Συγκλονίζει η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου - «Ξύπνησα από έναν εφιάλτη χθες το βράδυ»

Η σπαρακτική ανάρτησή της

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Συγκλονίζει η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου - «Ξύπνησα από έναν εφιάλτη χθες το βράδυ»

Πάρα πολύ δύσκολες ώρες βιώνει η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου, η οποία πριν από λίγες μέρες έχασε τον αγαπημένο της πατέρα. Σήμερα τελέστηκε η κηδεία του και η παρουσιάστρια τον αποχαιρέτησε με μία σπαρακτική ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Instagram.

Η ανάρτηση της Αλεξάνδρας Πασχαλίδου

«Ξύπνησα από έναν εφιάλτη χθες το βράδυ. Ονειρεύτηκα ότι ο πατέρας μου πέθανε και έπρεπε να πάω σε ένα σκοτεινό υπόγειο για να βρω κάτι ζεστό να φορέσω για την κηδεία του. Σύντομα συνειδητοποίησα ότι ο εφιάλτης μου ήταν πραγματικός, αλλά ο ήλιος έλαμπε και τα πουλιά τραγουδούσαν.

Ο τελευταίος μας αποχαιρετισμός στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου σήμερα ήταν σαν τον πατέρα μου – ελαφρύς και αγαπησιάρικος. Ευχαριστώ αγαπητέ Μητροπολίτη Σκανδιναβίας Κλεόπα για την όμορφη δοξολογία και την εξίσου όμορφη τελετή.

Μετά την εκκλησία πήγαμε στο νεκροταφείο στη Σπόνγκα όπου “ξεκουράζεται” η μητέρα του πατέρα μου – η γιαγιά μου – και πολλοί άλλοι φίλοι.

Θέλω να ευχαριστήσω τον καθένα από εσάς που παραβρέθηκε σήμερα, που έστειλε λουλούδια και μηνύματα και που μου δείξατε όλη σας τη φροντίδα τις τελευταίες 10 ημέρες. Να ζήσετε μακρά, με αγάπη και ευτυχία. Να θυμάστε ότι όλα όσα κάνουμε έχουν σημασία. Σήμερα πολλοί φίλοι του πατέρα μου μοιράστηκαν ιστορίες για τη γενναιοδωρία, την αλληλεγγύη και τη ζωντάνια του.

Ήταν ένας εργάτης που λειτουργούσε σαν βασιλιάς. Ήταν φτωχός και ένιωθε πλούσιος. Ας αναπαυθεί στην εξουσία. Αθάνατος στην καρδιά και το μυαλό μας. Καλό ταξίδι μπαμπάκα. Αιώνια η μνήμη σου», έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου.

Εξομολογείται τον ρατσισμό που βίωσε - «Με κορόιδευαν, με αποκαλούσαν “μαυροκέφαλη”»

η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή της ΕΡΤ “Μαμά – Δες” και εξομολογήθηκε για τα δύσκολα παιδικά χρόνια που πέρασε στην Σουηδία. Η γνωστή παρουσιάστρια μίλησε στην Ζωή Κρονάκη για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε.

Οι δηλώσεις της Αλεξάνδρας Πασχαλίδου

«Έχω βιώσει ρατσισμό, σεξισμό και κάτι σαν ταξική περιθωριοποίηση. Με πάρα πολλούς τρόπους γιατί έμενα στο πιο γνωστό γκέτο της Σουηδίας, όπου ζούσαν μόνο μετανάστες και πρόσφυγες και φυσικά πάρα πολλοί Έλληνες.

Το να είσαι φτωχός, πολλές φορές σε βλέπουν σαν τεμπέλη. Ενώ οι φτωχοί δουλεύουν περισσότερο, για τα λιγότερα.

Τον ρατσισμό τον έζησα επειδή ήμουν Ελληνίδα. Με κορόιδευαν, με αποκαλούσαν από παιδί… “μαυροκέφαλη”, είναι κάτι πολύ κακό στα σουηδικά. Όλα αυτά που έζησα μου έχουν μάθει τρομερά μαθήματα».