Η αποκάλυψη του Ιωάννη Παπαζήση για το κίνημα #metoo - «Αλήθεια, ζητάω συγγνώμη από όλα τα θύματα»

Όλα όσα ανέφερε

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Η αποκάλυψη του Ιωάννη Παπαζήση για το κίνημα #metoo - «Αλήθεια, ζητάω συγγνώμη από όλα τα θύματα»

Ο Ιωάννης Παπαζήσης παραχώρησε συνέντευξη στο Tv o Clock και μέσα σε όλα αναφέρθηκε για το κίνημα #metoo που συγκλόνισε την Ελλάδα με τις τελευταίες εξελίξεις καθώς μίλησε και για τον χώρο του θεάτρου.

Δείτε παρακάτω τις δηλώσεις του Ιωάννη Παπαζήση

Δεν ακούμε πολύ εύκολα ηθοποιούς να αναφέρονται με τόσο θετικά σχόλια για συναδέλφους τους…

«Μέχρι σήμερα το μεγαλύτερο πρόβλημά μας ήταν ποιος θα κόψει πρώτος το νήμα. Όμως με όλα αυτά που συμβαίνουν και με την καλλιτεχνική εξέλιξη των ηθοποιών της γενιάς μου, το αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι να κόψουμε όλοι μαζί το νήμα. Άλλωστε, αυτά προσπαθούμε να χτίσουμε εμείς οι πιο νέοι, που αναλαμβάνουμε αυτή τη στιγμή τα πράγματα. Είμαστε μια γενιά πονεμένη, καθώς περιμέναμε 20 χρόνια αλλά θεωρώ ότι έχουμε τη γνώση και το ήθος να μην πέσουμε στην ίδια λούμπα με αυτήν των παλαιότερων γενιών και να κρατήσουμε ένα υψηλό επίπεδο.»

Σε αυτό βοηθάει κι η εκκαθάριση που έγινε χάρη στο ελληνικό #Me Too;

«Η εκκαθάριση στο νομικό κομμάτι έπρεπε να είχε γίνει ενώ στο καλλιτεχνικό είχε γίνει ήδη στο υποσυνείδητό μας. Όπως έχω πει και σε μία άλλη τοποθέτησή μου, δεν έχω πέσει από τα σύννεφα. Όμως, αλήθεια, ζητάω συγγνώμη από όλα τα θύματα. Από εκεί και πέρα, όταν ένας ηθοποιός αναιρείται από τους συναδέλφους του, όταν του γυρίζουν την πλάτη και φεύγουν, είναι ένας νεκρός καλλιτέχνης.»

Ιωάννης Παπαζήσης: «Μου έκαναν ολόκληρες σελίδες να πεθάνει ή μου έστελναν είσαι σιχαμένος»

Ο Ιωάννης Παπαζήσης παραχώρησε μια συνέντευξη στο περιοδικό «In Style». Ο ηθοποιός μέσα σε όλα αποκάλυψε ότι οι άνθρωποι που του έλεγαν ότι έκλαιγαν με την ερμηνεία του στη σειρά «Κόκκινο Ποτάμι», είναι και οι ίδιοι οι οποίο τον λένε σιχαμένο στον ρόλο του στην Αγγελική στη σειρά του Alpha. Μάλιστα, ο ηθοποιός πριν λίγο καιρό χώρισε.

Δείτε παρακάτω την συνέντευξή του:

Τι ξεχώρισες στον χαρακτήρα που υποδύθηκες φέτος στην Αγγελική, πέρα από το γεγονός ότι ήταν κόντρα σε αυτόν που είχες στο Κόκκινο Ποτάμι;

Ακριβώς αυτό! Δεν θα μου έλεγε τίποτα ο χαρακτήρας που έπαιξα στην Αγγελική αν δεν είχε προηγηθεί ο χαρακτήρας στο Κόκκινο Ποτάμι. Οι χαρακτήρες για μένα έχουν αξία αν τους εξετάζεις συνολικά στην πορεία του ηθοποιού.

Κι αυτό το αντιλαμβάνεσαι και από την ψευτοκριτική που υπάρχει στα social media, από τον κόσμο που μου έστελνε αμέτρητα μηνύματα για το πόσο έκλαιγαν όλη μέρα με αυτό που έβλεπαν στο Κόκκινο Ποτάμι και οι ίδιοι άνθρωποι μετά μου έστελναν μηνύματα για να μου πουν πόσο σιχαμένος είμαι και πόσο με μισούν.

Για μένα αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος που μπορώ να έχω ως ηθοποιός κι έτσι θα προχωρήσω. Θα περιμένω λοιπόν τον επόμενο ρόλο μου στην τηλεόραση, που δεν θα θυμίζει ούτε τον Μίλτο ούτε τον Παύλο. Αλλιώς δεν θα επιστρέψω.

Όλα αυτά τα μηνύματα αγάπης και μίσους στα social media δεν σε φέρουν σε δύσκολη θέση;

Όχι. Μου αρέσει η διάδραση και προσπαθώ να απαντώ και στα μηνύματα που μου στέλνουν, αλλιώς δεν βρίσκω λόγο να έχω social. Ωστόσο, ίσως επειδή δεν τα έχω πάρει στα σοβαρά, δεν έχω έρθει μέχρι ώρας σε δύσκολη θέση. Και, ξέρεις, έκαναν σελίδες ολόκληρες «Να πεθάνει ο Παύλος» ή μου έστελναν προσωπικά «Ιωάννη, είσαι σιχαμένος». Χαίρομαι πάρα πολύ, γιατί ο στόχος μου αυτή τη χρονιά ήταν να με σιχαθούν και τα κατάφερα.