Συγκλονίζει η Κατρίνα Τσάνταλη - «Ήταν σοκαριστικό αυτό που βιώσαμε»

Η ανατριχιαστική περιγραφή της για τη φωτιά την Βαρυμπόμπη

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Συγκλονίζει η Κατρίνα Τσάνταλη - «Ήταν σοκαριστικό αυτό που βιώσαμε»

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε η Κατρίνα Τσάνταλη στο περιοδικό Gala, στην οποία αναφέρθηκε στην μεγάλη καταστροφή που υπέστη το καταφύγιο ζώων της κατά τη διάρκεια της μεγάλης πυρκαγιάς που έπληξε την Βαρυμπόμπη.

Η γνωστή επιχειρηματίας περιέγραψε με λεπτομέρειες τη στιγμή της εκκένωσης καθώς και την αγωνία που ένιωσε μέχρι να βεβαιωθεί πως έχουν σωθεί όλα τα ζωάκια.

Οι δηλώσεις της Κατρίνας Τσάνταλη

«Ηταν σοκαριστικό αυτό που βιώσαμε. Η λέξη “εκκένωση” συνοδεύεται από τον απόλυτο πανικό. Ευτυχώς, με τη βοήθεια φίλων κατάφερα να εκκενώσουμε το καταφύγιο αλλά και το κτηνιατρείο που βρίσκεται απέναντι και ευτυχώς δεν κάηκε. Όταν πρωτοξεκίνησαν οι φωτιές στη Βαρυμπόμπη φιλοξενούσαμε ήδη πυρόπληκτα ζώα, από σκύλους μέχρι κατσίκες, σε συνεργασία με το “Dogs’ Voice” που έκανε όλη τη δουλειά με σωτήρια οργάνωση. Συζητούσα με τον πατέρα μου την αγωνία μου και μου έλεγε: “Αποκλείεται να φτάσει μέχρι εκεί πάνω”. Όχι απλώς έφτασε, αλλά συνέχισε και πιο πέρα.

Ο πανικός είναι ένα εξωφρενικά άσχημο συναίσθημα. Η μόνη μου σκέψη ήταν τα ζώα. “Ας καεί, δεν μπορώ να κάνω τίποτα”, σκεφτόμουν, “φτάνει να μη μείνει τίποτα πίσω που να αναπνέει. Όταν πέρασε το μεγάλο κακό και είδα την καμένη έκταση απελπίστηκα. Ο χώρος όπου είχα το καταφύγιο μέχρι τις 2 Αυγούστου ήταν καταπράσινος και γεμάτος δέντρα. Τώρα είναι κρανίου τόπος μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι σου. Απελπισία μ’ έπιασε και στην Εύβοια. Θα χρειαστούν 20 χρόνια χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση για να ξαναγεννηθεί η φύση. Αυτή είναι η φράση- χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.

Στον κήπο του σπιτιού μας φιλοξενήσαμε 14 σκυλιά, 2 κατσίκες κι ένα αρνάκι με εγκαύματα. Κανένα τους δεν ήταν του “A Little Shelter”, αυτά βρισκόντουσαν αλλού. Όμως θέλω να τονίσω ότι ήταν απίστευτα ελπιδοφόρο που έβλεπα κόσμο, νέους, ν’ ανοίγουν τα σπίτια τους για φιλοξενία πυρόπληκτων ζώων. Όχι για μια-δυο μέρες, αλλά για μήνα τουλάχιστον! Στην έκτακτη ανάγκη, ευτυχώς, γινόμαστε μια γροθιά», είπε χαρακτηριστικά η Κατρίνα Τσάνταλη.

Βίντεο από το καταφύγιο ζώων της Κατρίνας Τσάνταλη που καταστράφηκε στην πυρκαγιά

«Το καταφύγιο μας επίσημα δεν υπάρχει πια. Τα ζώα μας είναι σε ασφαλές μέρος και αυτό έχει σημασία. Δεν έχουμε λόγια αυτή τη στιγμή. Το μόνο σίγουρο πως θα τα ξανακάνουμε όλα. Συγκεντρωνόμαστε να σώσουμε ότι άλλα ζώα μπορούμε. Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον και τις προσευχές. Προσεύχομαι για όλους μας, να περάσει σύντομα αυτός ο εφιάλτης. Καλή δύναμη και καλή τύχη. Κατρίνα», έγραψε η ίδια στον λογαριασμό της στο Instagram.

Η ίδια επισκέφθηκε το σημείο και μάλιστα μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους ένα βίντεο από ό, τι έχει απομείνει.