Σπαράζει η μητέρα του Οδυσσέα Τσιαμπόκαλου - «Ο Θεός να μου δώσει δύναμη… θα αντέξω; Δεν ξέρω»

«Θέλω να βρεθεί αυτός, να τον δω στα μάτια, να δω γιατί; Πως μπόρεσε και τον άφησε στη μέση του δρόμου και έφυγε»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Σπαράζει η μητέρα του Οδυσσέα Τσιαμπόκαλου - «Ο Θεός να μου δώσει δύναμη… θα αντέξω; Δεν ξέρω»

Σε μια σπαρακτική δημόσια έκκληση προχώρησε η μητέρα του του καλλιτέχνη Ανδρέα – Οδυσσέα Τσιαμπόκαλου στο Live News, που ξημερώματα Δευτέρας χτυπήθηκε από ασυνείδητο οδηγό και εγκαταλείφθηκε αιμόφυρτος στη μέση του επαρχιακού δρόμου Θήβας – Θίσβης.

Ο τραγουδιστής άφησε την τελευταία του πνοή, με την οικογένεια του έχει βυθιστεί στο πένθος και δεν πρόκειται να ησυχάσει μέχρι να βρεθεί ο δράστης.

Η έκκληση της μητέρας του Οδυσσέα Τσιαμπόκαλου

«Το μόνο που ζητάω είναι να βρεθεί… να βρεθεί αυτός ο άνθρωπος που σκότωσε το παιδάκι μου και τον άφησε κάτω και έφυγε. Θέλω να βρεθεί αυτός, να τον δω στα μάτια, να δω γιατί; Πως μπόρεσε και τον άφησε στη μέση του δρόμου και έφυγε… πώς μπόρεσε; Τι άνθρωπος είναι; Δεν ξέρω τι να πω. Δεν υπήρχε χειρότερο πράγμα για εμένα. Αυτό που έγινε… δεν μπορώ να το χωνέψω, δεν μπορώ να το πιστέψω, δεν γίνεται. Ο Θεός να μου δώσει δύναμη… θα αντέξω; Δεν ξέρω.

Να έκανε κάτι, μια κίνηση, να πάρει το 166, κάτι… μήπως σωζόταν, άθικτο ήταν το κεφαλάκι του, όλα, όλα, όλα μου είπαν ότι είχε χτυπηθεί πολύ άσχημα στα ζωτικά όργανα. Τον άφησε και έφυγε… θα μπορούσε… μπορεί να μπορούσε να σωθεί. Κάτι να γίνει. Όταν το σκέφτομαι τρελαίνομαι».

Την ίδια ώρα, ένα καθοριστικό τηλεφώνημα οδήγησε τις έρευνες της αστυνομία σε ένα όχημα κατοίκου της περιοχής, που έφερε στο μπροστινό μέρος σημάδια από χτύπημα, ενώ κομμάτια του αυτοκινήτου βρέθηκαν στην άσφαλτο. «Ακινητοποίησαν ένα όχημα ως ύποπτο μετά από καταγγελίες σε ένα διπλανό χωριό. Αυτό το όχημα όμως φαίνεται ξεκάθαρο ότι έχει χτυπήσει αγριογούρουνο, δηλαδή οι γουρουνότριχες είναι στη ρόδα. Δεν είναι ανθρώπινες τρίχες», λέει ο Κώστας Παρηγόρης, δικηγόρος της οικογένειας του Οδυσσέα Τσιαμπόκαλου.

Η αστυνομία συνεχίζει να συλλέγει στοιχεία, με τους τεχνικούς εμπειρογνώμονες να έχουν καταλήξει στη μάρκα του αυτοκίνητου, από τις ροδιές που είχε πάνω του ο 46χρονος, από τα ίχνη του φρεναρίσματος, από ευρήματα στον δρόμο, αλλά και από κάμαρες ασφαλείας που έχει καταγράψει δυο αυτοκίνητα στο επίμαχο χρονικό διάστημα.

Το βίντεο ντοκουμέντο από το δυστύχημα του Οδυσσέα Τσιαμπόκαλου