Το σπαρακτικό μήνυμα του Πρίγκιπα Κάρολου για τις φωτιές στην Ελλάδα

«Είναι εφιαλτικό να βλέπω τον άλλοτε γαλάζιο ουρανό να γίνεται πορτοκαλί»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Το σπαρακτικό μήνυμα του Πρίγκιπα Κάρολου για τις φωτιές στην Ελλάδα

Ένα συγκλονιστικό μήνυμα έστειλε ο Πρίγκιπας Κάρολος σε επίσημη επιστολή του στην Daily Mail, στην οποία μιλάει για τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες και έστειλε την υποστήριξή του στη χώρα μας.

Ο Κάρολος, ο οποίος επισκέφθηκε την Αθήνα πριν από μερικούς μήνες για τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου, εξήγησε πως λόγω των δεσμών που έχει με τη χώρα μας, θλίβεται ιδιαίτερα όταν βλέπει τις φωτιές.

Οι δηλώσεις του Πρίγκιπα Κάρολου για τις φωτιές στην Ελλάδα

«Χάρη στους οικογενειακούς μου δεσμού, πάντα ένιωθα μία ιδιαίτερη αγάπη για την Ελλάδα. Εκτός από τα συναρπαστικά τοπία, την ιστορία και την κουλτούρα της, ο πατέρας και ο παππούς μου γεννήθηκαν εκεί, γι΄αυτό και συγκινήθηκα ιδιαίτερα όταν νωρίτερα μέσα στον χρόνο επισκέφθηκα τη χώρα για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την ανεξαρτησία της» γράφει αρχικά ο Πρίγκιπας Κάρολος.

Στη συνέχεια, σημειώνει τα εξής: «Τώρα, πέντε μήνες αργότερα, είναι σπαρακτικό να βλέπω καταστροφικές φωτιές να «χτυπούν» την Ελλάδα, την Τουρκία, τώρα την Ιταλία, την ώρα που η Ευρώπη σημειώνει ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών. Είναι εφιαλτικό να βλέπω τον άλλοτε γαλάζιο ουρανό πάνω από την Πελοπόννησο, την Αττική και το νησί της Εύβοιας να γίνεται πορτοκαλί, καθώς χιλιόμετρα εκτάσεων δάσους και αγροτικής γης κατακάηκαν από τις «άγριες» πυρκαγιές, προκαλώντας τραγικές απώλεια ζωών, τραυματισμούς και την εκτεταμένη καταστροφή σπιτιών και βιοπορισμού τόσων πολλών ανθρώπων.

Κάρολος φωτιές

Άκουσα αναφορές από Βρετανούς πυροσβέστες που έσπευσαν εκεί για βοήθεια, οι οποίοι λένε ότι δεν έχουν δει ποτέ τέτοιες φωτιές. Μπορώ μόνο να φανταστώ ότι οι συνάδελφοί τους που μάχονται να θέσουν υπό έλεγχο τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια θα έλεγαν το ίδιο.

Τώρα βλέπουμε την Αϊτή να χτυπιέται από την τροπική καταιγίδα Grace, που ρημάζει ό,τι απέμεινε από τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τον σεισμό που στοίχισε τόσες πολλές ζωές. Οι πυρκαγιές, οι πλημμύρες και οι ολοένα πιο σοβαρές ξηρασίες που έχουν επηρεάσει την Αυστραλία το καθιστούν πολύ σαφές: Ο πλανήτης μας βρίσκεται σε κρίση και, όπου κι αν βρίσκεστε, καμία χώρα δεν βρίσκεται στο απυρόβλητο».

Πρίγκιπας Κάρολος - Κίνηση ανθρωπιάς για τους πυρόπληκτους Έλληνες

Οι τραγικές φωτιές οι οποίες έπληξαν την Ελλάδα άφησαν πίσω τους ανυπολόγιστες ζημιές καθώς αμέτρητες δασικές εκτάσεις, οι ψυχές των ζώων αλλά και οι περιουσίες ανθρώπων χάθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά από την πύρινη λαίλαπα αφήνοντας πίσω μόνο στάχτες.

Ο πρίγκιπας Κάρολος αποφάσισε να προχωρήσει σε μια συγκινητική κίνηση ανθρωπιάς προς τους πυρόπληκτούς της χώρας. Ο ίδιος έκανε δωρεά στους ανθρώπους που είδαν τις περιουσίες τους να γίνονται στάχτη.

Σύμφωνα με το δελτίο του Star το ύψος της δωρεάς δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό ωστόσο ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου κατέθεσε σε λογαριασμό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ένα μεγάλο ποσό χρημάτων.