Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: "Τσακίζει" κόκκαλα το μήνυμα του Τάσου Χαλκιά

Η σπαρακτική ανάρτηση του

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Φωτιά στη Βαρυμπόμπη:

Σε μια πολύ "δυνατή" ανάρτηση προχώρησε ο Τάσος Χαλκιάς μέσα από τον λογαριασμό του στο instagram. Ο ίδιος τοποθετήθηκε στην φωτιά που έχει ξεσπάσει από το μεσημέρι της Τρίτης στην Βαρυμπόμπη.

Ο γνωστός ηθοποιός φαίνεται πως παρακολουθεί αγωνιωδώς όλα όσα συμβαίνουν στην συγκεκριμένη περιοχή και στους γύρω οικισμούς.

Έτσι, θέλησε να περάσει το δικό του σημαντικό μήνυμα, με τον ίδιο να τονίζει πως δεν πρέπει να ξεχνάμε τα ζώα θεωρώντας σημαντικές μόνο τις ανθρώπινες ζωές.

Η ανάρτηση του Τάσου Χαλκιά για την φωτιά στην Βαρυμπόμπη

Ο Τάσος Χαλκιάς λοιπόν δημοσίευσε μια φωτογραφία ενός αλόγου που τρέχει να ξεφύγει από τις φλόγες. Στην λεζάντα έγραψε: “Ή απώλεια των ψυχών και των υπάρξεων , των θαυμάτων τής ζωής και τού πλανήτη ! ! ! ! ! δεν είναι μονοπώλιο των ανθρώπων ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! Όπου τα δείτε , ειδοποιήστε !!!!! Υπάρχουν αρμόδιοι για να τα περιθάλψουν ! ! ! Ή πράξη υποδηλώνει , μεγαλείο ψυχής και ειλικρινή μεταμέλεια”.

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη 'Τσακίζει' κόκκαλα το μήνυμα του Τάσου Χαλκιά

Οι έκτακτες ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά για την φωτιά στην Βαρυμπόμπη

Έκτακτη ενημέρωση πραγματοποιήθηκε προκειμένου ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς να ανακοινώσει τις εξελίξεις με την φωτιά στην Βαρυμπόμπη η οποία ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης. Η εικόνα μοιάζει να είναι καλύτερη ωστόσο η μεγάλη επιχείρηση που έχει στηθεί για την άμεση κατάσβεση της φωτιάς, συνεχίζεται ακόμη.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε χαρακτηριστικά: Τα πύρινα μέτωπα στη Βαρυμπόμπη είναι σε ύφεση. Υπάρχουν διάσπαρτες εστίες αναζωπύρωσης, που όμως δεν εμπνέουν ανησυχία. 12.500 στρέμματα έχουν καεί, σύμφωνα με μία πρώτη εκτίμηση. Ως προς τις ζημιές, 76 σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, 18 σπίτια μερικές ζημιές, 27 επιχειρήσεις έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, 82 οχήματα έχουν καταστραφεί ολοσχερών και 64 οχήματα μερικές ζημιές. Απόλυτη προτεραιότητά μας είναι η ανθρώπινη ζωή, η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω και πέρα από οτιδήποτε άλλο. “Αυτή την ώρα έχουμε ενίσχυση δυνάμεων, καθώς έχουμε νέα δεδομένα με την αλλαγή των ανέμων σε βορειοδυτικούς».