Βλαδίμηρος Κυριακίδης για το κίνημα #metoo - «Δεν πρέπει να πατάμε πάνω στην εξουσία...»

«Είμαστε άνθρωποι και πρέπει να σεβόμαστε και τον άντρα και τη γυναίκα»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Βλαδίμηρος Κυριακίδης για το κίνημα #metoo - «Δεν πρέπει να πατάμε πάνω στην εξουσία...»

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό «ΕΓΩ» και μέσα σε όλα μίλησε για το κίνημα #metoo που έχει κεντρίσει όλο το ενδιαφέρον της ελληνικής κοινωνίας έπειτα από τις δημόσιες καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου.

Δείτε παρακάτω τις δηλώσεις του Βλαδίμηρου Κυριακίδη

Θα ήθελα να σχολιάσετε το ελληνικό #metoo. Φανταζόσασταν ποτέ ότι θα συνέβαινε αυτό;

Όχι, δεν το φανταζόμουν ποτέ, γιατί δεν είχα καταλάβει ποτέ την υπερβολή του προβλήματος. Με ενοχλεί πάρα πολύ η κακή χρήση της εξουσίας. Δεν σημαίνει ότι επειδή έχω εξουσία, μπορώ να κάνω ότι θέλω. Είμαστε άνθρωποι και πρέπει να σεβόμαστε και τον άντρα και τη γυναίκα. Δεν πρέπει να πατάμε πάνω στην εξουσία μας για να εκβιάσουμε ανθρώπους. Αυτό πραγματικά δηλητηριάζει όλη την ανθρώπινη κοινότητα.

Εσείς, επειδή μπήκατε και από τα 18 σας στο χώρο, έχετε βιώσει ποτέ κάποια παραβατική συμπεριφορά, την οποία θα χαρακτηρίζατε ακόμη και παρενόχληση;

Όχι, ποτέ. Ασχολιόμουν μόνο με τη δουλειά και δεν παρατηρούσα τι γινόταν μέσα μου. Προφανώς δεν καταλάβαινα κιόλας, γιατί πραγματικά από τη στιγμή που μπήκα σε αυτό το χώρο, είχα ενδιαφέρον μόνο για τη δουλειά μου. Σε όσους θιάσους βρέθηκα, ήταν πάντα όλοι μαζί και ένας μαγκούφης μόνος του, ο οποίος κοιτούσε γύρω του και μάθαινε πράγματα. Αυτός ήμουν εγώ. Δεν έκανα καφενείο, δεν έκανα κουτσομπολιό.

Βλαδίμηρος Κυριακίδης: Γνωρίζατε την ηλικία του; Θα πάθετε πλάκα

Γνωρίζατε την ηλικία του Βλαδίμηρου Κυριακίδη; Θα πάθετε πλάκα μόλις δείτε πόσο είναι. Ο ηθοποιός της «Μουρμούρας» έκανε την αποκάλυψη μόνος του και πραγματικά «μείναμε» αφού δεν του φαίνεται με τίποτα.

Στην κάμερα της εκπομπής «Στην φωλιά των Κου-Κου» και την Δήμητρα Καλφούτζου μίλησε το πρωί της Τετάρτης, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης.

Ο γνωστός ηθοποιός μεταξύ άλλων δε δίστασε να αποκαλύψει την ηλικία του, αλλά και να αναφερθεί στις δουλειές του σπιτιού.

«Είμαι κοντά στα 60 χρόνια. Ο εικοσάχρονος με βλέπει σαν εικοσάχρονο και μου λέει “γεια σου Βλαδίμηρε γίγαντα”. Μου λένε πως δεν μοιάζω 60 χρονών. Γυμνάζομαι αλλά είναι στο DNA μου. Είχα φτάσει 20 χρονών, επειδή έμοιαζα μικρότερος δεν με έβαζαν στις ακατάλληλες ταινίες στους κινηματογράφους. Δείτε τον εδώ και σε Αμερικάνικη ταινία και θα πάθετε πλάκα.

Είναι πρόβλημα, Είμαι λίγο ακατάστατος. Τακτικός είμαι μόνο στην κουζίνα. Αφού μαγειρέψω γυαλίζει όλη η κουζίνα και τα κατσαρολικά. Σιχαίνομαι τη σκούπα και το σιδέρωμα αλλά μου αρέσει πολύ να πλένω πιάτα. Η γυναίκα μου με κυνηγάει να τα βάλω στο πλυντήριο πιάτων αλλά προτιμώ να τα πλύνω», είπε ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης.