Θοδωρής Ιακωβίδης: «Η ζωή μου ήταν σαν ενός...»

Όλα όσα αποκάλυψε για την συνέντευξη που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Θοδωρής Ιακωβίδης: «Η ζωή μου ήταν σαν ενός...»

Ο Θοδωρής Ιακωβίδης κατάφερε να συγκινήσει αλλά και να συγκλονίσει όλη την Ελλάδα ύστερα από την αποκάλυψη πως μετά από την προσπάθειά του στου Ολυμπιακούς Αγώνες είχε πάρει οριστική απόφαση να μην συνεχίσει άλλο καθώς δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει οικονομικά.

Ο αθλητής της άρσης βαρών παραχώρησε συνέντευξη στο «Λοιπόν» και μέσα σε όλα αναφέρθηκε για την προσωπική του ζωή αλλά και το αν θα συνεχίσει ή όχι την άρση βαρών.

Δείτε παρακάτω τις δηλώσεις του Θοδωρή Ιακωβίδη

Τελικά, θα συνεχίσεις ή όχι στην άρση βαρών;

Η αγάπη του κόσμου με έχει βάλει να ξανασκεφτώ την απόφαση μου. Εύχομαι να τηρήσει τις υποσχέσεις του ο υφυπουργός, να μιλήσουμε, να τα βάλουμε κάτω και να βρούμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις για όλο τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Έπειτα από τόσες κακουχίες, πού βρίσκεις κουράγιο να συνεχίσεις;
Ο καθένας έχει την προσωπική του Ιθάκη και το ταξίδι προς τον προορισμό έχει πολλές συγκινήσεις, αρνητικές στιγμές και θετικές και μέσα από αυτό το ταξίδι δομείται η προσωπικότητα σου και σε ετοιμάζει για το μετέπεια παιχνίδι της ζωής. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο δίδαγμα που έχει να προσφέρει ο αθλητισμός στην κοινωνία. Η ζωή μου ήταν σαν ενός μοναχού. Προπόνηση-σπίτι, σπίτι- προπόνηση. Το 2016, όταν πήγα διακοπές στην Κρήτη μετά τους Ολυμπιακούς, είχα να πάω διακοπές εννέα χρόνια. Όλες τις εποχές έκανα προπόνηση και δεν πήγαινα διακοπές.

Τι δουλειές έχεις κάνει για την επιβίωση;

Έχω δουλέψει delivery στα 18 μου, σε προγράμματα ΕΣΠΑ και τα τελευταία πέντε χρόνια δουλεύω πάνω στο αντικείμενο μου. Έχω τελειώσει ΤΕΦΑΑ και δουλεύω ως γυμναστής.

Η πρώτη του ανάρτηση μετά την ανακοίνωση χορηγίας του ΑΝΤ1

Έτοιμος να επιστρέψει στις καθημερινές προπονήσεις είναι πια ο Θοδωρής Ιακωβίδης, μιας και ο όμιλος του ΑΝΤ1 ανακοίνωσε πως πρόκειται να είναι ο χορηγός του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024.

Ο σπουδαίος αθλητής, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση, προχώρησε σε μια πολύ συγκινητική ανάρτηση, με΄σα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram.

Η ανάρτηση του Θοδωρή Ιακωβίδη

Ο ίδιος δημοσίευσε μια φωτογραφία του και έγραψε στη λεζάντα: “Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον Πρόεδρο του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, Θοδωρή Κυριακού, που από τις πρώτες κιόλας ημέρες εξέφρασε το ενδιαφέρον του να με στηρίξει, ώστε να μπορέσω, απρόσκοπτα πλέον, να κάνω αυτό που αγαπάω.

Τον ευχαριστώ από καρδιάς που μαζί με την οικογένεια του @ant1tv θα είναι δίπλα μου σε αυτή τη δύσκολη, αλλά τόσο σημαντική διαδρομή.Σας ευχαριστώ πολύ όλους και κυρίως όλο τον κόσμο που με στήριξε και μου έδειξε την αγάπη του όλες αυτές τις μέρες… Όλοι είμαστε ένα… Και το ταξίδι για Παρίσι ξεκινάει”.