Σάκης Τανιμανίδης: Δημοσίευσε βίντεο από τις φωτιές που κόβει την ανάσα - «Μένει μόνο ένα τεράστιο "γιατί"»

«Τα λόγια είναι περιττά για ότι συμβαίνει στη χώρα μας αυτές τις μέρες»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Σάκης Τανιμανίδης: Δημοσίευσε βίντεο από τις φωτιές που κόβει την ανάσα - «Μένει μόνο ένα τεράστιο

Σε μια ανατριχιαστική ανάρτηση προχώρησε ο Σάκης Τανιμανίδης, μέσα από τα social media. Ο ίδιος πήρε θέση και εξέφρασε την άποψη του για τις αλλεπάλληλες πυρκαγιές που πλήττουν την χώρα μας τα τελευταία 24ωρα.

Ο γνωστός παρουσιαστής, όπως και πολλοί ακόμα, δημοσίευσε ένα βίντεο που κόβει την ανάσα στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram στο οποίο φαίνονται οι κάτοικοι της βόρειας Εύβοιας να απομακρύνονται με καράβι από τις περιοχές τους.

Η ανάρτηση του Σάκη Τανιμανίδη για τις φωτιές

Στην λεζάντα της ανάρτησης έγραψε: “Τα λόγια είναι περιττά για ότι συμβαίνει στη χώρα μας αυτές τις μέρες. Μένει μόνο ένα τεράστιο “ΓΙΑΤΙ”. Καλό θα είναι όμως να μείνουν τουλάχιστον και τα προφανή μαθήματα που μας έδωσε αυτή η μαύρη κατάσταση… (Βίντεο από το φέρι την ώρα που απομακρύνεται από την Εύβοια.)”.

Εγκλωβίστηκε στην φωτιά της Εύβοιας η ηθοποιός Θάλεια Ματίκα

Τραγικές ώρες περνάει η Ελλάδα που βρίσκεται εδώ μέρες στο έλεος της πύρινης λαίλαπας. Η γνωστή ηθοποιός, Θάλεια Ματίκα, έφυγε από την Αγία Άννα της Εύβοιας μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή και ανέφερε το βράδυ της Πέμπτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 πως είχε εγκλωβιστεί στα Οινόφυτα, λόγω της αυξημένες κίνησης μετά την εντολή εκκένωσης του Κρυονερίου και των Αφιδνών.

«Βρισκόμουν στην παραλία της Αγίας Άννας στην Εύβοια από εχθές. Σήμερα περιμέναμε να δούμε τι θα γίνει γνωρίζοντας για την φωτιά στις γύρω περιοχές και όταν λάβαμε το μήνυμα της πολιτικής προστασίας ξεκινήσαμε οικογενειακώς να επιστρέψουμε. Θέλω να πω ότι μου έκανε εντύπωση ότι στην επιστροφή περίμενα να έχει κίνηση γιατί περίμενα ότι αρκετός κόσμος θα επιστρέφει. Πιστεύω ότι κόσμος που ήθελε να σώσει τις περιουσίες του θα έμεινε πίσω, μου έκανε μεγάλη εντύπωση αυτό το γεγονός.

Ερχόμενη τώρα στην Αθήνα και ενώ είχαμε σκοπό να πάμε στον Ωρωπό στο εξοχικό μας, στο Οινόφυτα δεν μπορείς να περάσεις την εθνική. Πήγαμε με συνοδεία αστυνομίας. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο Δήλεσι και δεν ξέρουμε τι ακριβώς έχει συμβεί. Ακολουθούμε την πυρκαγιά. Έχω την ίδια εικόνα που είχα σήμερα στην παραλία της Αγίας Άννας. Στη διαδρομή βρήκαμε 10 αυτοκίνητα το πολύ, είναι η δική μου εκτίμηση ότι έμειναν πολλά άτομα πίσω», είπε μεταξύ άλλων η Θάλεια Ματίκα.