Συντετριμμένη η Μελίνα Ασλανίδου -«Ρίξε μια βροχή Παναγία μου...»

«Σ' αυτούς τους ήρωες τους πυροσβέστες τα ευχαριστώ δεν καλύπτουν όλα αυτά που θέλουμε να τους πούμε»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Συντετριμμένη η Μελίνα Ασλανίδου -«Ρίξε μια βροχή Παναγία μου...»

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκεται τις τελευταίες μέρες η χώρα μας, καθώς τα πολλαπλά πύρινα μέτωπα έχουν κατακάψει αρκετές περιοχές. Η Μελίνα Ασλανίδου φαίνεται πως παρακολουθεί τις δραματικές εξελίξεις και είναι συγκλονισμένη.

Πλήθος κόσμου έχει κινητοποιηθεί μέσα από τα social media και προσπαθούν να στηρίξουν και να βοηθήσουν όσο μπορούν τους πυρόπληκτους.

Η Μελίνα Ασλανίδου θέλησε να προχωρήσει σε μια σχετική ανάρτηση μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram και να συγκινήσει με τα λόγια της.

Η ανάρτηση της Μελίνας Ασλανίδου για τις φωτιές

«Προσευχή !!! Τα λόγια μας φτωχά πια , παρατηρούμε , ακούμε , βλέπουμε , πόνος σιωπηλός και Βουβός.. προσευχή , προσευχή , προσευχή. Σ αυτούς τους ήρωες τους πυροσβέστες τα ευχαριστώ δεν καλύπτουν όλα αυτά που θέλουμε να τους πούμε.

Ρίξε μια βροχή Παναγία μου μεταμόρφωσε Σωτήρα όλη αυτή την κατάσταση που σήμερα είναι ημέρα σου δράση τώρα όπως ο καθένας μπορεί».

Συντετριμμένη η Μελίνα Ασλανίδου με τις φωτιές

«Διαχειριζόμαστε 55 πυρκαγιές ταυτόχρονα»

Σε νέες ανακοινώσεις και ενημερώσεις για τα εν εξελίξει πύρινα μέτωπα προχώρησε νωρίτερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι υπάρχει καλύτερη εικόνα στα πύρινα μέτωπα στην Αττική, αλλά αυτό δεν επιτρέπει εφησυχασμό, καθώς «διαχειριζόμαστε 55 φωτιές ταυτόχρονα σε όλη τη χώρα».

Ελπίζουμε να οριοθετήσουμε τη φωτιά μέσα στις επόμενες ώρες, υπογράμμισε, τονίζοντας ότι οι όποιες αναζωπυρώσεις στην Πάρνηθα αντιμετωπίζονται με επιτυχία.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ακόμη ότι η Πυροσβεστική κατάφερε να ανακόψει το μέτωπο της φωτιάς που πέρασε την προηγούμενη νύχτα την εθνική οδό και κατευθύνθηκε προς τη Μαλακάσα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων επανέλαβε ότι ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται επί ποδός και γνωστοποίησε ότι στις δυνάμεις κατάσβεσης συνδράμουν δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού, ενώ πλοίο έχει διαθέσει το Πολεμικό Ναυτικό.

Κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης, ο κ. Χαρδαλιάς έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη μεγάλη πυρκαγιά στη Φωκίδα, που ξεκίνησε από αμέλεια κατοίκου, ο οποίος έκανε εργασίες με τροχό, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Μίλησε και για τη Ρόδο, όπου εστάλη μήνυμα 112 για ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς.

Επίγειες δυνάμεις σε όλη τη χώρα συνεχίζουν τη μάχη στο έδαφος, έχοντας την υποστήριξη από εναέρια μέσα (ελικόπτερα και αεροσκάφη), τα οποία πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού ενώ την ίδια στιγμή ένα νέο πύρινο μέτωπο σημειώθηκε στην Πάρνηθα.