Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Η δημόσια έκκληση της Ευρυδίκης Βαλαβάνη - Τεράστια η ανησυχία της

Οι επιχειρήσεις της βρίσκονται στην συγκεκριμένη περιοχή

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Η δημόσια έκκληση της Ευρυδίκης Βαλαβάνη - Τεράστια η ανησυχία της

Πολλοί είναι οι Έλληνες celebrities που έχουν κάνει αναρτήσεις από χθες, αναφορικά με την φωτιά που έχει ξεσπάσει στην Βαρυμπόμπη και στις γύρω περιοχές. Ανάμεσά τους και η Ευρυδίκη Βαλαβάνη.

Η γνωστή δημοσιογράφος και επιχειρηματίας λοιπόν με ένα story που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram, ανέφερε πως η δική της εταιρία όπου και κατασκευάζονται τα μαγιό και τα ρούχα για τη θάλασσα, θα παραμείνει κλειστή, μιας και βρίσκεται στην συγκεκριμένη περιοχή.

Φυσικά, απώτερος στόχος της Ευρυδίκης, είναι να προφυλαχθούν και να μην κινδυνέψουν οι άνθρωποι που εργάζονται για την εταιρία.

Η ανάρτηση της Ευρυδίκης Βαλαβάνη για την φωτιά στη Βαρυμπόμπη

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη Η δημόσια έκκληση της Ευρυδίκης Βαλαβάνη

Στην Βαρυμπόμπη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετέβη στις 8:10 το πρωί της Τετάρτης στο Κινητό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων «Όλυμπος», στη Βαρυμπόμπη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου.

Στο σημείο βρίσκονται ήδη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, αλλά και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Στη μεγάλη πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη δίνουν τιτάνιο αγώνα 520 πυροσβέστες, με 17 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 150 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Έχουν κινητοποιηθεί και περιοδικά θα επιχειρήσουν 5 Α/Φ και 9 Ε/Π. Συνδρομή παρέχει ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα και εναέρια μέσα πυρόσβεσης. Επίσης, συνδράμουν η ΕΛ.ΑΣ., πολυάριθμες εθελοντικές ομάδες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους άνδρες και τις γυναίκες του πυροσβεστικού σώματος, έγινε μια πολύ σημαντική δουλειά όλο το βραδύ, αντιμετωπίσαμε μια εξαιρετικά δύσκολη πυρκαγιά σε συνθήκες ακραίου καύσωνα οι πιο εφιαλτικές πυρκαγιές είναι αυτές που σημειώνονται στα περιαστικά δάση. Κρατώ ως θετικό το γεγονός ότι δόξα τω Θεώ μέχρι στιγμής δεν είχαμε απώλεια ζωής το σύστημα εκκενώσεων δούλεψε υποδειγματικά οι κρίσιμες υποδομές μας άντεξαν"

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι θα ξεκινήσει άμεσα η καταγραφή των ζημιών. Και συμπλήρωσε: "Τα σπίτια θα ξαναφτιαχτούν το δάσος με το χρόνο θα ξαναγίνει, όμως τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας, θα έχουμε μέρες ακόμα καύσωνας και άνεμοι θα ζητήσω εγρήγορση απόλους ώστε η ζημιά που θα γίνει στο εξής να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη. Μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές με τόση αυταπάρνηση αντιμετώπισαν μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση"

Δείτε φωτογραφικό υλικό στο Athensmagazine.gr