Ζέτα Δούκα: Τα συγκλονιστικά λόγια της πεντάχρονης κόρης της για τις πυρκαγιές

«Μπορούμε άνθρωποι να ξαναπρασινίσουμε τα δάση, να φέρουμε πάλι ψάρια στις θάλασσες»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Ζέτα Δούκα: Τα συγκλονιστικά λόγια της πεντάχρονης κόρης της για τις πυρκαγιές

Μέσα από τους προσωπικούς της λογαριασμούς στα social media, η Ζέτα Δούκα είναι αρκετά ενεργή καθώς της αρέσει να μοιράζεται συχνά με τους διαδικτυακούς της φίλους προσωπικές της στιγμές από την καθημερινότητα αλλά και διάφορες σκέψεις.

Τον τελευταίο καιρό και εξαιτίας των φονικών πυρκαγιών που έπληξαν την Ελλάδα η Ζέτα Δούκα παρακολουθεί κι εκείνη συγκλονισμένη τις τελευταίες εξελίξεις μετά από τις ανυπολόγιστες ζημιές που άφησε πίσω η πύρινη λαίλαπα.

Αυτή τη φορά, η ίδια θέλησε να δημοσιεύσει τι της είπε η 5χρονη κόρη της, η Θάλεια. Δημοσιεύοντας μια φωτογραφία της από το χωριό Πλεμενιανά στα Χανιά της Κρήτης, η Ζέτα Δούκα σε νέα ανάρτηση, στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram, έγραψε: “Μαμά, να πούμε στη Φαντασία που κάνει αλήθεια κάθε ευχή, να ξανακάνει πράσινο το Καμμένο δάσος. Όπως είναι στη φωτογραφία αυτή. Μπορούμε μαμά;» Τα λόγια της Θάλειας σήμερα το πρωί που βλέπαμε παλιές φωτογραφίες στο τηλέφωνο μου… Μπορούμε άνθρωποι να ξαναπρασινίσουμε τα δάση, να φέρουμε πάλι ψάρια στις θάλασσες, να κάνουμε τον κόσμο βιώσιμο ξανά για τα παιδιά μας; Μπορούμε;;;”.

Δείτε παρακάτω την ανάρτηση της Ζέτας Δούκα

Κίνηση ανθρωπιάς από τους Unboxholics - Έκαναν κατάθεση 353.000 ευρώ για τους πυρόπληκτους

Την προηγούμενη Παρασκευή 6/8 οι Unboxholics διοργάνωσαν ένα livestream προκειμένου να βοηθήσουν τους πυρόπληκτους έπειτα από τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν όλη την χώρα αφήνοντας πίσω αμέτρητες καμένες δασικές εκτάσεις.

Μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό του Σάκη Καρπά, ο οποίος είναι ο ένας εκ των ιδρυτικών στελεχών των Unboxholics, ενημέρωσε ότι τα χρήματα κατατέθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό ανεβάζοντας και τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία.

Ο ίδιος έγραψε χαρακτηριστικά: Η ενέργεια που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή (6/8/2021) για την οικονομική ενίσχυση των πυρόπληκτων σε Β. Εύβοια, Αττική, Πάτρα, Ρόδο, Αρχαία Ολυμπία δεν είναι μία ενέργεια που πρέπει να καρπώνονται μόνο οι Unboxholics, αλλά η ουσία ανήκει στον κόσμο που την στήριξε. Το ποσό που μαζεύτηκε από τις δωρεές του κόσμου σε PayPal και Paysafe, μέσω της Donate πλατφόρμας μας, αγγίζει το εξωφρενικό νούμερο των €353.293,80! Τα χρήματα αυτά, όπως και έχουμε ήδη ανακοινώσει, θα κατατεθούν στον ειδικό λογαριασμό που έχει ανοίξει ο ΕΕΣ. ΠΡΟΣΟΧΗ.

Εκτός από τις γραπτές και με σφραγίδα διαβεβαιώσεις ότι τα χρήματα αυτά θα αξιοποιηθούν ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για την ενίσχυση των κατοίκων των πυρόπληκτων περιοχών, ο ΕΕΣ μάς ενημέρωσε πως η διαδικασία θα γίνει με πλήρη διαφάνεια, μέσω του Cash Transfer Program, για το οποίο μελλοντικά θα μπορούμε να ζητήσουμε γραπτές και πιστοποιημένες αναφορές. Όλα αυτά μετά την καταγραφή των ζημιών από την κοινωνική υπηρεσία, φυσικά.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ Στην παρούσα ανάρτηση θα βρείτε φωτογραφίες από το αποδεικτικό της κατάθεσης από τον προσωπικό λογαριασμό του Σάκη Καρπά, προς τον ΕΕΣ. Επιπροσθέτως, θα βρείτε την επίσημη επιστολή του προέδρου του @hellenicredcross

ΩΣΤΟΣΟ, μία φωτογραφία στο Internet δε λέει τίποτα και επειδή ζούμε σε παράξενους καιρούς, ενημερώνουμε πως ΟΛΑ τα αποδεικτικά έγγραφα και συγκεκριμένα: Αναλυτικά μία-μία οι καταθέσεις του κόσμου στο PayPal, οι μεταφορές από PayPal σε Τράπεζα, τα emails των Paysafe καρτών, οι μεταφορές από τους Paysafe λογαριασμούς, στην Τράπεζα, όλη η ηλεκτρονική αλληλογραφία με τις αιτήσεις μας προς τον Ε.Ε.Σ., το ευχαριστήριο και η διαβεβαίωση του Ε.Ε.Σ, θα βρίσκονται διαθέσιμα προς έλεγχο και επιβεβαίωση της εγκυρότητάς τους, σε ειδικό φάκελο, σε ΚΟΙΝΗ ΘΕΑ, στο λογιστικό γραφείο «Νικόλαος Ούζας» (Μιαούλη 20, 58400 Αριδαία Πέλλας), που μας εκπροσωπεί.

Οποιοσδήποτε, λοιπόν, θέλει να βεβαιωθεί πως η διαδικασία έγινε έτσι όπως πρέπει, μπορεί να επισκεφτεί το γραφείο και ευχαρίστως να ζητήσει να δει τα έγγραφα και τα αποδεικτικά για τα πάντα!

Δείτε παρακάτω την ανάρτηση των Unboxholics