Δύσκολες στιγμές για την Αποστολία Ζώη

«Έτρεχα μέσα στη νύχτα να μαζέψω ό,τι προλαβαίνω σε μια ώρα μην τύχει και...»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Δύσκολες στιγμές για την Αποστολία Ζώη

Μια εξομολόγηση από καρδιάς έκανε η Αποστολία Ζώη μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. Η τραγουδίστρια μίλησε για τις πολύ δύσκολες στιγμές που πέρασε όταν αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι της λόγω της φωτιάς που ξέσπασε πριν λίγες ημέρες στην Βαρυμπόμπη καίγοντας πολλά στρέμματα δάσους, επιχειρήσεις και σπίτια.

Η μακροσκελή ανάρτηση της, τσακίζει κόκαλα! Η ίδια θέλησε να περάσει ένα δυνατό μήνυμα... εκείνο του ότι πρέπει να προστατεύσουμε το περιβάλλον μας.

Η ανάρτηση της Αποστολίας Ζώη για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε

«Και τώρα καλούμαστε να συνεχίσουμε.. Αφού κάηκε ο μίσος αν όχι ολόκληρος ο πνεύμονας καθαρού αέρα που είχε απομείνει γύρω μας..

Αφού χάθηκαν χιλιάδες ανυποψίαστα ζωάκια που δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από την φωτιά που θέριευε γύρω τους.. Αφού χάθηκαν οι κόποι μιας ζωής μέσα σε μια νύχτα..

Αφού είδαμε ανθρώπους σε απόγνωση να προσπαθούν βάζοντας τη ζωη τους σε δεύτερη μοίρα να διασώσουν μόνοι τους το σπιτι τους.. Αφού είδαμε τα πρόσωπα παιδιών να είναι θλιμμένα και αποπροσανατολισμένα από την καταστροφή..

Αφού ,αφού,αφού..

Κι εγώ προσωπικά.. Κατοικώ στις πρώτες περιοχές που ξέσπασε η πυρκαγιά..

Κοιμήθηκα το πρωτο βράδυ κάνοντας το σταυρό μου να μην έχει καεί το σπίτι μου μόλις ξυπνήσω..Προσπαθούσα να δω που βρίσκονται οι δημοσιογράφοι για να δω αν είναι μακριά η φωτιά από το σπιτι μου μιας και είχαν εκκενώσει το μέρος και δεν υπήρχε κάποιος εκεί να μου πει τι γίνεται.

Κι έτρεχα μέσα στη νύχτα να μαζέψω ό,τι προλαβαίνω σε μια ώρα μην τύχει και γυρίσει ο αέρας και εγκλωβιστώ. Τι να διαλέξεις από μια πορεία ζωής σε μια ώρα; Ανελέητοι λοιπόν στην καταστροφή με τα συναισθήματα στο στήθος μας να κάνουν «πάρτυ» πρέπει να συνεχίσουμε.. Ακόμα να καταλάβουν μερικοί ότι η φύση μια μέρα θα μας καταπιεί και θα έχει δίκιο.

Και άντε τα αρρωστημένα μυαλά δεν μπορείς να τα αλλάξεις ούτε με ψυχιατρείο. Εμείς όμως σαν χώρα μπορούμε να είμαστε προετοιμασμένοι για το επόμενο γκαζάκι ή απροσεξία ενός πολίτη ή πρωτοφανή καύσωνα που μπορεί να γίνει καταστροφή;

Μπορούμε κάθε μέρα να κάνουμε κάτι υπέρ του περιβάλλοντος μπας και καλύψουμε όλο αυτό το χάσμα ;Η θα το βάλουμε στο συρτάρι όπως καθετί που ξεθωριάζει μετά από λίγους μήνες;».

Πότε θα ξεκινήσουν οι αποζημιώσεις

-Η πρώτη προβλέπει την παροχή προκαταβολής από τα τέλη Αυγούστου έως την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, μέσω μιας απλής διαδικασίας, με την υποβολή αίτησης από τους πυρόπληκτους.

-Η δεύτερη φάση, με την καταβολή του υπόλοιπου ποσού στους δικαιούχους θα πραγματοποιηθεί, αφού ολοκληρωθεί η επίσημη καταγραφή των ζημιών από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

H στεγαστική συνδρομή μπορεί να φτάσει έως τις 150.000 ευρώ για κατοικίες που καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές, ενώ οι πληγείσες επιχειρήσεις θα λάβουν το 70% των απωλειών του τζίρου τους και το 20% σε προκαταβολή. Συναγερμός στο μεταξύ έχει δοθεί στην πυροσβεστική με νέες φωτιές στην Ελλάδα!