Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Το σχόλιο της Πηνελόπης Αναστασοπούλου για τον Φιλιππίδη - «Εμείς μιλήσαμε! Τώρα η Βουλή ας νομοθετήσει»

«Γιατί αν δεν νομοθετήσει, δεν βάλει πιο αυστηρές ποινές, δεν θα αλλάξει τίποτα!»

Το σχόλιο της Πηνελόπης Αναστασοπούλου για τον Φιλιππίδη - «Εμείς μιλήσαμε! Τώρα η Βουλή ας νομοθετήσει»
News 09.08.2021 10:29
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Στο Enjoy και τη δημοσιογράφο Μαρία Ανδρέου μίλησε πρόσφατα η Πηνελόπη Αναστασοπούλου. Η ίδια αναφέρθηκε φυσικά και στο κίνημα Metoo ενώ αποκάλυψε και τον λόγο που έκοψε τα μαλλιά της.

Οι δηλώσεις της Πηνελόπης Αναστασοπούλου

Στο κίνημα #MeToο πρωτοστάτησες. Υπήρξαν τρομερές εξελίξεις…

Όσοι άνθρωποι μιλήσαμε και βγήκαμε μπροστά το κάναμε για έναν λόγο. Για να ρίξουμε φως στο σκοτάδι. Να σπάσουμε τον φόβο. Να μην υπάρξουν ξανά άλλα τέτοια φαινόμενα. Εμείς μιλήσαμε. Τώρα η Βουλή ας νομοθετήσει. Γιατί αν δεν νομοθετήσει, δεν βάλει πιο αυστηρές ποινές, δεν θα αλλάξει τίποτα.

Εγώ μίλησα. Οφείλω να μιλήσω. Αλλά από τη δουλειά μου και από τη θέση μου δεν μπορώ να κάνω τίποτα περισσότερο. Εύχομαι καθένας μας να αγαπήσει πιο πολύ τον εαυτό του και ελεύθερα να σηκώσει το ανάστημα σε κάθε άνθρωπο που θα του ασκήσει βία. Πλέον όμως το μπαλάκι έχει πεταχτεί από τα θύματα στην Πολιτεία.

Πηνελόπη Αναστασοπούλου για Πέτρο Φιλιππίδη και metoo

Έτσι πήρε την απόφαση να καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε η Πηνελόπη Αναστασοπούλου στη Real, στην οποία μεταξύ άλλων αποκάλυψε και τον λόγο για τον οποίο πήρε την απόφαση να καταγγείλει πριν από μερικούς μήνες τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Η ηθοποιός εξήγησε πως τόσο η εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου όσο και αυτή της Ζέτας Δούκα, την έκαναν να μιλήσει ανοιχτά για τη δική της εμπειρία, για να σταματήσει αυτός ο κλοιός του φόβου.

Πως πήρατε την απόφαση για καταγγελία;

Θα σου μιλήσω προσωπικά γιατί δε μπορώ να μιλήσω εκ μέρους των άλλων κοριτσιών. Επειδή έχω στενή σχέση με τη Ζέτα Δούκα, θεώρησα ηθική μου υποχρέωση να τη στηρίξω αρχικά μπαίνοντας στη διαδικασία να μοιραστώ τη δική μου ιστορία, από τη στιγμή που ξεκίνησε όλη αυτή η προσπάθεια να αποκαλυφθούν κάποια πράγματα.

Σκοπός μας δεν ήταν να διαβάλλουμε κανέναν, σκοπός μας ήταν να τελειώνει αυτό το μαρτύριο. Αυτός ο φόβος ότι θα πηγαίναμε εμείς ή κάποιος άλλος σε δουλειά και θα φεύγαμε από εκεί πληγωμένοι.

Δε μπορούσα άλλο να το σηκώνω μέσα μου, ήταν κάτι το οποίο γνωρίζαμε ότι συμβαίνει, μας έχει συμβεί εμάς ή το είχαμε ακούσει και έμενε εκεί.. Ήταν η σωστή στιγμή, μπήκε μπροστά η Σοφία Μπεκατώρου, μετά η Ζέτα, ήταν ηθική υποχρέωση να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία για να στηρίξουμε και να προστατεύσουμε το μέλλον άλλων ανθρώπων που ενδεχομένως να βίωναν κάτι αντίστοιχο.

Πηνελόπη Αναστασοπούλου καταγγελία Πέτρος Φιλιππίδης

Γι΄αυτό παλεύουμε και δε θα σταματήσουμε αν δε γίνει. Αν με γράψουν στο Κολωνάκι για παράνομη στάθμευση, η κλήση θα με κυνηγά μέχρι να πεθάνω. Ποιος άνθρωπος έγραψε νόμο όπου παραγράφεται ο βιασμός; Ο “εγκληματίας¨για εμένα είναι οι νόμοι. Έγιναν όλα σε μια στιγμή που ήταν οι σωστοί άνθρωποι στο ΣΕΗ.

Ο πρόεδρος Σπύρος Μπιμπίλας είναι ένας άνθρωπος που τρέχει όλη μέρα για το σωματείο, νοιάζεται, μαζεύει τρόφιμα, τρέχει όλη μέρα σε άπορους ηθοποιούς για να τους βοηθήσει.

Όσο για τον πρόεδρο του Πειθαρχικού, Πασχάλη Τσαρούχα, να είναι καλά ο άνθρωπος! Όταν υπάρχουν άνθρωποι σαν τον Πασχάλη, κοιμάμαι λίγο πιο ήσυχη. Ήταν δίπλα μας από την αρχή με πολύ σεβασμό και διακριτικότητα, όπως και όλο το σωματείο.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Πηνελόπη Αναστασοπούλου: «Έκανα ό,τι μπορούσα, μίλησα στην αστυνομία δεν έγινε τίποτα»

Πηνελόπη Αναστασοπούλου: Η ανάρτηση για τη μαρτυρία που «έκαψε» τον Δημήτρη Λιγνάδη

Share