Θοδωρής Ιακωβίδης: «Πέρασαν σαν ταινία από το μυαλό μου όλες οι κακουχίες και οι κακές στιγμές που έχω ζήσει»

«Ήμουν από το προηγούμενο βράδυ συναισθηματικά φορτισμένος...»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Θοδωρής Ιακωβίδης: «Πέρασαν σαν ταινία από το μυαλό μου όλες οι κακουχίες και οι κακές στιγμές που έχω ζήσει»

Μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στο Secret των Παραπολιτικών και στην Σάσα Σταμάτη παραχώρησε ο Θοδωρής Ιακωβίδης. Ο ίδιος μέσα σε όλα αναφέρθηκε στην συγκίνηση που είχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όταν έλεγε ότι θα εγκαταλείψει την άρση βαρών.

Οι δηλώσεις του Θοδωρή Ιακωβίδη

Πώς αισθάνεσαι με την επιτυχία σου και την επιστροφή σου από το Τόκιο;

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, έκανα ό,τι περνούσε από το χέρι μου για το καλύτερο δυνατό. Είχα ένα πρόβλημα τραυματισμού, το οποίο με άφησε πίσω. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, επειδή δεν είχα πολύ χρόνο για τον αγώνα, να πιέζομαι στην προπόνηση κάθε μέρα, για να προλάβω να μαζέψω τα ασυμμάζευτα. Αυτό λοιπόν μου άφησε έναν τραυματισμό, που θα με αναγκάσει να περάσω την πόρτα του χειρουργείου.

Μας συγκλόνισε ο λόγος σου μετά τον αγώνα. Τι ήταν αυτό που σε έκανε να ξεσπάσεις;

Ήμουν από το προηγούμενο βράδυ συναισθηματικά φορτισμένος, γιατί ήταν ο τελευταίος μου αγώνας, και φτάνοντας στο τέλος του δεν μπόρεσα να συγκρατήσω τα δάκρυά μου. Πέρασαν σαν ταινία από το μυαλό μου όλες οι κακουχίες και οι κακές στιγμές που έχω ζήσει, με αποτέλεσμα να κάνω μια συναισθηματική έκρηξη.

Ποιο ήταν το χειρότερο που έχεις περάσει;

Είναι πολλές οι εικόνες. Αυτό που μου έρχεται τώρα που μιλάμε είναι, όταν χειρουργήθηκα στον ώμο το 2017, η αβεβαιότητα που ένιωσα για το αν θα επιστρέψω ή όχι. Ήταν ένα δύσκολο χειρουργείο, αλλά πήγαν όλα καλά. Είχα και κάποια στήριξη ανθρώπων που ήταν δίπλα μου, όπως η οικογένειά μου, τον Βαλέριο Λεωνίδη και τον Λεωνίδα Σαμπάνη, οι οποίοι ήταν προπονητές μου και δεν με εγκατέλειψαν τότε.

Θοδωρής Ιακωβίδης συνέντευξη

Συνεχίζει την άρση βαρών ο Θοδωρής Ιακωβίδης

Πολύ ευχάριστα φαίνεται πως είναι τα νέα για τον Θοδωρή Ιακωβίδη, τον αρσιβαρίστα ο οποίος συγκλόνισε το πανελλήνιο με την κατάθεση ψυχής του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Όπως όλα δείχνουν, ο αθλητής θα συνεχίσει την καριέρα του.

Συγκεκριμένα, ο Θοδωρής Ιακωβίδης παραμένει στον Παναθηναϊκό, από το οποίο γνώρισε μεγάλη υποστήριξη την περίοδο αυτή.

«Ο αρσιβαρίστας του Συλλόγου Θοδωρής Ιακωβίδης θα συνεχίσει να αγωνίζεται με το αγαπημένο του «τριφύλλι» καθώς η στήριξη της διοίκησης του Παναθηναϊκού σε συνδυασμό με τη συγκλονιστική στήριξη των φιλάθλων του δίνουν έξτρα κίνητρα να σηκώσει το…βάρος και να συνεχίσει την αγωνιστική δράση.

Η περίπτωση του «πράσινου» Άτλαντα ήταν μια ιδιαίτερη και αναμφίβολα κέρδισε όλα τα φώτα στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Τόκιο από την πλευρά της ελληνικής αποστολής.

Ο πρωταθλητής του ΠΑΟ μίλησε με λόγια ψυχής έξω από τα δόντια για την δύσκολη κατάσταση που βιώνει ο ελληνικός αθλητισμός και συγκλόνισε τη χώρα.

Η διοίκηση του Συλλόγου ήταν από την αρχή δίπλα στον Ιακωβίδη, κάτι άλλωστε που τόνιζε και ο ίδιος συνεχώς σε όλες τις συνεντεύξεις του.

Άμεσα μπήκε στο «παιχνίδι» και ο κόσμος του Παναθηναϊκού καθώς μέσω της κίνησης «Σύλλογος πιο μεγάλος» κινητοποιήθηκε άμεσα και μάζεψε το ποσό των 24.859.95 ευρώ (μέσω του λογαριασμού του Παναθηναϊκού Α.Ο.) για τον αθλητή της ομάδας, το οποίο και του παραδόθηκε σήμερα.

Επρόκειτο για μια αξιέπαινη κίνηση που δείχνει την ευαισθησία των φίλων του Παναθηναϊκού (και κάποιοι φίλοι άλλων ομάδων) πάνω σε ζητήματα που αφορούν τον αθλητισμό και τη γενικότερη σχέση του με την κοινωνία.

Σε δήλωση του ο Θοδωρής Ιακωβίδης τόνισε «Έχω πει από την πρώτη στιγμή ότι ο Παναθηναϊκός είναι το σπίτι μου και η διοίκηση είναι δίπλα μου. Η στάση και η συμπεριφορά των ανθρώπων του Συλλόγου με κάνει να συνεχίζω να θέλω να αγωνίζομαι με την πράσινη φανέλα και να προσπαθώ να δοξάσω το τριφύλλι.

Από κει και πέρα η κίνηση που έγινε από την πλευρά του «Σύλλογος πιο μεγάλος» είναι σίγουρα συγκινητική και αξιέπαινη και δεν ξέρω αν έχει γίνει ποτέ κάτι αντίστοιχο στη σύγχρονη τουλάχιστον ιστορία του ελληνικού αθλητισμού».

Θοδωρής Ιακωβίδης ανακοίνωση Άρση Βαρών