Τραγικές ώρες για τον Αιμίλιο Λιάτσο

Ασύλληπτος θρήνος...

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Τραγικές ώρες για τον Αιμίλιο Λιάτσο

Πολύ δύσκολες ώρες βιώνει ο Αιμίλιος Λιάτσος καθώς έφυγε από την ζωή ο αγαπημένος του αδερφός σε ηλικία 71 ετών. Πιο συγκεκριμένα, ο αδερφός του, Σπύρος Λάτσιος είχε θελήσει να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία αφού είχε εργαστεί και σε πολλά μέσα αλλά τον κέρδισε το επάγγελμα του πιλότου.

Αιμίλιος Λιάτσος

Υπήρξε ένας από τους καλύτερους αφού ως πιλότος έκανε αρκετές ανθρωπιστικές αποστολές. Επιπλέον ήταν πατέρας τριών παιδιών. Μάλιστα, από την ζωή έφυγε και ο Νίκος Μπίνας πριν από λίγες ημέρες.

"Το Mega ήταν η απόλυτη πίεση! 6 μήνες μετά τον Χατζηνικολάου έφυγα και εγώ..."

Ο Αιμίλιος Λιάτσος μίλησε στην εκπομπή του Μένιου Φουρθιώτη για το κλείσιμο του καναλιού αλλά και τα όσα είχε ζήσει όταν εργαζόταν εκεί.

"Στο MEGA δέχτηκα τη μεγαλύτερη πίεση. Είναι γνωστό αυτό. Και η ΕΡΤ είχε πιέσεις, αλλά το MEGA ήταν η απόλυτη πίεση, ήταν πίεση μπουλντόζας. Τότε είχαμε και ένα πρόβλημα μεγάλο και για αυτό είχα φύγει τότε. Έξι μήνες μετά τον Χατζηνικολάου έφυγα και εγώ. Το MEGA ήταν το πρώτο δυνατό τηλεοπτικό δίκτυο στη χώρα. Απέκτησε μια φοβερή δύναμη λόγω της ισχύος του ενημερωτικού τομέα.

Ξεκίνησε το MEGA με ανθρώπους που ήξεραν τηλεόραση. Εμείς ήμασταν άσχετοι. Η γενιά του ’89 πλην της Λιάνας Κανέλλη οι υπόλοιποι όλοι δεν είχαμε καθίσει μπροστά σε κάμερα, αλλά αυτοί που μας επέλεξαν κάτι γνώριζαν περισσότερο. Έτσι δημιουργήθηκε μια ομάδα φοβερή. Στήθηκε ένα αξιόπιστο αντικειμενικό δελτίο στην αρχή. Δούλευε πάρα πολύ σωστά ο τομέας και αγαπήθηκε πάρα πολύ από τον κόσμο".

Λίγα λόγια για τον Αιμίλιο Λιάτσο

Ο Αιμίλιος Λιάτσος είναι ένας από τους πιο πετυχημένους δημοσιογράφους αλλά και παρουσιαστές ειδήσεων. Ο ίδιος ξεκίνησε την δημοσιογραφία από το 1980 όπου βρισκόταν στο δεύτερο έτος της Φιλοσοφικής.

Τον Σεπτέμβριο του 1981 προσελήφθη στο «Έθνος» από τον αείμνηστο Αλέκο Φιλιπποπούλο. Μέχρι το 1989 πέρασε από όλα τα ρεπορτάζ και τον Νοέμβριο του 1989 ξεκίνησε συνεργασία με τον τηλεοπτικό σταθμό Mega, που εξέπεμψε για πρώτη φόρα στις 20 Νοεμβρίου 1989.