Πιο αποκαλυπτικός από ποτέ ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης σχετικά με το κίνημα #metoo

«Με σόκαρε περισσότερο ότι αφορούσαν πρόσωπα που γνώριζα»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Πιο αποκαλυπτικός από ποτέ ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης σχετικά με το κίνημα #metoo

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης παραχώρησε συνέντευξη στο «Secret» και μέσα σε όλα μίλησε για το κίνημα #metoo αλλά και το γεγονός ότι σοκαρίστηκε από τις αποκαλύψεις ενώ είχε δικά του κοντινά πρόσωπα αλλά αναφέρθηκε και στην αστυνομική κωμωδία «Παγίδα» του Ρομπέρ Τομά, περιοδεύει φέτος σε όλη την Ελλάδα .

Δείτε παρακάτω τις δηλώσεις του Βλαδίμηρου Κυριακίδη

«Είχαμε ετοιμάσει το έργο από τον χειμώνα, αλλά δεν το παρουσιάσαμε λόγω του lockdown. Φέτος το καλοκαίρι το κοινό είναι σε μεγάλη φόρμα. Είναι πολύ ενεργό. Έχει θέληση να βγει από το σπίτι του και να διασκεδάσει», αναφέρει στο Secret ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης.

Η αποκαλυπτική συνέντευξη του Βλαδίμηρου Κυριακίδη

«Είμαι υπέρ του μέτρου να μπαίνουν στα κλειστά θέατρα μόνο εμβολιασμένοι, γιατί βάζω σε προτεραιότητα την υγεία των ανθρώπων. Μπορώ όμως να καταλάβω κάποιον που φοβάται να κάνει το εμβόλιο. Και πιστεύω πως μέχρι το φθινόπωρο θα βρεθεί ένας σωστός τρόπος να αντιμετωπιστεί το θέμα. Αν ήμουν κυβέρνηση, θα πρότεινα τη μέρα που θέλει κάποιος να δει μια παράσταση, αν δεν είναι εμβολιασμένος, να κάνει ένα μοριακό τεστ και να μπαίνει στο θέατρο. Γιατί δεν μπορείς να αποκλείσεις κάποιον από το θέατρο», τονίζει.

Σχολιάζοντας την έτερη μεγάλη κρίση που βίωσε ο καλλιτεχνικός κόσμος με το κίνημα «#MeToo» τον περασμένο Φεβρουάριο, κάνει λόγο για αποκαλύψεις που τον σόκαραν. «Όταν αποκτάμε αυτή τη ρημάδα τη δόξα, το χρήμα και τη δύναμη της εξουσίας, τότε κάποιοι από εμάς τρελαίνονται. Νομίζουν πως είναι άτρωτοι και ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα. Στο εξής αυτό σίγουρα δεν θα συμβαίνει, γιατί θα φοβούνται. Εγώ είμαι κάθετα αντίθετος στην κατάχρηση της εξουσίας. Δεν περίμενα να γίνει κάτι τέτοιο και δεν γνώριζα όλες αυτές τις λεπτομέρειες που βγήκαν στο φως. Όταν τις έμαθα, σοκαρίστηκα. Με σόκαρε περισσότερο ότι αφορούσαν πρόσωπα που γνώριζα και είχαμε φάει μαζί. Ότι το κακό ήταν δίπλα μου», αποκαλύπτει.

Βλαδίμηρος Κυριακίδης για το κίνημα #metoo - «Δεν πρέπει να πατάμε πάνω στην εξουσία...»

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό «ΕΓΩ» και μέσα σε όλα μίλησε για το κίνημα #metoo που έχει κεντρίσει όλο το ενδιαφέρον της ελληνικής κοινωνίας έπειτα από τις δημόσιες καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου.

Δείτε παρακάτω τις δηλώσεις του Βλαδίμηρου Κυριακίδη

Θα ήθελα να σχολιάσετε το ελληνικό #metoo. Φανταζόσασταν ποτέ ότι θα συνέβαινε αυτό;

Όχι, δεν το φανταζόμουν ποτέ, γιατί δεν είχα καταλάβει ποτέ την υπερβολή του προβλήματος. Με ενοχλεί πάρα πολύ η κακή χρήση της εξουσίας. Δεν σημαίνει ότι επειδή έχω εξουσία, μπορώ να κάνω ότι θέλω. Είμαστε άνθρωποι και πρέπει να σεβόμαστε και τον άντρα και τη γυναίκα. Δεν πρέπει να πατάμε πάνω στην εξουσία μας για να εκβιάσουμε ανθρώπους. Αυτό πραγματικά δηλητηριάζει όλη την ανθρώπινη κοινότητα.

Εσείς, επειδή μπήκατε και από τα 18 σας στο χώρο, έχετε βιώσει ποτέ κάποια παραβατική συμπεριφορά, την οποία θα χαρακτηρίζατε ακόμη και παρενόχληση;

Όχι, ποτέ. Ασχολιόμουν μόνο με τη δουλειά και δεν παρατηρούσα τι γινόταν μέσα μου. Προφανώς δεν καταλάβαινα κιόλας, γιατί πραγματικά από τη στιγμή που μπήκα σε αυτό το χώρο, είχα ενδιαφέρον μόνο για τη δουλειά μου. Σε όσους θιάσους βρέθηκα, ήταν πάντα όλοι μαζί και ένας μαγκούφης μόνος του, ο οποίος κοιτούσε γύρω του και μάθαινε πράγματα. Αυτός ήμουν εγώ. Δεν έκανα καφενείο, δεν έκανα κουτσομπολιό.