Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Η συγκινητική ανάρτηση του Λευτέρη Πετρούνια από το Τόκιο

Η σκέψη του βρίσκεται πίσω στην χώρα και τις καταστροφές που έχουν προκληθεί

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Η συγκινητική ανάρτηση του Λευτέρη Πετρούνια από το Τόκιο

Μπορεί να βρίσκεται στο Τόκιο και να έχει κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο, ωστόσο η σκέψη του Λευτέρη Πετρούνια βρίσκεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Βαρυμπόμπη, μετά την τεράστια φωτιά.

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα αισιοδοξίας και υποστήριξης σε όλους τους κατοίκους της περιοχής και των γύρω οικισμών, οι οποίοι έχουν να αντιμετωπίσουν ανυπολόγιστες ζημιές εξαιτίας της πυρκαγιάς.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας συγκεκριμένα προχώρησε ένα story μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Η σκέψη μας εκεί».

Η ανάρτηση του Λευτέρη Πετρούνια για την φωτιά στην Βαρυμπόμπη

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη συγκινητική ανάρτηση του Λευτέρη Πετρούνια

«12.500 στρέμματα έχουν καεί»

Έκτακτη ενημέρωση πραγματοποιήθηκε προκειμένου ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς να ανακοινώσει τις εξελίξεις με την φωτιά στην Βαρυμπόμπη η οποία ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης. Η εικόνα μοιάζει να είναι καλύτερη ωστόσο η μεγάλη επιχείρηση που έχει στηθεί για την άμεση κατάσβεση της φωτιάς, συνεχίζεται ακόμη.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε χαρακτηριστικά: Τα πύρινα μέτωπα στη Βαρυμπόμπη είναι σε ύφεση. Υπάρχουν διάσπαρτες εστίες αναζωπύρωσης, που όμως δεν εμπνέουν ανησυχία. 12.500 στρέμματα έχουν καεί, σύμφωνα με μία πρώτη εκτίμηση. Ως προς τις ζημιές, 76 σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, 18 σπίτια μερικές ζημιές, 27 επιχειρήσεις έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, 82 οχήματα έχουν καταστραφεί ολοσχερών και 64 οχήματα μερικές ζημιές. Απόλυτη προτεραιότητά μας είναι η ανθρώπινη ζωή, η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω και πέρα από οτιδήποτε άλλο. “Αυτή την ώρα έχουμε ενίσχυση δυνάμεων, καθώς έχουμε νέα δεδομένα με την αλλαγή των ανέμων σε βορειοδυτικούς».

Έφτασε στην Βαρυμπόμπη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετέβη στις 8:10 το πρωί της Τετάρτης στο Κινητό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων «Όλυμπος», στη Βαρυμπόμπη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου.

Στο σημείο βρίσκονται ήδη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, αλλά και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Στη μεγάλη πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη δίνουν τιτάνιο αγώνα 520 πυροσβέστες, με 17 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 150 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Έχουν κινητοποιηθεί και περιοδικά θα επιχειρήσουν 5 Α/Φ και 9 Ε/Π. Συνδρομή παρέχει ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα και εναέρια μέσα πυρόσβεσης. Επίσης, συνδράμουν η ΕΛ.ΑΣ., πολυάριθμες εθελοντικές ομάδες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους άνδρες και τις γυναίκες του πυροσβεστικού σώματος, έγινε μια πολύ σημαντική δουλειά όλο το βραδύ, αντιμετωπίσαμε μια εξαιρετικά δύσκολη πυρκαγιά σε συνθήκες ακραίου καύσωνα οι πιο εφιαλτικές πυρκαγιές είναι αυτές που σημειώνονται στα περιαστικά δάση. Κρατώ ως θετικό το γεγονός ότι δόξα τω Θεώ μέχρι στιγμής δεν είχαμε απώλεια ζωής το σύστημα εκκενώσεων δούλεψε υποδειγματικά οι κρίσιμες υποδομές μας άντεξαν"

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι θα ξεκινήσει άμεσα η καταγραφή των ζημιών. Και συμπλήρωσε: "Τα σπίτια θα ξαναφτιαχτούν το δάσος με το χρόνο θα ξαναγίνει, όμως τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας, θα έχουμε μέρες ακόμα καύσωνας και άνεμοι θα ζητήσω εγρήγορση απόλους ώστε η ζημιά που θα γίνει στο εξής να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη. Μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές με τόση αυταπάρνηση αντιμετώπισαν μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση"

Δείτε φωτογραφικό υλικό στο Athensmagazine.gr