Σάββατο, 10 Ιουνίου 2023 | Επικοινωνία

Το δημόσιο ξέσπασμα της Φιλαρέτης Κομνηνού λίγο μετά τον γάμο του γιου της

«Αυτή η εικόνα να μας στοιχειώσει για να μην ξεχάσουμε»

Το δημόσιο ξέσπασμα της Φιλαρέτης Κομνηνού λίγο μετά τον γάμο του γιου της
News 12.08.2021 07:56
Από Ίρις Βίλα

Η Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες ήρθε αντιμέτωπη με τις πιο καταστροφικές πυρκαγιές καθώς στο πέρασμά τους δεν άφησαν τίποτα παρά μόνο στάχτες. Κάηκαν δεκάδες δασικές εκτάσεις, αμέτρητες ψυχές ζώων αλλά και κόποι των ανθρώπων που πάλεψαν με νύχια και με δόντια προκειμένου να αποκτήσουν ένα σπίτι. Τα συναισθήματα αυτών των ανθρώπων όπως είναι λογικό είναι ανάμεικτα καθώς κυριαρχεί η οργή, ο πόνος, η λύπη.

Αρκετοί είναι κι εκείνοι οι οποίοι μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό τους στα social media έχουν δημοσιεύσει τις τραγικές εικόνες από την πύρινη λαίλαπα αλλά και έχουν εκφέρει την προσωπική τους άποψη για το τι γίνεται.

Ένας από αυτούς είναι και η Φιλαρέτη Κομνηνού η οποία μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό στο Instagram αποφάσισε να κάνει μια δημοσίευση για τις φονικές πυρκαγιές όπου πλήττουν δίχως έλεος την Ελλάδα.

Η ίδια δεν κατάφερε να μην κρύψει την δυσαρέσκειά της για το γεγονός πως αμέτρητοι άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Η γνωστή ηθοποιός έγραψε χαρακτηριστικά: «Ντροπή! Θυμός!! Αυτή η εικόνα να μας στοιχειώσει για να μην ξεχάσουμε…». Μάλιστα, πριν λίγες ημέρες η Φιλαρέτη Κομνηνού πάντρεψε τον γιο της, δείτε εδώ πως ήταν!

Δείτε παρακάτω την ανάρτηση της Φιλαρέτης Κομνινού

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν αρκετά δημοσιεύματα τα οποία μέσα σε όλα ανέφεραν πως «η φωτιά μπορούσε να σβήσει σε μία μέρα, αλλά σαν κάποιος να μην ήθελε». Ωστόσο, ο επικεφαλής της ομάδας των Ρουμάνων πυροσβεστών τα διέψευσε όλα και προχώρησε στην αποκατάσταση της αλήθειας.

Όλα όσα ανέφερε ο επικεφαλής της ομάδας των Ρουμάνων πυροσβεστών για τις φωτιές στην Ελλάδα

Με επιστολή του προς τον υφυπουργό αλλά και τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά και Βασίλη Παπαγεωργίου, αντίστοιχα, ο Ρουμάνος πυροσβέστης εκφράζει την λύπη του για τα λάθος μηνύματα που δόθηκαν από δημοσίευμα του militaire.gr τονίζοντας πως πρόκειται για «τεράστιο ψέμα». Όπως λέει δε, κάτι τέτοιο επηρεάζει την καλή συνεργασία και τις κοινές προσπάθειες για να ελεγχθούν οι φωτιές.

Όλα ξεκίνησαν από συνέντευξη που έδωσε ο επικεφαλής της ομάδας μαζί με συναδέλφους του σε κρατικό δίκτυο της Ρουμανίας, οι δηλώσεις των οποίων, όπως ο ίδιος λέει στην επιστολή του, δεν έχουν καμία σχέση με όλα όσα είπαν. Μάλιστα σημειώνει πως κατά την διάρκεια της συνέντευξης συνοδευόταν από τουλάχιστον δύο επιχειρησιακούς αξιωματικούς οι οποίοι μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι όσα έχουν γραφτεί στον ελληνικό Τύπο δεν ισχύουν.

Στην συνέχεια ο επικεφαλής πυροσβέστης αποδομεί ένα προς ένα τα όσα γράφει στο κείμενό του το militaire.gr και αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Εγώ και οι συνάδελφοί μου δεν είπαμε πως οι φωτιές που αναπτύχθηκαν στα σημεία που επιχειρούσαμε υπό τις οδηγίες του Έλληνα επικεφαλής μπορούν να σβηστούν σε μία ημέρα. Επιχειρούσαμε στην περιοχή ανάμεσα στο Σπαθάρι και στα Καλύβια στην Εύβοια προκειμένου να κρατήσουμε την γραμμή για τον έλεγχο της φωτιάς.
Η μονάδα μας έχει πολύ καλή συνεργασία με τους Έλληνες πυροσβέστες όπως και με τις τοπικές αρχές, τονίζοντας κάτι τέτοιο όποτε έχουμε την ευκαιρία να το κάνουμε. Κατά την διάρκεια των κοινών μας επιχειρήσεων στο πεδίο, πάντα παρατηρούσαμε την αφοσίωσή τους στην μάχη ενάντια στις δασικές πυρκαγιές, έτσι δεν είπαμε ποτέ ότι προσπαθούν να σβήσουν την φωτιά».

Ο Ρουμάνος πυροσβέστης συνεχίζει λέγοντας πως «Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τις ελληνικές αρχές και τους Έλληνες πυροσβέστες στις δύσκολες αυτές στιγμές που αντιμετωπίζουν. Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας αφορά στην αλληλεγγύη και βοηθά πληττόμενες χώρες σε δύσκολες στιγμές. Αυτή ήταν μία από τις αρχές πάνω στις οποίες όλοι οι συμμετέχοντες συμφωνήσαμε στην τελευταία τηλεδιάσκεψη με τον αξιωματικό από το Κέντρο Έκτακτης Ανταπόκρισης και Συντονισμού από τις Βρυξέλλες. Η αποστολή μας είναι να καταστείλουμε και να σβήσουμε τις δασικές πυρκαγιές, χωρίς να έχουμε αρμοδιότητες όσον αφορά την πρόληψη πυρκαγιών».

Έναν ακόμα μύθο τον οποίο καταρρίπτει ο Ρουμάνος πυροσβέστης στην επιστολή του προς τον Νίκο Χαρδαλιά, αφορά σε αναρτήσεις στο Facebook οι οποίες διαδόθηκαν και έλεγαν πως θα μπορούσε η φωτιά να σβηστεί με φωτιά. Όπως ο ίδιος λέει, πρόκειται για ένα μεγάλο ψέμα.

«Χρησιμοποιούμε παρόμοιες μεθόδους με την Ελλάδα όταν σβήνουμε φωτιές στην Ρουμανία και η μέθοδος 'φωτιά με φωτιά' χρησιμοποιείται στην χώρα μας μόνο σαν έσχατο μέτρο και σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις δεν προτείνεται». Στο μεταξύ, 3 πυροσβέστες βρίσκονται στο νοσοκομείο της Αρκαδίας.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Κίνηση ανθρωπιάς από τον Γιώργο Σαμπάνη για τους πυρόπληκτους

Φωτιές στην Ελλάδα: Αυτοί οι κάτοικοι αποζημιώνονται άμεσα

Share