Σάββατο, 21 Μαΐου 2022 | Επικοινωνία

Απόστολος Τσιτσιπάς για Στέφανο Τσιτσιπά: «Δεν χρειάστηκε να κάνει το εμβόλιο»

Νέα δήλωση που θα σχολιαστεί από τον πατέρα του τενίστα!

Απόστολος Τσιτσιπάς για Στέφανο Τσιτσιπά: «Δεν χρειάστηκε να κάνει το εμβόλιο»
News 19.08.2021 16:26
Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Το μέρος του γιου του θέλησε να πάρει ο Απόστολος Τσιτσιπάς, πατέρας και προπονητής του κορυφαίου τενίστα, για τις δηλώσεις που έκανε τις προηγούμενες ημέρες σχετικά με το ότι δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Τονίζοντας τη δήλωση που έκανε και ο ίδιος ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο Απόστολος Τσιτσιπάς, μιλώντας στην ΕΡΤ εξήγησε πως ο γιος του δεν έχει εμβολιαστεί καθώς έχει δυνατό ανοσοποιητικό και ο οργανισμός του μπορεί να αντιμετωπίσει ό, τι κι αν του συμβεί, αδιαφορώντας βέβαια για το πώς μπορεί να νοσήσουν όσοι κολλήσει ο τενίστας σε περίπτωση που βρεθεί θετικός στον ιό.

Το σχόλιο του Απόστολου Τσιτσιπά για τις δηλώσεις του γιου του για το εμβόλιο

«Δεν χρειάστηκε να κάνει το εμβόλιο, όπως και οι περισσότεροι συναθλητές του. Οι αθλητές έχουν αρκετά δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα για να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση προκύψει. Λαμβάνουν τα μέτρα που είναι απαραίτητα (μάσκες, ελεγχόμενες μετακινήσεις), βρίσκονται σε ελεγχόμενο περιβάλλον και κάνουν σχεδόν κάθε μέρα PCR και ANTIGEN TESTS όπως και ο καθένας μας φαντάζομαι όταν χρειάζεται» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Απόστολος Τσιτσιπάς.

Στέφανος Τσιτσιπάς πατέρας

Η απάντηση της κυβέρνησης στα σχόλια του Στέφανου Τσιτσιπά για το εμβόλιο

Τη δική της απάντηση στις δηλώσεις που έκανε τις προηγούμενες μέρες ο Στέφανος Τσιτσιπάς για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού θέλησε να δώσει η κυβέρνηση μέσω της τοποθέτησης του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου.

Ο κύριος Οικονόμου, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τόνισε πως ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν συμμετείχε στην καμπάνια της κυβέρνησης για το εμβόλιο αλλά για την προστασία από τον κορωνοϊό, ενώ άφησε να εννοηθεί πως θα πρέπει να ακούμε περισσότερο τι λένε οι επιστήμονες οι οποίοι έχουν εντρυφήσει στο θέμα.

«Είναι ένας σπουδαίος αθλητής, οι ικανότητες και η προσφορά του στη χώρα είναι αδιαμφισβήτητη. Εκείνο που αμφισβητείται είναι η ικανότητα του να αξιολογεί την αναγκαιότητα των εμβολιασμών ή αν έχει δοκιμαστεί το εμβόλιο για επαρκές χρονικό διάστημα και αμφισβητείται διότι δεν έχει ούτε τις γνώσεις ούτε τις σπουδές ούτε το ερευνητικό έργο που θα του επιτρέψει να σχηματίσει άποψη γύρω από αυτό.

Τα θέματα αυτά τα αναλύουν ενημερώνουν την κοινωνία και τοποθετούνται όσοι τα έχουν σπουδάσει όσοι τα έχουν μελετήσει μέσα από το λειτούργημά τους το ιατρικό και στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο. Σε αυτούς θα είναι καλό να ανατρέχουμε και θα έλεγα ότι όσοι μέσω της εξαιρετικής τους παρουσίας και επιδόσεων σε άλλους χώρους αποτελούν και σημείο αναφοράς για ευρύτερες κοινωνικές ομάδες καλό θα ήταν να είναι διπλά προσεκτικοί στη διατύπωση τέτοιου είδους απόψεων», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Πολύ ευχάριστα νέα για τον Στέφανο Τσιτσιπά

Στέφανος Τσιτσιπάς: Η πρώτη ανάρτηση μετά από τον αποκλεισμό του

Share