Ποια 18 χρόνια Βανδή - Ντέμη; Αυτοί χώρισαν μετά από 27!

Δεν σας πάει ο νους ποιοι είναι

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Ποια 18 χρόνια Βανδή - Ντέμη; Αυτοί χώρισαν μετά από 27!

Μπορεί το διαζύγιο της Δέσποινας Βανδή και του Ντέμη Νικολαϊδη να σόκαρε το πανελλήνιο, ωστόσο ακόμα ένας χωρισμός αποκαλύφθηκε πρόσφατα. Ο λόγος για τον Bill Gates και την 27 χρόνια σύζυγό του Μελίντα.

Το ζευγάρι κατέθεσε τα έγγραφα διαζυγίου στο Ανώτατο Δικαστήριο και σύμφωνα με πληροφορίες του CNBC, δεν αναφέρονται λεπτομέρειες για το τι θα αλλάξει, με το όνομα ωστόσο να παραμένει όπως είναι.

Σύμφωνα πάλι με δημοσιεύματα, η αίτηση διαζυγίου τους δεν περιλάμβανει υπογεγραμμένη προγαμιαία συμφωνία. Η είδηση του διαζυγίου μάλιστα είχε σκάσει πριν από τρεις μήνες. Σύμφωνα με τους NYTimes, η Μελίντα Γκέιτς δυσανασχέτησε με τη σχέση του συζύγου της με τον παιδεραστή Τζέφρι Επστάιν και αφού τα μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν λεπτομέρειες για τη σχέση μεταξύ των δύο ανδρών, προσέλαβε δικηγόρους για να εκκινήσουν τις διαδικασίες διαζυγίου.

Ο Bill Gates χώρισε μετά από 27 χρόνια

Λίγα λόγια για την επιτυχημένη κεριέτα του Bill Gates

Ο Γουίλλιαμ Χένρυ "Μπιλ" Γκέιτς (William Henry "Bill" Gates III, 28 Οκτωβρίου 1955) είναι Αμερικανός επιχειρηματίας, φιλάνθρωπος, επενδυτής, προγραμματιστής υπολογιστών, και εφευρέτης. Το 1975, ο Γκέιτς και ο Πολ Άλεν συνίδρυσαν την εταιρεία Microsoft, η οποία εξελίχτηκε στην μεγαλύτερη εταιρεία λογισμικού για ηλεκτρονικούς υπολογιστές παγκοσμίως. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του στη Microsoft, ο Γκέιτς έχει διατελέσει πρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος και επικεφαλής αρχιτέκτονας λογισμικού. Μέχρι τον Μάιο του 2014 ήταν ο μεγαλύτερος φυσικός μέτοχος της εταιρείας. Ο Γκέιτς συνέγραψε και συμμετείχε στη συγγραφή αρκετών βιβλίων.

Αρχίζοντας από το 1987, ο Γκέιτς συμπεριλαμβάνεται στην λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους παγκοσμίως και ήταν ο πλουσιότερος συνεχόμενα από το 1995 έως το 2014 – με μόνη εξαίρεση κάποια χρόνια μετά την οικονομική κρίση της περιόδου 2007–08. Μεταξύ των ετών 2009 και 2014, η περιουσία του διπλασιάστηκε από US$40 δισ. δολάρια σε περισσότερα από US$82 δισ. δολάρια. Κατά τα έτη 2013 και 2014, η περιουσία αυξήθηκε κατά US$15 δισ. δολάρια.

Tου έχουν ασκηθεί κριτικές για τις επιχειρηματικές του τακτικές, οι οποίες έχουν θεωρηθεί αντι-ανταγωνιστικές, μια άποψη η οποία σε πολλές περιπτώσεις έχει εκδικαστεί στα δικαστήρια. Αργότερα κατά τη διάρκεια της καριέρας του ο Gates ανέλαβε μια σειρά από φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες, προσφέροντας σημαντικά χρηματικά ποσά σε διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις και επιστημονικά ερευνητικά προγράμματα μέσω του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates, που ιδρύθηκε το 2000.

Ο Γκέιτς παραιτήθηκε από Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft τον Ιανουάριο του 2000. Παρέμεινε ως πρόεδρος και δημιούργησε τη θέση του επικεφαλής Αρχιτέκτονα Λογισμικού για τον εαυτό του. Τον Ιούνιο του 2006, ο Gates ανακοίνωσε ότι θα μεταβεί σε καθεστώς εργασίας μερικής απασχόλησης στη Microsoft, και σε εργασία πλήρους απασχόλησης στο ίδρυμα Bill & Melinda. Σταδιακά μετέφερε τα καθήκοντά του προς τον Ray Ozzie, επικεφαλής αρχιτέκτονα λογισμικού και στον Craig Mundie, υπεύθυνο έρευνας και στέλεχος στρατηγικής. Ο Ozzie άφησε αργότερα την εταιρεία. Η τελευταία μέρα πλήρους απασχόλησης του Γκέιτς στη Microsoft ήταν η 27 Ιουνίου 2008. Παραιτήθηκε από πρόεδρος της Microsoft τον Φεβρουάριο του 2014, κατέχοντας μια νέα θέση ως σύμβουλος τεχνολογίας για την υποστήριξη του νεοδιορισθέντα Διευθύνοντος Συμβούλου, Satya Nadella.