Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: «Βράχος» ο Γιώργος Πορφύρης για τα αγαπημένα του πρόσωπα

«Έμεινα εδώ για τους φίλους που κινδύνεψαν»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: «Βράχος» ο Γιώργος Πορφύρης για τα αγαπημένα του πρόσωπα

Ο πρώην παίκτης του «MasterChef» συγκινεί με την κίνηση του, να παραμείνει στην φλεγόμενη Βαρυμπόμπη προκειμένου να βοηθήσει όσο περισσότερο μπορεί τους φίλους του οι οποίοι μένουν εκεί. Να υπενθυμίσουμε πως η φωτιά ξέσπασε εχθές το μεσημερί 3/8 και στην συνέχεια εξαπλώθηκε σαν μαύρο σύννεφο στις υπόλοιπες περιοχές.

Ο Γιώργος Πορφύρης αποφάσισε να δημοσιεύσει μια φωτογραφία μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό όπου στην λεζάντα της φωτογραφίας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δεν είμαι πυροσβέστης, ούτε έχω πάει ειδικές δυνάμεις. Δεν ξέρω να βιδώνω αντλίες ούτε να οδηγάω φορτηγάκι. Δεν έχω πολύ αντοχή αλλά ούτε και δύναμη. Αλλά έμεινα εδώ για τους φίλους που κινδύνεψαν, τους γνωστούς που κάηκε το σπίτι τους και για αυτά τα μέρη που έχω περάσει όλη μου την ζωή.

Με ένα μπλουζάκι, ένα ζευγάρι παλιά παπούτσια και μια πετσέτα στο πρόσωπο. Αυτά είχαμε οι περισσότεροι μόνο αλλά πολύ πίστη.
Δεν πλησιάσαμε ποτέ πολύ κοντά στη φωτιά, εκεί πάλευαν αυτοί που πρέπει αλλά καταφέραμε να κάνουμε να νιώσουν οι άνθρωποι που επλήγησαν ότι δεν είναι μόνοι τους. Σαν να κάηκε και το δικό μας σπίτι. Ή όλοι μαζί ή κανένας».

Δείτε παρακάτω την ανάρτηση του Γιώργου Πορφύρη

Συγκλονίζουν οι εικόνες από τα σπίτια των πυρόπληκτων

Τραγικές είναι οι εικόνες από την φωτιά η οποία ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στην Βαρυμπόμπη προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές σε σπίτια πυρόπληκτων.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» στο Open, από νωρίς μετέδωσαν την δραματική κατάσταση μετά από το πέρασμα της φωτιάς. Οι ιδιοκτήτες των σπιτιών αναγκάστηκαν εχθές να εκκενώσουν τα σπίτια τους ώστε να μην έχουμε κάποιο θύμα.

Αφού επέστρεψαν σήμερα, το θέαμα που αντίκρυσαν στην Βαρυμπόμπη ήταν τραγικό. Το σοκ είναι μεγάλο καθώς όλοι τους οι κόποι είναι πλέον στάχτες. Οι εικόνες από τον τόπο που εκτυλίχθηκε η τραγωδία έχουν σοκαρει όλους τους κάτοικους της Αττικής

Δείτε παρακάτω τις εικόνες από την περιοχή της Βαρυμπόμπης