Θοδωρής Ιακωβίδης: Η πρώτη του ανάρτηση μετά την ανακοίνωση χορηγίας του ΑΝΤ1

«Και το ταξίδι για Παρίσι ξεκινάει»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Θοδωρής Ιακωβίδης: Η πρώτη του ανάρτηση μετά την ανακοίνωση χορηγίας του ΑΝΤ1

Έτοιμος να επιστρέψει στις καθημερινές προπονήσεις είναι πια ο Θοδωρής Ιακωβίδης, μιας και ο όμιλος του ΑΝΤ1 ανακοίνωσε πως πρόκειται να είναι ο χορηγός του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024.

Ο σπουδαίος αθλητής, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση, προχώρησε σε μια πολύ συγκινητική ανάρτηση, με΄σα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram.

Η ανάρτηση του Θοδωρή Ιακωβίδη

Ο ίδιος δημοσίευσε μια φωτογραφία του και έγραψε στη λεζάντα: “Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον Πρόεδρο του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, Θοδωρή Κυριακού, που από τις πρώτες κιόλας ημέρες εξέφρασε το ενδιαφέρον του να με στηρίξει, ώστε να μπορέσω, απρόσκοπτα πλέον, να κάνω αυτό που αγαπάω.

Τον ευχαριστώ από καρδιάς που μαζί με την οικογένεια του @ant1tv θα είναι δίπλα μου σε αυτή τη δύσκολη, αλλά τόσο σημαντική διαδρομή.Σας ευχαριστώ πολύ όλους και κυρίως όλο τον κόσμο που με στήριξε και μου έδειξε την αγάπη του όλες αυτές τις μέρες… Όλοι είμαστε ένα… Και το ταξίδι για Παρίσι ξεκινάει”.

«Πέρασαν σαν ταινία από το μυαλό μου όλες οι κακουχίες και οι κακές στιγμές που έχω ζήσει»

Μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στο Secret των Παραπολιτικών και στην Σάσα Σταμάτη παραχώρησε ο Θοδωρής Ιακωβίδης. Ο ίδιος μέσα σε όλα αναφέρθηκε στην συγκίνηση που είχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όταν έλεγε ότι θα εγκαταλείψει την άρση βαρών.

Πώς αισθάνεσαι με την επιτυχία σου και την επιστροφή σου από το Τόκιο;

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, έκανα ό,τι περνούσε από το χέρι μου για το καλύτερο δυνατό. Είχα ένα πρόβλημα τραυματισμού, το οποίο με άφησε πίσω. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, επειδή δεν είχα πολύ χρόνο για τον αγώνα, να πιέζομαι στην προπόνηση κάθε μέρα, για να προλάβω να μαζέψω τα ασυμμάζευτα. Αυτό λοιπόν μου άφησε έναν τραυματισμό, που θα με αναγκάσει να περάσω την πόρτα του χειρουργείου.

Μας συγκλόνισε ο λόγος σου μετά τον αγώνα. Τι ήταν αυτό που σε έκανε να ξεσπάσεις;

Ήμουν από το προηγούμενο βράδυ συναισθηματικά φορτισμένος, γιατί ήταν ο τελευταίος μου αγώνας, και φτάνοντας στο τέλος του δεν μπόρεσα να συγκρατήσω τα δάκρυά μου. Πέρασαν σαν ταινία από το μυαλό μου όλες οι κακουχίες και οι κακές στιγμές που έχω ζήσει, με αποτέλεσμα να κάνω μια συναισθηματική έκρηξη.

Ποιο ήταν το χειρότερο που έχεις περάσει;

Είναι πολλές οι εικόνες. Αυτό που μου έρχεται τώρα που μιλάμε είναι, όταν χειρουργήθηκα στον ώμο το 2017, η αβεβαιότητα που ένιωσα για το αν θα επιστρέψω ή όχι. Ήταν ένα δύσκολο χειρουργείο, αλλά πήγαν όλα καλά. Είχα και κάποια στήριξη ανθρώπων που ήταν δίπλα μου, όπως η οικογένειά μου, τον Βαλέριο Λεωνίδη και τον Λεωνίδα Σαμπάνη, οι οποίοι ήταν προπονητές μου και δεν με εγκατέλειψαν τότε.

Θοδωρής Ιακωβίδης συνέντευξη