Έφυγε από Αθήνα ο Λάκης Λαζόπουλος μετά το θάνατο της γυναίκας του - Εκεί μένει πλέον

Νέα ζωή για τον παρουσιαστή

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Έφυγε από Αθήνα ο Λάκης Λαζόπουλος μετά το θάνατο της γυναίκας του - Εκεί μένει πλέον

Λίγο μετά την πρώτη του έκθεση ζωγραφικής σε γκαλερί στη Νάουσα της Πάρου, ο Λάκης Λαζόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα Real Life και στην Νίκη Κώτσου, κάνοντας έναν απολογισμό. Μετά το θάνατο της γυναίκας του έχει κάνει πολλές αλλαγές στη ζωή του.

Όπως για παράδειγμα, η απόφαση του να φύγει από την Αθήνα και να μετακομίσει μόνιμα στο νησί της Πάρου όπου έχει βρει την ηρεμία και την γαλήνη.

Η εξομολόγηση του Λάκη Λαζόπουλου για τη νέα του ζωή

Έχετε κάποια πικρία από την τηλεόραση;

Καμία πικρία δεν τρέφω. Πέρασα πάρα πολύ ωραία, έκανα αυτά που ήθελα, έχω πολύ ωραίες αναμνήσεις, από εκεί και πέρα στην τηλεόραση εγώ καλούμαι, δεν είναι δική μου για να βγαίνω όποτε θέλω. Από την ώρα που κάποιος που έχει εξουσία απαγορεύει τη δική μου παρουσία στην τηλεόραση, δεν μπορώ να κάνω κάτι εγώ, παρά να ακολουθήσω την απαγόρευση. Όταν η δημοκρατία μονοδρομείται, τότε υποχρεώνεσαι να ακολουθήσεις τη σήμανση. Τουλάχιστον όσον αφορά στην τηλεόραση.

Έφυγε από Αθήνα ο Λάκης Λαζόπουλος μήνες μετά το θάνατο της γυναίκας του

Με σάτιρα θα επιστρέφατε;

Εγώ με σάτιρα μπορώ να επιστρέψω. Το θέμα είναι αν οι εξουσίες που μαθαίνουν να έχουν υπάκουους δημοσιογράφους επιθυμούν να ακούσουν σάτιρα. Νομίζω πως όχι.

Η Πάρος είναι πλέον το ησυχαστήριό σας;

Ήθελα πάντα να βλέπω θάλασσα. Η Πάρος με έχει μαγέψει. Μου αρέσει να μένω στο σπίτι μου εκεί. Μου αρέσει ο χειμώνας που είναι κλειστά όλα. Η Πάρος είναι η καινούρια μου ζωή.

Εκεί βρίσκει παρηγοριά ο Λάκης Λαζόπουλος

«Προσπαθώ να βρω ένα σημείο προς το οποίο να κατευθυνθώ και το μόνο που βρίσκω να μ’ ενδιαφέρει πραγματικά είναι η ζωγραφική… έχω την ανάγκη να αποσυρθώ, να πάω στην Πάρο, να ηρεμήσω και να ζωγραφίζω». Η επιθυμία του αυτή παίρνει πλέον σάρκα και οστά καθώς ο γνωστός καλλιτέχνης θα παρουσιάσει για πρώτη φορά τα ζωγραφικά του έργα, κατά την διάρκεια έκθεσης που θα φιλοξενηθεί στη στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Νάουσα της Πάρου , από τις 4 έως τις 16 Αυγούστου.

«Μια τυχαία συνάντηση» είναι ο τίτλος της έκθεσης αυτής η οποία θα περιλαμβάνει έργα του Λάκη Λαζόπουλου και του Απόστολου Χαντζαρά, δύο καλλιτέχνες με διαφορετική πορεία αλλά κοινή επιθυμία την ανάγκη τους να εκφραστούν μέσα από τη ζωγραφική.

Οι δυο τους θα βρίσκονται στον χώρο της γκαλερί την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης από τις 20.30 το βράδυ. Θα συνομιλήσουν μέσα από τα έργα τους για πράγματα διαφορετικά, και ίσως αντιθετικά, που όμως συνδέονται με έναν διαλεκτικό τρόπο, που διαμορφώνει την ζωή όλων μας: από την μια μεριά, η απώλεια, η οδύνη, το κενό και η υπέρβασή τους. Υπέρβαση που γίνεται δυνατή μέσα από τη μνήμη, που μετουσιώνεται σε εικόνα. Από την άλλη, η καταφυγή σε ήρωες μυθικούς που μάχονται και νικούν, η αναζήτηση της ομορφιάς και της αθανασίας. Η διαρκής αναζήτηση, η χαρά της δημιουργίας σε έναν όλο και πιο σκοτεινό κόσμο, βρίσκει τον δρόμο προς το φως, την ευφορία και την ομορφιά που προσφέρει απλόχερα το ελληνικό καλοκαίρι.

Αυτά είναι μερικά από τα στοιχεία που αποτελούν τον συνεκτικό ιστό της συνομιλίας αυτών των τόσο διαφορετικών καλλιτεχνών, που όμως έχουν τον ίδιο στόχο: τη συμφιλίωση με το πεπερασμένο της ανθρώπινης φύσης με την ανάγκη της να υπερβεί τον εαυτό της.