Δανάη Μπάρκα: Εθελόντρια σε κουζίνα για τους πυρόπληκτους

Υπέροχη κίνηση από την παρουσιάστρια

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Δανάη Μπάρκα: Εθελόντρια σε κουζίνα για τους πυρόπληκτους

Από την πρώτη κιόλας μέρα που ξέσπασαν οι καταστροφικές πυρκαγιές στη χώρα μας, η Δανάη Μπάρκα προσπαθεί να βοηθήσει όσο μπορεί μέσα από την απήχηση που έχει στα social media, τους ανθρώπους που έχουν πληγεί.

Η ίδια μάλιστα, έζησε επίσης στιγμές αγωνίες αφού για κόντεψε να χάσει τα σκυλάκια της, ιστορία που ευτυχώς είχε αίσιο τέλος. Η Δανάη Μπάρκα σήμερα αποφάσισε να βοηθήσει ακόμα περισσότερο και έτσι βρέθηκε στο κέντρο της Αθήνας σε κουζίνα που μαγείρευε για τους πυρόπληκτους.

Η ανάρτηση της Δανάης Μπάρκα

«Ο αγαπημένος μου -σε όλο τον κόσμο-λογαριασμός είναι @oallosanthropos .Τους γνώρισα στις φωτιές στο Μάτι, αλλά φέτος τους αγάπησα ακόμα περισσότερο. Η οργάνωση, η πίστη σ ένα καλύτερο αύριο, η αλληλεγγύη, η αυταπάρνηση, η ταχύτητα που λειτουργούν είναι κάτι το ασύλληπτο.

Σε όλο αυτό εν τω μεταξύ δεν χάνουν ποτέ το χαμόγελο τους,το κέφι τους και την αγάπη γι αυτό που κανουν. Αυτό θα πει «ωραίος ανθρωπος» γιατί ο άλλος άνθρωπος είναι ωραίος άνθρωπος. Και ωραίοι άνθρωποι δεν είναι μόνο τα παιδιά που όλη μέρα είναι εκεί.Ωραιοι άνθρωποι είστε οοολοι εσείς που ενώ μπορεί να βρίσκεστε μακρυά, ενώ μπορεί να κάνετε διακοπές, ενώ μπορεί να δουλεύετε…στέλνετε ακόμα και ένα πακέτο μακαρόνια για να είστε «παρόντες».

Τα πράγματα που συλλέγονται και η ένωση που έχει γίνει είναι συγκινητική. Ο,τι κι αν συμβαίνει γύρω μας, όσο έχουμε ο ένας τον άλλον μπορούμε να κάνουμε θαύματα. Οι πληροφορίες που μπορεί να διαδοθούν μέσω σοσιαλ μίντια είναι τόσο χρήσιμες και τόσο δυνατές που πραγματικά σώζουν ζωές. Είμαστε όλοι μαζί ,κι αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Δεν υπάρχει «καλύτερος» και «χειρότερος»..είμαστε όλοι ένα και θα καταφέρουμε τα πάντα. Μπραβο ρε παιδιά,μπραβο. Ο θυμός όλων μας για όλο αυτό που συμβαίνει είναι τεράστιος, η πίκρα μας, η απογοήτευση μας όμως με ανθρώπους σαν αυτούς μετατρέπουμε τα αρνητικά σε προσφορά κι όλα ομορφαίνουν.

Έχετε καταλάβει την δύναμη μας όταν είμαστε ενωμένοι;;; Μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα, ακόμα και να σώσουμε ζωές. Ναι, η ένωση και η αγάπη σώζει ζωές και όλα θα ξαναγεννηθούν μέσα από τις στάχτες αν είμαστε ΜΑΖΙ. Μεγάλη ευλογία να υπάρχουν ανάμεσα μας άνθρωποι που σκέφτονται τον διπλανό τους και μας το μεταδίδουν. Μεγάλη ευλογία η αγάπη. Μεγάλη ευλογία η αλληλεγγύη. Μεγάλη ευλογία η προσπάθεια. Όσο είμαστε άνθρωποι, ο κοσμος ομορφαίνει. Όταν μεγαλώσω, θέλω να γίνω σαν τα παιδιά στον @oallosanthropos», έγραψε χαρακτηριστικά η Δανάη Μπάρκα στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

«Kαι πλέον μπαίνει ερωτηματικό η ζωή συνεχίζεται;»

Αυτή την ώρα οι σκέψεις όλης της χώρας βρίσκονται στις περιοχές όπου η πύρινη λαίλαπα καταστρέφει τα πάντα με αποτέλεσμα να υπάρξουν ανυπολόγιστες ζημιές.

Η Δανάη Μπάρκα η οποία πριν από έναν μήνα είχε βρεθεί στην Εύβοια μαζί με τον Απόστολο Ρουβά, αποφάσισε να κάνει μια ανάρτηση μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram όπου μέσα σε όλα αναφέρθηκε για τις φωτιές.

Η ίδια έγραψε χαρακτηριστικά: «Εύβοια ένας μήνας πριν / χθες. Ένα μήνα πριν ήμασταν με τον @apostolos_rouvas στην Εύβοια. Μας έκανε εντύπωση και σχολιάζαμε σε όλο τον δρόμο πόσο ωραία τοπία βλέπαμε, πόσο πράσινο, πόσα διαφορετικά είδη φυτών/δέντρων και ποσό πλούσια φυσική κληρονομιά έχουμε.

Η Εύβοια-και οι άνθρωποι της-ένα μήνα μετά υποφέρουν, τυραννιούνται, αγωνιούν για την ζωή και τα σπίτια τους, και παλεύουν να απεγκλωβιστούν από τις φλόγες. Δεν ξέρω το πώς και το γιατί -ίσως αυτά τα ψάξουμε σε δεύτερο χρόνο- ξέρω όμως πως η φρίκη που προκαλούμε στην φύση και στο περιβάλλον θα μας γυρίσει πίσω-ήδη ξεκίνησε.

Ξέρω πως τώρα ακούγεται «μακρινό» ότι δεν θα έχουμε στο τέλος ανάσα, αλλά δεν είναι. Ξέρω πως οφείλουμε όλοι αφού περάσουν αυτές οι μέρες να σταθούμε όπως μπορούμε στους ανθρώπους που βιώνουν αυτή την τραγωδία.

Μόνο αν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο. Κουράγιο στους ανθρώπους, η σκέψη μας μαζί τους…νομίζω από δω και πέρα η φράση «η ζωή συνεχίζεται» αλλάζει και πλέον μπαίνει στο τέλος ερωτηματικό… «η ζωή συνεχίζεται;
Ας αλλάξουμε συνήθειες, για να συνεχιστεί. Ας ελπίσουμε κι ας παλέψουμε όλα αυτά να αναδασωθούν και σε λίγα χρόνια να υπάρχει πάλι ζωή! Μεγάλο μπράβο και ευχαριστώ στους πυροσβέστες, στους εθελοντές και στους ανθρώπους που προσπαθούν έμπρακτα να βοηθήσουν με ο,τι τρόπο μπορούν. Δύναμη παιδιά!».