Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Ραγδαίες εξελίξεις με τον Δημήτρη Λιγνάδη - Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια

"Όταν επιστρέψουν οι Τακτικοί Δικαστές από τις διακοπές τους, τον Σεπτέμβριο.."

Ραγδαίες εξελίξεις με τον Δημήτρη Λιγνάδη - Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια
News 09.08.2021 12:14
Από Youweekly Team

Έντονη είναι η φημολογία τις τελευταίες ημέρες πως ο Πέτρος Φιλιππίδης θα καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης όπως φέρεται να έκανε ο Δημήτρης Λιγνάδης. Ο Αλέξης Κούγιας, ο συνήγορος αυτού, προς αποφυγή παρεξηγήσεων με ανακοίνωσή του δηλώνει πως κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί - ακόμα - και ξεκαθαρίζει τα πράγματα.

Η ανακοίνωση του Κούγια για τον Λιγνάδη

«Ουδέποτε ο κ. Κούγιας κατέθεσε υπέρ του κ. Λιγνάδη προσφυγή ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών κατά του εντάλματος προσωρινής κρατήσεως» αναφέρεται στην ανακοίνωση διευκρινίζοντας πως ο συνήγορος υπεράσπισης του προφυλακισμένου σκηνοθέτη «σεβάστηκε την κρίση Ανακρίτριας και Εισαγγελέως και αναμέναμε την ολοκλήρωση της ανακρίσεως, μελετώντας το ενδεχόμενο μετά το πέρας των διακοπών των Δικαστών να καταθέσουμε αίτηση αντικαταστάσεως προσωρινής κρατήσεως ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών με ολοκληρωμένη τη δικογραφία και όχι προσφυγή κατά του εντάλματος προσωρινής κρατήσεως, ως αναληθώς διεδόθη. Η διαφορά δικονομικά είναι τεράστια».

Μάλιστα, στην ανακοίνωση σημειώνεται με νόημα πως είχε κατατεθεί ένσταση ακυρότητας στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών κατά της ποινικής διώξεως και κατά του εντάλματος συλλήψεως εις βάρος του Δημητρίου Λιγνάδη «ΠΡΙΝ την απολογία του και ΠΡΙΝ κρατηθεί προσωρινώς, γιατί του ασκήθηκε ποινική δίωξη χωρίς καν, όπως επιβάλλει ο νόμος, να κληθεί να δώσει εξηγήσεις, όπως αντιθέτως συνέβη στην υπόθεση του κ. Φιλιππίδη από τον ίδιο Εισαγγελέα κ. Σπυρόπουλο που, ενώ στην περίπτωση του κ. Λιγνάδη τού άσκησε ποινική δίωξη και τον συνέλαβαν παρανόμως εντός πέντε ημερών, στην περίπτωση Φιλιππίδη ακολούθησε όλη τη νόμιμη διαδικασία τόσο αυτός όσο και ο κ. Ανακριτής και του δόθηκε προθεσμία περίπου 6 μηνών, για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του, πριν κρατηθεί προσωρινά».

«Όλα αυτά θα τα καταθέσουμε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για ΠΡΩΤΗ φορά το Σεπτέμβριο, όταν επιστρέψουν οι Τακτικοί Δικαστές από τις διακοπές τους, και προσδοκούμε επιτέλους να εφαρμοστεί η νομιμότητα, γιατί είναι προφανής η παρανομία σε παγκόσμιο επίπεδο και ό,τι συνέβη εις βάρος του κ. Λιγνάδη, δεν έχει καμία σχέση με ό,τι προβλέπει το άρθρο 6 της ΕΣΔΑ για τις συνθήκες, με τις οποίες απονέμεται η Δικαιοσύνη στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωση» καταλήγει η ανακοίνωση.

Η νέα κοινή δραστηριότητα Λιγνάδη - Φιλιππίδη στις φυλακές

Δημήτρης Λιγνάδης Πέτρος Φιλιππίδης φυλακές

Παράσταση και μάλιστα κωμωδία πρόκειται να ανεβάσουν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Νέων, ο Πέτρος Φιλιππίδης και ο Δημήτρης Λιγνάδης μέσα από τις φυλακή.

Όπως αποκάλυψε το Cnn Greece στη θεατρική παράσταση, που ετοιμάζεται στο πλαίσιο των προγραμμάτων πολιτιστικών δραστηριοτήτων και δημιουργικής απασχόλησης- επιμόρφωσης για τους κρατούμενους, πρόκειται να συμμετάσχει και ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης.

Οι θεατρικές παραστάσεις εντός των φυλακών της χώρας είχαν «παγώσει» λόγω της πανδημίας του κορωνοιού αλλά πλέον ετοιμάζονται να αρχίσουν σιγά-σιγά με τους κρατούμενους να ανυπομονούν να συμμετάσχουν σε αυτές μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους. Φαίνεται λοιπόν ότι εκτός από τον Δημήτρη Λιγνάδη στην παράσταση θα έχει ενεργό ρόλο και ο Πέτρος Φιλιππίδης. Πράγμα που σημαίνει ότι πλέον και οι δυο τους συμβιβάζονται με την ιδέα ότι ίσως μείνουν αρκετό διάστημα εντός φυλακών. Μεγαλύτερο σίγουρα από αυτό που υπολόγιζαν αρχικά.

Το μόνο που μένει να ξεκαθαρίσει πλέον είναι αν έχουν μοιραστεί όλοι οι ρόλοι. Γιατί αν αληθεύουν οι φήμες που κυκλοφορούν εσχάτως ίσως ο θίασος των φυλακών αποκτήσει και νέο μέλος σε λίγες μέρες. Γνωστό και καταξιωμένο.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Κατακραυγή στο διαδίκτυο με το tweet του Σίλα Σεραφείμ για τον Λιγνάδη

Φυλακές Τρίπολης: Σούσουρο με την πρώτη κοινή φωτογραφία Λιγνάδη - Φιλιππίδη

Share