Ολυμπιακοί Αγώνες: Καιγόταν το σπίτι πολίστα την ώρα που έπαιρνε την πρόκριση στο Τόκιο

Η ανατριχιαστική ανάρτηση του πατέρα του

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Ολυμπιακοί Αγώνες: Καιγόταν το σπίτι πολίστα την ώρα που έπαιρνε την πρόκριση στο Τόκιο

Σοκαριστική είναι η είδηση για τον παίκτη της Εθνικής Ομάδας Πόλο, που πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Τόκιο, ενώ την ίδια στιγμή, καιγόταν το σπίτι του στην Αγία Άννα.

Ο λόγος για τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου. Την είδηση έκανε γνωστή ο πατέρας του, Τάσος, μέσα από μία σπαρακτική ανάρτηση στα social media, στην οποία από τη μία φαίνονται οι φωτιές στην Αγία Άννα και από την άλλη, οι πανηγυρισμοί του γιου του.

Η ανάρτηση του πατέρα του Αλέξανδρου Παπαναστασίου

« Και τώρα ας μου πει κάποιος Όταν την ίδια στιγμή που η φωτιά μπαίνει στο σπιτι σου στην Αγ Αννα ,ο γιος σου κερδίζει μετάλλιο στο Τόκιο κλαις απο χαρά η απο λύπη», έγραψε χαρακτηριστικά ο Τάσος Παπαναστασίου στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

«Ζητάμε συγγνώμη για τη χαρά μας, το μυαλό μας είναι στην Ελλάδα»

Μια πολύ σημαντική νίκη σημείωσε η εθνική ομάδα πόλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, καθώς πέρασε στον μεγάλο τελικό. Ο αρχηγός, Γιάννης Φουντούλης, ωστόσο, θέλησε να ζήτησει συγγνώμη για την χαρά τους και να τονίσει πως το μυαλο όλων είναι στην Ελλάδα.

«Κανένας μεγάλος αρχηγός, κανένας Μανώλης Ζερδεβάς δεν έφερε την Ελλάδα μόνος του εδώ. Είμαστε 13, οι προπονητές μας, και έχουμε κάνει ένα ολυμπιακό τουρνουά το οποίο ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα... Έγινε πράξη μέσα από πάρα πολύ κόπο. Πραγματικά δεν έχω λόγια να εκφράσω τι νιώθω αυτή τη στιγμή. Σήμερα γράφτηκε ιστορία. Το μόνο που μας μένει είναι με τι γράμματα θα τη γράψουμε.

Με ό,τι συμβαίνει στη χώρα μας όλοι έχουμε επηρεαστεί πάρα πολύ. Πόσο πόνο έχει προκαλέσει στους Έλληνες όλο αυτό που γίνεται με τις φωτιές. Δεν μπορώ να αφιερώσω κάτι στους ανθρώπους αυτούς, γιατί εμείς εδώ παίζουμε πόλο. Στη χώρα μας κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, καταστρέφονται περιουσίες. Μία νίκη δεν μπορεί να απαλύνει τον πόνο των ανθρώπων με ό,τι συμβαίνει. Μας θλίβει πολύ. Ευχόμαστε να περιοριστούν όλα αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας και να μην κινδυνέψει κανείς άνθρωπος, ζώα, η φύση.

Εμείς, μέσα σε αυτές τις συνθήκες, ζητώ ένα συγγνώμη προκαταβολικά για τη χαρά που δείχνουμε να έχουμε, πόσο ενθουσιασμό. Αγωνιζόμαστε όλοι μας τη ζωή για να πραγματοποιήσουμε αυτό το όνειρο, οπότε με όλο τον σεβασμό θα πανηγυρίζουμε όσο μπορούμε. Το μυαλό μας όμως είναι στην Ελλάδα και στους ανθρώπους που περνούν δύσκολα αυτές τις ώρες.

Δεν υπάρχει πιο μεγάλη στιγμή στην καριέρα ενός αθλητή. Καταφέραμε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Είμαι πάρα πολύ υπερήφανος που εκπροσωπώ τη χώρα μου. Καταφέραμε μαζί με τα παιδιά να μνημονεύεται αυτό εδώ και να αποτελεί ορόσημο. Θα είναι κάτι που θα μας ενώνει σε όλη μας τη ζωή».