Το ξέσπασμα του Βλαδίμηρου Κυριακίδη για το ελληνικό #metoo

«Δεν πρέπει να πατάμε πάνω στην εξουσία μας, για να εκβιάσουμε ανθρώπους»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Το ξέσπασμα του Βλαδίμηρου Κυριακίδη για το ελληνικό #metoo

Συνέντευξη στο περιοδικό «Εγώ» παραχώρησε ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης ο οποίος μέσα σε όλα μίλησε για τις καταιγιστικές εξελίξεις στον χώρο του θεάτρου εξαιτίας των καταγγελιών αλλά ο ίδιος δεν δίστασε να αποκαλύψει αν κι ο ίδιος έχει δεχτεί κάποια παραβατική συμπεριφορά.

Δείτε παρακάτω τις δηλώσεις του Βλαδίμηρου Κυριακίδη

Βλαδίμηρος Κυριακίδης

Θα ήθελα να σχολιάσετε το ελληνικό #MeToo. Φανταζόσασταν ποτέ ότι θα συνέβαινε αυτό;

Όχι, δεν το φανταζόμουν ποτέ, γιατί δεν είχα καταλάβει ποτέ την υπερβολή του προβλήματος. Με ενοχλεί πάρα πολύ η κακή χρήση της εξουσίας. Δεν σημαίνει ότι επειδή έχω εξουσία, μπορώ να κάνω ότι θέλω. Είμαστε άνθρωποι και πρέπει να σεβόμαστε και τον άντρα και τη γυναίκα. Δεν πρέπει να πατάμε πάνω στην εξουσία μας, για να εκβιάσουμε ανθρώπους. Αυτό πραγματικά δηλητηριάζει όλη την ανθρώ­πινη κοινότητα.

Εσείς, επειδή μπήκατε και από τα 18 σας στον χώρο, έχετε βιώσει ποτέ κάποια παραβατική συμπεριφορά, την οποία θα χαρακτηρίζατε ακόμη και παρενόχληση;

Όχι, ποτέ. Ασχολιόμουν μόνο με τη δουλειά και δεν παρατηρούσα τι γινόταν μέσα μου. Προφανώς δεν καταλάβαινα κιόλας, γιατί πραγματικά από την στιγμή που μπήκα σε αυτόν το χώρο, είχα ενδιαφέρον μόνο για την δουλειά μου. Σε όσους θιάσους βρέθηκα, ήταν πάντα όλοι μαζί και ένας μαγκούφης μόνος του, ο οποίος κοιτούσε γύρω του και μάθαινε πράγματα. Aυτός ήμουν εγώ. Δεν έκανα καφενείο δεν έκανα κουτσομπολιό.

Σας πέρασε η σκέψη μήπως το κοινό δεν αγκαλιάσει τον ρόλο τns «Καίτnς» (Κλέλια Ρένεση όπως αυτόν της «Μαρίνας»;

Βέβαια, το φοβηθήκαμε και ήμασταν σε μεγάλη αγωνία για το αν θα βρισκόταν η γυναίκα που θα μπορούσε να ξεπεράσει τον ρόλο της Μαρίνας. Πολύ έξυπνα οι συγγράφεις έγραψαν έναν άλλον χαρα­κτήρα τελείως διαφορετικό από αυτόν της Μαρίνας. Από τα πρώτα δοκιμαστικά που κάναμε, δέσαμε κατευθείαν με την Κλέλια Ρένεση. Τώρα συνεχίζουμε για ένατη χρονιά.

Πότε ξεκινάνε τα γυρίσματα;

Τέλος Αυγούστου ξεκινάμε πάλι τα γυρίσματα. Ο 9os κύκλος θα αρχίσει να προβάλλεται αρχές Σεπτεμβρίου.

Λίγα λόγια για τον αγαπημένο ηθοποιό της σειράς Μην Αρχίζεις την Μουρμούρα, Βλαδίμηρο Κυριακίδη

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης (Θεσσαλονίκη, 26 Ιουνίου 1962) είναι Έλληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και του θεάτρου.

Έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο το 1982 με την ταινία Οι εραστές του καλοκαιριού, ενώ την πρώτη του σκηνοθετική απόπειρα την έκανε το 2006, σε συνεργασία με την Έφη Μουρίκη, στην ταινία Straight Story, στην οποία συνέγραψε και το σενάριο.

Στο θέατρο ξεκίνησε από τις αρχές τις δεκαετίας του 1980 συνεργαζόμενος με γνωστούς σκηνοθέτες και ερμηνεύοντας σε δημοφιλείς θιάσους. Αργότερα, ξεκίνησε να σκηνοθετεί και να πρωταγωνιστεί, παράλληλα. Στην τηλεόραση ξεκίνησε στις αρχές του 1990, με συμμετοχές όπως στη δημοφιλή σειρά Οι τρεις Χάριτες και στην επίσης γνωστή σειρά Το δις εξαμαρτείν. Πρωταγωνιστικό ρόλο είχε και στις σειρές του ΑΝΤ1 Δρόμοι της πόλης και Βαρβαρότητες, αλλά και το 1996 στην Ασυνήθεις ύποπτοι. Κατόπιν συνέχισε τις εμφανίσεις του σε διάφορες γνωστές σειρές όπως στις Ο κακός βεζύρης, Λάκης ο γλυκούλης αλλά και στο Κωνσταντίνου και Ελένης, ερμηνεύοντας έναν βιολιστή. Η πιο πρόσφατη τηλεοπτική του δουλειά είναι η επιτυχημένη σειρά Μην αρχίζεις τη μουρμούρα, στην οποία είναι στο βασικό κάστινγκ και βρίσκεται στην έβδομη σεζόν της προβολής της.