Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Φωτιές στην Ελλάδα: Το μήνυμα που έστειλε στα ελληνικά ο Εμμανουέλ Μακρόν

«Η Γαλλία στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας»

Φωτιές στην Ελλάδα: Το μήνυμα που έστειλε στα ελληνικά ο Εμμανουέλ Μακρόν
News 07.08.2021 19:30
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Τις δραματικές εξελίξεις φαίνεται πως παρακολουθεί ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν για τις πυρκαγιές που αντιμετωπίζει η Ελλάδα τις τελευταίες μέρες.

Ο ίδιος μάλιστα έστειλε το δικό του μήνυμα, γραμμένο στα ελληνικά, μέσα από το οποίο στέλνει την στήριξη του στην χώρα μας.

Το μήνυμα που έστειλε ο Εμμανουέλ Μακρόν για τις φωτιές στην Ελλάδα

«Η Γαλλία στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας που υποφέρει πολύ από καταστροφικές πυρκαγιές.

Μετά από συζήτηση με τον Πρωθυπουργό @kmitsotakis, 3 Canadairs και 80 Γάλλοι πυροσβέστες και διασώστες αναπτύχθηκαν στην Ελλάδα με επείγουσες διαδικασίες.Αλληλέγγυοι, ως Ευρωπαίοι, πάντα».

Φωτιές στην Ελλάδα το μήνυμα που έστειλε στα ελληνικά ο Εμμανουήλ Μακρόν

«Διαχειριζόμαστε 55 πυρκαγιές ταυτόχρονα»

Σε νέες ανακοινώσεις και ενημερώσεις για τα εν εξελίξει πύρινα μέτωπα προχώρησε νωρίτερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι υπάρχει καλύτερη εικόνα στα πύρινα μέτωπα στην Αττική, αλλά αυτό δεν επιτρέπει εφησυχασμό, καθώς «διαχειριζόμαστε 55 φωτιές ταυτόχρονα σε όλη τη χώρα».

Ελπίζουμε να οριοθετήσουμε τη φωτιά μέσα στις επόμενες ώρες, υπογράμμισε, τονίζοντας ότι οι όποιες αναζωπυρώσεις στην Πάρνηθα αντιμετωπίζονται με επιτυχία.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ακόμη ότι η Πυροσβεστική κατάφερε να ανακόψει το μέτωπο της φωτιάς που πέρασε την προηγούμενη νύχτα την εθνική οδό και κατευθύνθηκε προς τη Μαλακάσα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων επανέλαβε ότι ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται επί ποδός και γνωστοποίησε ότι στις δυνάμεις κατάσβεσης συνδράμουν δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού, ενώ πλοίο έχει διαθέσει το Πολεμικό Ναυτικό.

Κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης, ο κ. Χαρδαλιάς έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη μεγάλη πυρκαγιά στη Φωκίδα, που ξεκίνησε από αμέλεια κατοίκου, ο οποίος έκανε εργασίες με τροχό, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Μίλησε και για τη Ρόδο, όπου εστάλη μήνυμα 112 για ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς.

Επίγειες δυνάμεις σε όλη τη χώρα συνεχίζουν τη μάχη στο έδαφος, έχοντας την υποστήριξη από εναέρια μέσα (ελικόπτερα και αεροσκάφη), τα οποία πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού ενώ την ίδια στιγμή ένα νέο πύρινο μέτωπο σημειώθηκε στην Πάρνηθα.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Open: Η στιγμή που γίνεται η επίθεση στους δημοσιογράφους που κάλυπταν τις φωτιές

Φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία: Εντολή εκκένωσης σε Λούβρο, Άνω Λούβρο και Άσπρα Σπίτια

Share