Πολύ ευχάριστα νέα για τον Στέφανο Τσιτσιπά

Τεράστια διάκριση για τον τενίστα

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Πολύ ευχάριστα νέα για τον Στέφανο Τσιτσιπά

Μία νέα τεράστια διάκριση κατάφερε να πάρει ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος στα 23 του σκαρφάλωσε στην θέση νούμερο 3 της παγκόσμιας κατάταξης τένις, αφήνοντας πίσω του τον θρυλικό, Ραφαέλ Ναδάλ.

Μετά την ήττα του Ισπανού, ο Στέφανος Τσιτσιπάς με 8.115 βαθμούς βρέθηκε τρίτος, ενώ ο Ναδάλ έπεσε στην τέταρτη θέση με 7.815 πόντους.

Ο Νόβακ Τζοκοβιτς εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση και στη δεύτερη βρίσκεται ο Ντανίιλ Μεντβέντεβ. Θυμίζουμε πως ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε μία αξιοπρεπή εμφάνιση στους Ολυμπιακούς Αγώνες ωστόσο δεν κατάφερε να πάει μακριά.

Η άγνωστη ιστορία του παππού του Στέφανου Τσιτσιπά

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Ο δρόμος για το Τόκιο – Team Hellas» με παρουσιαστή τον Γιώργο Καπουτζίδη. Ο καταξιωμένος Έλληνας τενίστας μέσα σε όλα εξομολογήθηκε για την οικογένειά του αλλά και για τον παππού του καθώς υπήρξε και ίδιος αθλητής.

Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ήταν ένας απίστευτος άνθρωπος, το οποίο ωστόσο δεν είχαν την ευκαιρία να γνωρίσω γιατί απεβίωσε σχετικά νέος. Ήταν ένας αθλητής που είχε πολύ σεβασμό στη χώρα του. Είναι στους Hall of Fame της Σοβιετικής Ένωσης στο ποδόσφαιρο. Από ότι ξέρω ήταν ενάντια στη Βραζιλία στον τελικό στη Μελβούρνη, η οποία Βραζιλία είχε και τον Πελέ μέσα στην ομάδα της, κάτι το οποίο το κάνει πολύ ξεχωριστό για εκείνον».

Δεν σταμάτησε εκεί καθώς συνέχισε λέγοντας «Είναι μέντορας. Ξεκινήσαμε μαζί από πολύ μικρή ηλικία. Φυσικά αυτή η διαδικασία δεν ήταν εύκολη. Υπήρξαν δυσκολίες, δεν έρχεται τίποτα εύκολα. Για εμένα ήταν η μεγαλύτερή μου υποστήριξη το ότι είχα τον πατέρα μου εκεί, στις δύσκολες στιγμές τις οποίες έπρεπε να περάσω. Ήταν ο “τοίχος” μου στις δύσκολες στιγμές, μου υπενθύμιζε συνέχεια το τι διαφορετικό έχω σαν αθλητής. Έχουμε μια τρομερή σχέση, περνάμε καλά, εντός και εκτός γηπέδου. Πολλές φορές υπάρχουν μάχες και του αντιμιλάω αλλά είναι μέσα στο παιχνίδι και αυτά. Είναι δύσκολο να δω τον εαυτό μου χωρίς τον πατέρα μου».