Πού θα γίνει η κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη - Η τελευταία του επιθυμία

Είχε δώσει σαφείς οδηγίες

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Πού θα γίνει η κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη - Η τελευταία του επιθυμία

Εθνικό πένθος έχει σκορπίσει η είδηση του θανάτου του Μίκη Θεοδωράκη. Ο κορυφαίος μουσικός, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών, από καρδιοαναπνευστική ανακοπή, όπως ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του.

Συγγενείς και φίλοι καθώς και άνθρωποι από τον χώρο της πολιτικής, έσπευσαν να τον αποχαιρετήσουν με εξαιρετικά συγκινητικές αναρτήσεις.

Η κόρη του μάλιστα, είχε κάνει μία πολύ ιδιαίτερη αφιέρωση στον αγαπημένο της πατέρα, μόλις λίγες ώρες πριν αφήσει την τελευταία του πνοή.

Πού θα γίνει η κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη

Ο ίδιος, είχε δώσει σαφείς οδηγίες για την κηδεία του. Συγκεκριμένα, είχε εκφράσει στον Γ.Γ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, τη γραμματέα του Ρένα Παρμενίδου και τον Πρόεδρο του «Παγκρητίου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη», Γιώργο Αγοραστάκη, την επιθυμία του να ταφεί στην πατρίδα του, τον Γαλατά Χανίων.

Μίκης Θεοδωράκης θάνατος

Το μήνυμα της Λίνας Μενδώνη για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη

Το δικό της «αντίο» θέλησε να πει η Λίνα Μενδώνη μέσα από ένα επίσημο μήνυμα που δημοσίευσε, για τον θάνατο του κορυφαίου Μίκη Θεοδωράκη. Η υπουργός πολιτισμού, αποχαιρέτησε μία από τις πιο ιστορικές φιγούρες της χώρας.

Ο Μίκης Θεοδωράκης "έφυγε" σε ηλικία 96 ετών, σκορπώντας τη θλίψη σε συγγενείς και φίλους, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έσπευσαν να τον ευχαριστήσουν για την αμέριστη προσφορά του.

«Σήμερα χάσαμε ένα κομμάτι από την ψυχή της Ελλάδας. Ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μίκης όλων μας, ο δάσκαλος, ο διανοούμενος, ο ριζοσπάστης έφυγε. Εκείνος που έκανε όλους τους Έλληνες να τραγουδήσουν τους ποιητές.

Έζησε όλη του τη ζωή δημιουργώντας. Αγωνίστηκε, πέρα από τα όρια, ξεπερνώντας τις ανθρώπινες αδυναμίες που θέτουν πλαίσια και καθορίζουν τυπικές συμπεριφορές. Δεν απέφυγε ποτέ να δίνει όλες τις μάχες, σε όλα τα μέτωπα, καθώς το εύρος της προσωπικότητας και του ταλέντου του δεν μπορούσε ούτε να περιοριστεί, ούτε να χαλιναγωγηθεί. Ο Μίκης ήταν κι έκανε όσα ξεπερνούν την ανθρώπινη φύση. Με το έργο του, την έντονη κοινωνική και πνευματική παρουσία, τον βαθύ πατριωτικό του λόγο, ο Μίκης Θεοδωράκης σημάδεψε την Ελλάδα του 20ου αιώνα.

Ο Μίκης ήταν παγκόσμιος και το έργο του ανήκει σε όλο τον κόσμο. Εργο τεράστιο, οικουμενικό, που άγγιξε και θα συνεχίσει να αγγίζει εκατομμύρια καρδιές. Δεν θα είναι πια μαζί μας, αλλά ο Γαλαξίας του έργου του θα μας περιβάλλει και θα μας φωτίζει. Οι Ελληνες πενθούμε σήμερα».

Λίνα Μενδώνη Μίκης Θεοδωράκης