Κατερίνα Στεφανίδη: Η πρώτη της ανάρτηση μετά την κατάκτηση της 4ης θέσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες

«Ελπίζω να σας κάνω ξανά περήφανους στο μέλλον»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κατερίνα Στεφανίδη: Η πρώτη της ανάρτηση μετά την κατάκτηση της 4ης θέσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Σήμερα το μεσημέρι αγωνίστηκε η Κατερίνα Στεφανίδη στον τελικό του άλματος επί κοντώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, με την αθλήτρια να κατακτά την 4η θέση.

Η ίδια θέλησε πολύ να κερδίσει ένα μετάλλιο σε αυτούς του Ολυμπιακούς Αγώνες, ωστόσο δεν τα κατάφερε, με την απογοήτευση της είναι φανερή.

Λίγο αργότερα, η Κατερίνα Στεφανίδη προχώρησε και στην πρώτη της ανάρτηση μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. Μέσα σε όλα, η αθλήτρια υποσχέθηκε να κάνει ξανά υπερήφανους τους Έλληνες στο μέλλον.

Η πρώτη ανάρτηση της Κατερίνας Στεφανίδου μετά την κατάκτηση της 4ης θέσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες

“Η επιτυχία και η αποτυχία είναι πάντα τόσο κοντά. Σήμερα δεν κατάφερα να κάνω αυτό για το οποίο ήμουν έτοιμη. Σήμερα δεν κατάφερα να σας φέρω ένα ακόμα μετάλλιο και να σηκώσω την Ελληνική σημαία ψηλά. Αλλά σήμερα το πάλεψα όσο ποτέ.

Μετά από σχεδόν δυο χρόνια με ασταμάτητα προβλήματα καταφέρω να έρθω 4η στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να είμαι η μόνη αθλήτρια στον τελικό που έφτασε το φετινό της ρεκόρ. Και για αυτό δεν μπορώ να είμαι τίποτα άλλο παρά υπερήφανη.

Τα Ολυμπιακά μετάλλια δεν είναι εύκολα και οι άλλες αθλήτριες ήταν ξεκάθαρα καλύτερες από εμένα σήμερα και τα άξιζαν περισσότερο. Σας ευχαριστώ για την υποστήριξη σας και ελπίζω να σας κάνω ξανά περήφανους στο μέλλον”, έγραψε χαρακτηριστικά η Κατερίνα Στεφανίδη.

Κατερίνα Στεφανίδη η πρώτη της ανάρτηση μετά την κατάκτηση της 4ης θέσης στους Ολυμπαικούς Αγώνες

Όλα όσα δεν ήξερες για την Κατερίνα Στεφανίδη

Είναι Ελληνίδα πρωταθλήτρια του άλματος επί κοντώ, χρυσή Ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2012 και του 2016. Το 2016 έφτασε στην κορυφαία στιγμή της καριέρας της κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο με άλμα στα 4,85 μ. Έχει ρεκόρ 4,91 μέτρα στον ανοιχτό και 4,90 μέτρα στον κλειστό στίβο.

Επίσης αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2016 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Άμστερνταμ (με 4,81 μ.), πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού το 2017 (με 4,85 μ.) και πρωταθλήτρια κόσμου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Λονδίνο το 2017, με επίδοση 4,91 μ. που την τοποθετεί στην πέμπτη θέση του άλματος επί κοντώ όλων των εποχών. Αναδείχθηκε καλύτερη αθλήτρια του στίβου στην Ευρώπη για το 2017.Έχει καταγωγή από το Κομπότι Άρτας

Άλλες σημαντικές επιτυχίες της ήταν η τριτη θέση το 2016 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου και η δεύτερη θέση το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2014 και στο Ευρωπαϊκο Πρωτάθλημα Κλειστού το 2015.Η Στεφανίδη γεννήθηκε στην Αθήνα, και φοίτησε στο 1ο γυμνάσιο της Παλλήνης όπου και κέρδισε τα εθνικά πρωταθλήματα.