχαριστώ όλους αυτούς που δε με ήξεραν και μου έστειλαν ένα μήνυμα. Το πρόβλημα δεν είναι να “μπαλώσουμε” τον Θοδωρή, υπάρχουν στην Ελλάδα άλλοι τόσοι Θοδωρήδες. Υπάρχουν άλλοι τόσοι αθλητές που παλεύουν κάτω από τις ίδιες συνθήκες. Βλέπω συναθλητές μου που έχουν τα πάντα από τις χώρες τους κι εγώ δεν μπορώ να το έχω για να είμαι στο 100%. Ότι μπορώ να συνεχίσω, μπορώ, αλλά να είμαι στο ίδιο επίπεδο, δεν μπορώ. Θέλω να πάω λίγο παραπάνω. Βλέπω ότι έχω δυνατότητες και μπορώ, αλλά δεν μου το επιτρέπει η ζωή.

Μακάρι να είναι η αρχή. Εγώ θέλω να συνεχίσω. Ο αθλητής μέσα μου ζει, υπάρχει και θέλει να αγωνιστεί ξανά. Αν αλλάξουν οι συνθήκες, να συνεχίσω. Αλλά δεν το βρίσκω ηθικό απέναντι στους υπόλοιπους συναθλητές μου να έρθει ένας χορηγός και να φτιάξω εγώ την αθλητική μου καριέρα επειδή έκανα τη συναισθηματική έκρηξη. Θέλω αυτή να είναι η αρχή για να ξεκινήσει ο κρατικός μηχανισμός να βοηθάει όλους τους αθλητές, να είναι δίπλα μας έμπρακτα.

Τίποτα δεν ήταν ρόδινο στην καριέρα μου. Υπήρχαν στιγμές, όπως έχω πει, που δεν ήθελα να πάω στον φυσιοθεραπευτή γιατί ήξερα ότι δεν θα μου πάρει χρήματα, επειδή ήξερε ότι είμαι δύσκολα. Και με την περηφάνια μου δεν ήθελα να πάω. Υπήρξαν στιγμές που δεν είχα βενζίνη και πήγαινα με τα πόδια. Υπήρξαν πολλές τέτοιες μαύρες στιγμές. Αύριο επιστρέφω στην Ελλάδα. Οι εικόνες που μάζεψα είναι όμορφες. Δεν προέβλεψα την αγάπη του κόσμου. Είχα ετοιμαστεί για το τέλος. Εγώ δεν ξέρω αν θα συνεχίσω αλλά τους αθλητές που θα μείνουν μην τους θυμάστε κάθε τέσσερα χρόνια», είπε ο Θοδωρής Ιακωβίδης.