Instapoll: Αυτός είναι ο πιο αγαπημένος κριτής του MasterChef

Καλά τους "έσκισε" όλους ο...

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Instapoll: Αυτός είναι ο πιο αγαπημένος κριτής του MasterChef

Χθες 28/8 στο Instagram του Youweekly.gr σας θέσαμε την εξής ερώτηση "Ποιος είναι ο αγαπημένος σας κριτής του MasterChef". Ο Λεωνίδας Κουτσοπουλος, ο Σωτήρης Κοντιζάς ή ο Πάνος Ιωαννίδης. Στην αρχή η "μάχη" ήταν σώμα με σώμα, ωστόσο ο νικητής στο τέλος βγήκε με διαφορά.

Αυτός είναι ο πιο αγαπητός κριτής του MasterChef

Κριτές MasterChef

Με 4.837 χιλιάδες ψήφους ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος "έσκισε" στην ψηφοφορία. Δεύτερος ήρθε ο Σωρήτης Κοντιζάς με 8,735 και τρίτος ο Πάνος Ιωαννίδης με 2.377.

Αυτός είναι ο πιο αγαπημένος κριτής του MasterChef

Μπείτε στο Instagram του Youweekly.gr για να ψηφίσετε και σε άλλα poll που ανεβαίνουν καθημερινά!

Λίγα λόγια για τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο

Είναι executive chef στο Feedel Urban Gastronomy και κριτής στο πετυχημένο show του Star «Master Chef». Τα πρώτα του βήματα στην μαγειρική τα έκανε στο Semiramis, όμως στο Λονδίνο και δίπλα στον Gordon Ramsey εξέλιξε τις γνώσεις του και τις ικανότητές του. Michelin: Ένα χρόνο μετά μετά τη βρετανική πρωτεύουσα, πήρε την απόφαση να επιστρέψει και να πραγματοποιήσει μαγειρικές δημιουργίες με τις εμπειρίες που είχε μαζέψει με τόσο κόπο όλο το προηγούμενο διάστημα, με τον Jerom Seres. Κάτι που τον δικαίωσε πολύ γρήγορα μιας και σε διάστημα 6 μηνών πήραν μαζί το πρώτο τους αστέρι Michelin.

Την ίδια περίοδο συνδύαζε την εργασία του στο εστιατόριο με αμισθί απασχόληση σε έναν φούρνο και ένα κρεοπωλείο. Το ίδιο καλοκαίρι πήγε στην Σαντορίνη και ανέλαβε το “Papagalos restaurant” στην Οία. Ήταν αποφασισμένος να μάθει όσα περισσότερα μπορεί σε ότι αφορά την γαστρονομία και έτσι πήγε με το αυτοκίνητο του για φαγητό στην Δανία στο εστιατόριο Νόμα που είναι ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο και επιστρέφοντας έκανε μια παράκαμψη και πήγε στο στο Σαν Σεμπαστιαν, όπου και εργάστηκε στο MUGARITZ, την εποχή που ήταν το 3ο καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο.

Ένα χρόνο μετά γύρισε στην Ελλάδα και ανέλαβε το ΑΛΕΡΙΑ, το οποίο βραβεύθηκε από το Αθηνόραμα. Σήμερα, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, είναι executive chef στο εστιατόριο Feedel Urban Gastronomy, το οποίο ανήκει στον όμιλο Momentum Group και πρόσφατα πήρε το βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2017 από το Αθηνόραμα. Το μενού στο εστιατόριο είναι βασισμένο εξ ολοκλήρου σε ελληνικά προϊόντα. Instagram: