Μυρτώ Αλικάκη: «Δεν επιτρέπω με τον τρόπο μου σε κανέναν να μου συμπεριφερθεί άσχημα»

Όλα όσα ανλεφερε για το κίνημα #metoo

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Μυρτώ Αλικάκη: «Δεν επιτρέπω με τον τρόπο μου σε κανέναν να μου συμπεριφερθεί άσχημα»

Συνέντευξη στο περιοδικό «Εγώ» παραχώρησε η ηθοποιός Μυρτώ Αλικάκη και μέσα σε όλα αναφέρθηκε για το κίνημα #metoo το οποίο δεν συγκλόνισε μόνο τον χώρο του θεάτρου αλλά και του αθλητισμού.

Επιπλέον ανακάλυψε κατά πόσο γνώριζαν οι ηθοποιοί όσα είχαν συμβεί όταν δεν έβλεπε κανείς. Μάλιστα, πριν από καιρό είχε αποκαλύψει εάν πάσχει από νευρική ανορεξία καθώς αναφέρθηκε στο γεγονός πως κάποιοι δημοσιογράφοι, διαστρεβλώνουν ουσιαστικά την πραγματικότητα.

Δείτε παρακάτω τις δηλώσεις της Μυρτούς Αλικάκη

Για το ελληνικό #MeToo έχετε να κάνετε κάποιο σχόλιο;

Υπάρχει το παγκόσμιο κίνημα #MeToo κατά της κακοποίησης , της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και παρενόχλησης. Όχι, δεν έπεσα από τα σύννεφα για πολλά από αυτά που άκουσα. Ωστόσο, μέσα σε όλα αυτά που αποκαλύφθηκαν, υπήρχαν κάποια περιστατικά, τα οποία νομίζω ότι ξεπερνούν το κοινώς εννοούμενο #MeToo και άπτονται της εγκληματικότητας. Δηλαδή, για περιστατικά που αποκαλύφθηκαν διπλές ζωές, εκεί ναι, έπεσα από τα σύννεφα.

Σε παλιότερη συνέντευξή σας αναφέρατε ότι είχατε επιλέξει κατά καιρούς να μην συνεργαστείτε με συγκεκριμένα άτομα, γιατί δεν θέλατε να αρρωστήσετε.

Δεν νομίζω ότι επιτρέπω με τον τρόπο μου σε κανέναν να μου συμπεριφερθεί άσχημα και τώρα πια μπορώ να αντιμετωπίσω οτιδήποτε. Παρ’ όλα αυτά μπορεί να είσαι παρών σε παρεμβατικές συμπεριφορές που συμβαίνουν σε κάποιον άλλον. Αυτό είναι εξίσου οδυνηρό και μου έχει συμβεί.

Αυτό το “ξεκαθάρισμα” ανθρώπων σας έκανε να εκτιμήσετε ακόμα περισσότερο ορισμένους συναδέλφους σας;

Σίγουρα. Ωστόσο, ποιοι άνθρωποι συμπεριφέρονται άσχημα είναι γνωστό μεταξύ μας. Πάντα τους ξέραμε μεταξύ μας. Ποιοι είναι εντάξει ξέρουμε, ποιοι είναι κακοπληρωτές ξέρουμε, ποιοι καλοπληρωτές, όλα τα ξέρουμε. Είναι πολύ μικρός τόπος η Ελλάδα και όλα αυτά είναι γνωστά. Οπότε κάθε φορά που πας κάπου, ξέρεις πού πας.

Τώρα ποια θα είναι η προσωπική σχέση είναι άλλο θέμα. Μπορεί με έναν δύσκολο ή δυσάρεστο άνθρωπο εσύ να τα πας μια χαρά ή το αντίθετο. Όλα μπορούν να συμβούν. Σίγουρα, όμως εκτιμώ πάρα πολύ τους ανθρώπους που δεν πετάνε στα μούτρα κανενός το άγχος και την αγωνία τους, που αναλαμβάνουν την ευθύνη της ζωής τους και των πράξεών τους. Θέλω να πιστεύω ότι ανήκω και εγώ σε αυτούς.

Η Μυρτώ Αλικάκη στο νέο τεύχος του You

Ως Βιολέτα Φωτοπούλου στον “Σιωπηλό δρόμο” του Mega, βασανίζεται από προβλήματα και μυστικά. Ως Μυρτώ Αλικάκη είναι ανοιχτό βιβλίο και με ένα απίστευτο ένστικτο επιβίωσης που την βοήθησε ακόμη και όταν δεν υπήρξαν όλα ρόδινα στην ζωή της.

Μιλάμε για τις καρμικές σχέσεις της με τους άντρες, για τον έρωτα, τις πληγές του παρελθόντος, τα παιδιά της, τον πατέρα της, τους ανθρώπους που της στάθηκαν σε κρίσιμες στιγμές, τους χάκερ, τις θυσίες, αλλά και τις πρόσφατες καταγγελίες στο θέατρο, λίγο πριν ετοιμάσει βαλίτσες για την πρώτη θεατρική της περιοδεία μετά την πανδημία.

Από την Κατερίνα Μπούσιου

Φωτογραφίες Κώστας Καπαρελιώτης

Styling Ilias Wia

Make up hair Στέλλα Δροσουλάκη

Είναι διαφορετική η αίσθηση να μεγαλώνεις δύο αγόρια; Νιώθεις πιο ασφαλής;

Δεν θα αισθανόμουν διαφορετικά ακόμη και αν μεγάλωνα δύο κορίτσια. Αν υπάρχει κάτι που με απασχολεί είναι ότι τα παιδιά μου ενηλικιώνονται σε μια εποχή που είναι πιο δύσκολη η επιβίωση και οι ανθρώπινες σχέσεις.

Νοιάζεσαι όπως είναι φυσικό ως μαμά για εκείνα. Νοιάζονται όμως και εκείνα για εσένα; 'Ήθελαν να σε βλέπουν ευτυχισμένη, σε προέτρεπαν να ερωτευτείς και να ξαναφτιάξεις την ζωή σου, όταν πέρασε αρκετός καιρός μετά το διαζύγιό σου με τον πατέρα τους;

Μετά τον χωρισμό μου με τον Πέτρο, είχα μόνο μια σχέση την οποία και γνώριζαν τα παιδιά μου, με έναν άνθρωπο με τον οποίο είχαν και έχουν ακόμη εξαιρετική σχέση μαζί του, παρόλο που δεν είμαστε ζευγάρι.

Μετά από αυτή την μια και μοναδική σχέση γιατί δεν τόλμησες και μια ακόμη στην συνέχεια;

Δεν με ενδιέφερε πια, είχα βάλει άλλες προτεραιότητες στην ζωή μου τόσο επαγγελματικές όσο και ως μαμά.

Δεν σου λείπει ο έρωτας, να αισθανθείς ξανά ότι είσαι τα πάντα για έναν άντρα, να ζήσεις αυτό το υπέροχο συναίσθημα που μπορεί να σε αναζωογονήσει;

Ίσως δεν έτυχε να βρω και τον κατάλληλο άνθρωπο να μου το εμπνεύσει, ίσως δεν είμαι διαθέσιμη 100% για να δοθώ στον έρωτα. Βέβαια ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί την επόμενη στιγμή! (γέλια) Αισθάνομαι πλήρης στην ζωή μου με τους ανθρώπους που έχω γύρω μου. Επίσης με τον Πέτρο έχουμε αναπτύξει μετά τον χωρισμό μας μια πολύ συντροφική σχέση. Μοιραζόμαστε τους προβληματισμούς μας για τα παιδιά μας, για τις δουλειές μας., για όλα. Δεν έχω νιώσει πως μέσα μου υπάρχει κενό, πως υπάρχει χώρος για να βάλω και κάτι ακόμη. Ενδεχομένως να υπάρχουν και πληγές από το παρελθόν, που να μην έχουν επουλωθεί. Ο πόνος από ένα χωρισμό.

Θεώρησες αναμενόμενες κάποιες καταγγελίες για ορισμένους συναδέλφους σου το τελευταίο διάστημα ή ξαφνιάστηκες;

Περισσότερα στο νέο τεύχος του You