Θρήνος στον καλλιτεχνικό χώρο - Πέθανε 84 ετών τραγουδιστής

Απέραντη θλίψη!

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Θρήνος στον καλλιτεχνικό χώρο - Πέθανε 84 ετών τραγουδιστής

Από την ζωή έφυγε άλλος ένας θρύλος του ροκ εν ρολ ντουέτου «Everly Brothers» σε ηλικία μόλις 84 ετών. Ο Ντον Έβερλι άφησε την τελευταία του πνοή το Σάββατο όπως έγινε γνωστό μέσω του επίσημου λογαριασμού του γνωστού συγκροτήματος, στο Instagram.

Πέθανε ο Ντον Έβερλι

Ο ίδιος με τον αδερφό του Ντον ο οποίος ήταν ο μικρότερος αποτελούσαν είδωλα των πρώτων ημερών του ροκ εν ρολ στην Αμερική, ξεκινώντας την κοινή τους καριέρα ως Everly Brothers («Αδελφοί Έβερλι») στα τέλη της δεκαετίας του ’50. Μάλιστα, σε ηλικία 46 ετών έφυγε από την ζωή ο Οδυσσέας Τσιαμπόκαλος μετά από τροχαίο.

Λίγα Λόγια για τον Ντον Έβερλι

  • Ο Ντον Έβερλι ήταν Αμερικανός τραγουδιστής και κιθαρίστας, μέλος του ντουέτου «Everly Brother» όπου έπαιζε μαζί με τον αδερφό του, ο οποίος ήταν μικρότερος σε ηλικία.
  • Και οι δυο άφησαν το δικό τους στίγμα στην πρώιμη περίοδο του ροκ εν ρολ καθώς ως συγκρότημα αγαπήθηκε αλλά και κατάφερε να επηρεάσει με το δικό της τρόπο. Μάλιστα, το 1957 οι «Everly Brothers» υπέγραψαν συμβόλαιο με την Cadence ως Everly Brothers και ηχογράφησαν το σινγκλ «Bye Bye Love», το οποίο κυκλοφόρησε τον Μάρτιο της ίδιας χρονιάς και γνώρισε μεγάλη επιτυχία, φθάνοντας ως το Νο2 του αμερικανικού πίνακα επιτυχιών.
  • Πέθανε ο τραγουδιστής από τους «Everly Brothers»

    Ο Ντον Έβερλι είχε γεννηθεί στο Σικάγο, ενώ ο αδερφός του Φιλ, γεννήθηκε στο Κεντάκι. Σύντομα η οικογένειά τους μετακόμισε στο Νάσβιλ του Τενεσί, όπου οι γονείς τους, Μάργκαρετ και Άικ, δραστηριοποιήθηκαν ως μουσικοί της κάντρι και γουέστερν μουσικής. Οι αδερφοί ξεκίνησαν να τραγουδούν στο πλευρό των γονιών τους, σε ζωντανές συναυλίες αλλά και το ραδιόφωνο, συνεχίζοντας αργότερα ως ντουέτο.
  • Το περιοδικό Rolling Stone είχε κάποτε αποκαλέσει τους Αδελφούς Έβερλι «το σημαντικότερο ντουέτο στην ιστορία της ροκ», καθώς τα αδέρφια επηρέασαν πολλούς μεταγενέστερους θρύλους της ροκ, όπως οι Beatles, οι Beach Boys, οι Byrds, οι Simon & Garfunkel και άλλοι.