Κυριακή, 05 Δεκεμβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Συγκίνησε το μήνυμα της Σάσας Σταμάτη για τις φωτιές

«Μόνο βαθύ πόνο μπορώ να νιώσω...»

Συγκίνησε το μήνυμα της Σάσας Σταμάτη για τις φωτιές
News 19.08.2021 19:47
Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Μέσα από τη στήλη της στην ιστοσελίδα Parapolitika, η Σάσα Σταμάτη θέλησε να κάνει το δικό της σχόλιο για τη φωτιά που έχει πλήξει τα Βίλια και έχει καταστρέψει μεγάλες εκτάσεις στην περιοχή ενώ καίει εδώ και τέσσερις μέρες.

Το σχόλιο της Σάσας Σταμάτη για τις φωτιές

«Στο Όρος Πατέρας που έχει ψηλά βουνά και δέντρα φουντωτά και τι λαό καλό, θυμάμαι τον εαυτό μου να τραγουδάμε δεκάδες κορίτσια πριν 30 χρόνια που πηγαίναμε κατασκήνωση στο Όρος Πατέρα με το κατηχητικό. Δεν ήταν μια απλή κατασκήνωση αλλά μια δοκιμασία στην ασκητική ζωή.

Ξυπνούσαμε στις 6 με προσευχή, συνεχίζαμε στις 11 με προσευχή, ακολουθούσε ο καθαρισμός που κάναμε στις σκηνές μας.

Τα μόνα πράγματα που παίρναμε μαζί μας ήταν ένα ράντσο, λίγες φούστες και τα απολύτως απαραίτητα είδη.

Το μεσημέρι φαγητό και στη συνέχεια λίγες ώρες ύπνου για να κάνουμε το απόγευμα κατήχηση. Νηστεία, μπάνιο μια φορά την εβδομάδα. Όμως δεν μας έλειπε τίποτα ημασταν σε ένα υπέροχο μέρος με αργηγό την Δίδα Γεωργία και στο πλευρό μας τον πατέρα Ιερεμία Φούντα που σήμερα είναι Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως.

Σάσα Σταμάτη φωτιές

Πολλές κοπέλες από εκείνη την παρέα σήμερα είναι μοναχές, εγώ πάλι τράβηξα άλλο δρόμο αλλά ποτέ μα ποτέ δεν θα ξεχάσω όσα μάθαμε στην κατασκήνωση στο Όρος Πατέρας. Να είμαστε ενωμένες, αγαπημένες και ακόμα και με το τίποτα να δημιουργούμε με την βοήθεια του Θεού. Η νύχτα μας έκλεινε στο βουνό μπροστά σ’ ένα σταυρό, όπου κρατώντας ένα κομποσκοίνι που πήγαινε από χέρι σε χέρι λέγαμε «Κύριε Ιησού Χριστέ υιε του θεού ελέησον με την αμαρτωλή».

Ήταν τόσο μεγάλη η μαγεία στο Όρος Πατέρα, γιατί ήταν ένα ευλογημένο μέρος για εμάς, που πέρασα πάνω από δέκα καλοκαίρια των παιδικών και εφηβικών διακοπών. Η τεράστια φύση και η απλότητα φάνταζε εξωπραγματική στα παιδικά μας μάτια.

Σε αυτό το Όρος έχω ζήσει τις ωραιότερες στιγμές της ζωής μου- αφού υπήρχε το πιο σημαντικό πράγμα, η αγάπη. Βλέποντας σήμερα τις εικόνες καταστροφής μόνο βαθύ πόνο μπορώ να νοιώσω για ένα μέρος που έχει σημαδέψει την ζωή μου. Και αναρωτιέμαι γιατί

Σοκάρουν οι αναρτήσεις της Κατερίνας Ζαρίφη - Μπήκε μέσα στη φωτιά στα Βίλια

Η φωτιά που έχει ξεσπάσει στα Βίλια είναι ανεξέλεγκτη πλέον καθώς έχει ξεσπάσει από την Δευτέρα 16/8 μέχρι και σήμερα. Έτσι η Κατερίνα Ζαρίφη βλέποντας αυτές τις καταστροφικές εικόνες αποφάσισε να αναλάβει δράση.

Η γνωστή ραδιοφωνική παραγωγώς προκειμένου να βοηθήσει ξέρει πως ο λογαριασμός της στα social media έχει αρκετή "δύναμη" ώστε να ενημερώσει σωστά τους followers της για το τι συμβαίνει ακριβώς.

Με ένα νέο ποστ το απόγευμα της Τετάρτης η Κατερίνα Ζαρίφη βλέποντας πόσο απειλητικά πλησιάζει η φωτιά αλλά και τα ζώα τα οποία απειλούνται έγραψε χαρακτηριστικά: «Τι άλλο θα ζήσουμε και πόσο ακόμα». Η Κατερίνα Ζαρίφη όταν είδε ότι η φωτιά στα Βίλια μαίνονταν και πλησίαζε οικισμούς, αφού ζήτησε να μάθει μέσω instagram αν μπορεί να φτάσει στα Βίλια, στη συνέχεια, ανήρτησε ένα βίντεο όπου ήταν στην περιοχή.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Πολύ δύσκολες ώρες για τον Παναγιώτη Βασιλάκο

Η σπαρακτική ανάρτηση του Σάββα Πούμπουρα μέσα από το πύρινο μέτωπο στα Βίλια

Share